10x Zo blijf je gemotiveerd om te sporten - My Simply Special
18/03/2015

10x Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

Elke week dansen? Geen probleem! Regelmatig fitnessen? Dat kost me toch wat meer moeite! Fitness is niet mijn hobby, maar ik heb het wel nodig om bijvoorbeeld rugpijn te voorkomen. Natuurlijk is minder pijn goede motivatie om te sporten, en hoe ik me voel als de workout erop zit helpt ook. Maar hoe kan je jezelf nou nog meer motiveren? Ik deel vandaag 10 tips!

10x Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

1. Hang een kalender op (je kan er gewoon één printen) en zet kruisjes door de dagen dat je gesport hebt. Wedden dat je zoveel mogelijk kruisjes wil verzamelen? Oh, vrolijke stickers plakken kan natuurlijk ook.

2. Zoek als dat mogelijk is een sport die je leuk vindt. Dansen, fitness, een vechtsport of een teamsport? Wat is jouw ding?

3. Verzamel inspirerende quotes en hang ze op of gebruik ze als achtergrond voor je computer of telefoon. Zo zie je ze lekker vaak.

10x Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

4. Creëer een routine of plan het sporten in. Ga bijvoorbeeld altijd op dezelfde dag sporten of zet van te voren in je agenda wanneer je de komende tijd aan de slag gaat. Zo staat het vast en zal je minder snel een workout overslaan.

5. Daag jezelf uit, maar vraag niet te veel van jezelf. Als je te veel wil en het lukt niet, dan kan je gedemotiveerd raken en wordt het moeilijker om het sporten vol te houden.

6. Zorg voor een fijne outfit. Sporten in mooie en comfortabele kleding is gewoon leuker toch?

7. Verzamel plaatjes van vrouwen met een lichaam dat je mooi vindt en ook zou willen hebben. Zo heb je een doel om naar toe te werken. Maar! Wees hier wel realistisch in, anders werkt het misschien juist demotiverend.

10x Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

8. Sla je toch wel snel een workout over? Kijk dan eens of je samen kan sporten met een vriend of vriendin. Zo kunnen jullie elkaar motiveren.

9. Neem af en toe een kijkje op Pinterest! De categorie ‘Gezondheid en Fitness‘ staat vol met tips, quotes, recepten, workouts en motivatie.

10. Vertel iemand dat je straks gaat sporten. Dit kan een vriend of familielid zijn, of je kan social media gebruiken. Zo moet je wel! (Deze tip komt van een lezeres van My Simply Special.)

10x Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

Hoe blijven jullie gemotiveerd?

Vergeten jullie trouwens niet mee te doen aan de winactie? Ik geef een tasje, portemonnee en clutch in één weg van Joe Hart Bags t.w.v. €109! En je mag ook nog eens zelf de kleur kiezen. Meedoen is heel makkelijk en kan nog tot en met zaterdag 21 maart 2015. Lees hier wat je moet doen.

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5

 Categorieën: Body, Health
Tags:12 reacties op “10x Zo blijf je gemotiveerd om te sporten”

  March 18, 2015

  Goede inspiratie!  March 18, 2015

  Wat een goede tips en inspirerende plaatjes! Ik sport een tijde regelmatig en dan kan ik bijvoorbeeld een week niet en dan komt het er daarna niet meer van.. Ik moet echt weer gaan beginnen!
  Liefs, Iris


  MySimplySpecial
  March 18th, 2015


  Herkenbaar! Als ik een tijdje niet kan fitnessen vind ik het daarna ook moeilijker om weer te starten. Met dansen gaat dat gelukkig wel goed.  March 18, 2015

  Ik heb er ook geen problemen mee, ik dans nog liever véél vaker dan ik nu kan, maar de tips die je geeft zijn zeker goed. Pinterest is voor mij ook een grote inspiratiebron  March 18, 2015

  wat een super fijne en goede motivatie!  March 18, 2015

  Fijn om weer wat inspiratie te krijgen!  March 18, 2015

  Fijne inspiratie!  March 18, 2015

  Mijn grootste motivatie is eigenlijk de gedachte aan het goede gevoel en tonnen energie achteraf! Ik voel me echt niet goed in mijn vel als ik niet sport dus heel veel motivatie trucjes heb ik gelukkig niet nodig  March 18, 2015

  erg handige tips bedankt voor het delen!  March 18, 2015

  Ja, de motivatie voor sporten is er voor mij de laatste tijd ver te zoeken. Maar misschien dat ik wat aan je tips heb, thanks for sharing!  March 21, 2015

  Wauw, die 1e tip is sowieso waar! Goede tip, ga ik misschien wel doen! (Misschien omdat ik echt extreem lui ben hahaha)  May 1, 2015

  Persoonlijk vind ik altijd nog het beste werken om samen met iemand te gaan sporten zodat je altijd een stok achter de deur hebt.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie