10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond - My Simply Special
01/05/2017

10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond

Af en toe een vriendinnenavond, ik kan niet zonder! Ik heb niet heel veel vriendinnen die ik vaak zie, maar af en toe zo’n avondje quality time is dan wel heel erg fijn. Vaak kletsen we gewoon, maar natuurlijk is het ook leuk om samen wat te ondernemen. Ik heb voor jullie mijn favoriete activiteiten onder elkaar gezet. Hopelijk kunnen jullie er inspiratie uit halen voor jullie volgende vriendinnenavond!

10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond

#1 Kletsen

Ik zei het net al, vaak klets ik gewoon een hele avond met vriendinnen. Er valt altijd genoeg te bespreken, toch? Zeker als je elkaar niet wekelijks ziet. (En zelfs dan!) Pak er een lekkere kop thee bij of een glas wijn en wat lekkers te snoepen. Chocola, koekjes en chips doen het altijd goed, maar je kan ook voor gezondere opties gaan. Het is maar net waar je zin in hebt.

#2 DIY

Ga samen aan de slag met een leuk DIY-project. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dit voornemen al vaker gehad heb met vriendinnen en dat we er door ons geklets meestal niet aan toekomen. Hihi oeps! In elk geval lijkt het me heel erg leuk om samen geurkaarsen te maken of bijvoorbeeld pompoenen uit te hollen voor Halloween. (Beide staan al een hele tijd op mijn to-do lijstje!)

10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond

#3 Film kijken

Zijn jullie uitgekletst? Dan kunnen jullie ook lekker een film kijken! Kies een nieuwe film die jullie allemaal nog niet gezien hebben of juist een van jaren terug, waar jullie misschien leuke herinneringen aan hebben. Ik ben nu bijvoorbeeld met een vriendin de Pirates of the Caribbean films aan het terugkijken. Vergeet in elk geval niet iets te drinken en popcorn klaar te zetten! Oh, en misschien een doos tissues voor als jullie een heel romantische film kiezen.

#4 Nagels lakken

De avond voordat Romano en ik gingen trouwen, logeerden mijn twee getuigen bij mij. Natuurlijk hebben we veel zitten kletsen, maar tijdens dat kletsen hebben we ook onze nagels zitten lakken. Jup, dat gaat perfect samen! En je kan eens een ander kleurtje uitproberen als jullie allemaal wat verschillende opties meenemen.

10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond

#5 Naar een klimbos

Zijn jullie op zoek naar iets actievers? Ga naar een klimbos! Eind 2016 ben ik met twee vriendinnen ‘s avonds naar een klimbos geweest, wat betekende dat we in het donker over het parcours moesten. Ik zou het zelf niet bedacht hebben, maar het was echt heel erg gaaf (en eng en zwaar) en gezellig om met elkaar te doen. Af en toe samen je grenzen verleggen is leuk!

#6 Volg een proefles

Vind je een klimbos toch wat te spannend of is er geen bij jullie in de buurt die ‘s avonds open is? Dan kan je ook samen een proefles volgen. Salsa bijvoorbeeld, of schaatsen, of tennis, of… Nou ja, de mogelijkheden zijn eindeloos!

10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond

#7 Bbq’en of tapas maken

Samen eten is altijd goed, toch? Natuurlijk kunnen jullie lekker uit eten gaan, maar je kan ook samen gaan bbq’en. Met marshmallow’s om de avond compleet te maken. Zit het weer niet mee? Dan is tapas maken ook heel leuk. Duik lekker met z’n allen te keuken in en maak verschillende gerechtjes om lekker van te kunnen proeven en snoepen.

#8 Koekjes decoreren

Nu we het toch over eten hebben, het lijkt me ook leuk om een keer koekjes te decoreren. Ik zie wel eens van die gladde suikerkoekjes die dan prachtig versierd zijn. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar het lijkt me leuk om een keer samen met vriendinnen te doen. En dan kan je ondertussen lekker kletsen en theedrinken.

10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond

#9 Een workshop volgen

Wil je liever onder begeleiding iets nieuws leren? Dan is een workshop ook een leuk idee voor een vriendinnenavond. Bonbons maken, wijn proeven, paaldansen, visagie, het kan allemaal!

#10 Sauna

Vroeger vond ik het niks, maar nu vind ik het echt genieten om een dagje of een avond naar de sauna te gaan. Met Romano of met vriendinnen. Het voelt als een soort mini-vakantie, zeker als je het combineert met wat te eten. Heerlijk! Vind je sauna’s nou een beetje ongemakkelijk, de meeste locaties hebben ook badkledingdagen.

Wat doen jullie het liefst tijdens een vriendinnenavond?Categorieën: More, To Do4 reacties op “10 leuke ideeën voor een vriendinnenavond”

  May 1, 2017

  leuke ideetjes! Wij gaan komende vriendinnenavond lekker uiteten en eventueel nog een filmpje erna!


  MySimplySpecial
  May 2nd, 2017


  Dat klinkt goed, veel plezier alvast!  May 1, 2017

  Samen geurkaarsen maken lijkt me leuk! Meestal kletsen we en eten we samen.


  lieke

  March 13, 2020

  Het zijn echt leuke ideen. Ik heb een hele leuke avond gehad met mijn aller beste vriendin.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie