14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben - My Simply Special
24/04/2020

14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben

Het is een gekke tijd en ik zal eerlijk zeggen dat er dagen zijn dat ik het allemaal best pittig vind. Ik ben het grootste deel van mijn opdrachten kwijt en vraag me af hoe dat de komende maanden zal gaan. Het continue met z’n vieren thuis zijn is ook niet altijd makkelijk en ik baal dat we nu niet gewoon op de Canarische Eilanden zitten zoals gepland. En hoe gaat de wereld er het komende jaar uitzien? Zelfs als de maatregelen langzaam afgebouwd worden, het virus is niet ineens weg. We blijven het risico lopen ziek te worden en onze familie en vrienden dus ook. Maar elkaar niet zien tot er een vaccin is, is ook niet echt een optie, toch? Anyway, genoeg om je druk over te maken dus, maar er zijn ook dingen waar ik blij van word en waar ik dankbaar voor ben en ik denk dat het belangrijk is me daar ook op te focussen. Vandaag dus een lijstje met 14 positieve dingen.

Dagboek: Kleren maken

Het belangrijkste eerst: we zijn gezond en ook met onze vrienden en familie gaat het goed. Er zijn mensen in mijn cirkel die corona gehad hebben en hoewel het herstel traag gaat, zijn ziekenhuisopnames niet nodig geweest.

Nu we zo veel thuis zijn, ben ik extra dankbaar dat we zo’n fijne woning hebben. Ik voel me er echt thuis en we hebben genoeg ruimte voor ons allemaal.

14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben

Het mooie weer van de laatste tijd! Kan je je voorstellen hoe deze periode geweest zou zijn als het steeds had geregend? Nu kunnen we lekker naar buiten om in de tuin te spelen of een rondje te lopen.

14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben

Daarover gesproken, onze tuin is ook echt super. Hij is ruim, we hebben een fijne zithoek en Liam kan er heerlijk spelen. Het feit dat we een schommel en trampoline hebben, helpt en daarnaast kan hij met z’n watertafel, fietsen, ballen etc spelen. Heerlijk!

14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben

Ik kan ook echt blij worden als ik zie dat de planten uitlopen en er alsmaar meer in bloei komen te staan. Het zijn kleine dingen, maar het vrolijkt me zeker op.

Het fijne van zo veel thuis zijn is ook dat we alles meekrijgen wat er in de ontwikkeling van de kinderen gebeurt. Liam gaat steeds meer praten en wordt alsmaar bijdehanter. En ja dat laatste maakt ons regelmatig aan het lachen. Zoey heeft ook een leeftijd waarop de ontwikkelingen snel gaan. Tijgeren, kruipen, gaan zitten, zich optrekken en oefenen met lopen. We zien het allemaal nu en dat is wel ontzettend fijn.

14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben

Het voordeel is ook dat we nu de tijd en ruimte hebben gekregen om een beter slaapritme met Zoey op te bouwen. Gaat het perfect? Zeker niet, maar het is wel een wereld van verschil.

Zoey komt ‘s nachts vaak nog twee keer voor een voeding, dus mijn nachtrust kan zeker beter. Nu we ‘s ochtends nergens heen hoeven, kan ik bijna elke dag toch wat slaap inhalen. Romano gaat dan namelijk naar beneden met de kids zodat ik nog een uurtje slaap kan pakken. Ik zorg er dan wel voor dat ik op tijd beneden ben zodat hij daarna aan het werk kan.

14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben

De interactie tussen Zoey en Liam zien is ook geweldig. Liam wil graag dat Zoey er bij is als er voorgelezen wordt en hij helpt bij het aandoen van haar schoenen. Zo lief! Pas zette Zoey de Xbox aan en toen kwam Liam Zoey vertellen dat dat niet mocht, want dat is van papa. (Denk er zo’n belerend vingertje bij.) Ik zag het gebeuren en moest zo lachen!

Dagboek: De tuin in

Het nergens heen mogen is aan de ene kant vervelend, maar ik merk ook dat het wel een soort van rust geeft. Niet rennen om overal op tijd te zijn, steeds allemaal spullen in moeten pakken en in de file staan. We zijn gewoon thuis, duidelijk.

Ik denk dat dit voor veel mensen geldt, maar ook wij hebben onze lege weekenden gebruikt om klusjes in en rond het huis op te pakken. Oh, de to-do lijst is nog niet leeg, maar we hebben wel een hoop af kunnen vinken. Altijd een fijn gevoel.

Dagboek: Zonnig Pasen

Sinds we met z’n allen thuis zijn, zijn Romano en ik op zoek gegaan hoe we ervoor kunnen zorgen dat we allebei tijd voor onszelf krijgen en hoe we dat in willen vullen. Ik merkte dat ik vaker creatief bezig wilde zijn, dus ik heb mijn  naaimachine weer uit de kast gehaald. Ik heb de laatste jaren vooral babyspullen als babynestjes en dekentjes gemaakt, maar nu wil ik aan de slag met kleding. Vooral voor Zoey, maar ook een beetje voor mezelf. Heel erg leuk om te doen en zo kan ik mezelf uitdagen om nieuwe dingen te leren.

Wat ik ook echt gaaf vind, is dat jullie mijn DIY’s maken. Ik krijg regelmatig berichtjes en mails over jullie creaties op basis van mijn posts. Soms sturen jullie zelfs foto’s via mail of Instagram. Daar wordt ik altijd zo blij van! Ik deel graag DIY’s, maar het is extra leuk als jullie er daadwerkelijk wat aan hebben.

Liams dagindeling & leuke activiteiten

Nu we het toch hebben over creatief bezig zijn, ik probeer mezelf ook uit te dagen om regelmatig nieuwe activiteiten voor Liam te bedenken. Daar heb ik echt niet altijd zin in of inspiratie voor, maar als het wel lukt is het zo mooi om te zien dat hij er van geniet.

Waar zijn jullie dankbaar voor in deze gekke tijd?Categorieën: My Life, Persoonlijk3 reacties op “14 dingen waar ik nu dankbaar voor ben”

  April 24, 2020

  haha heerlijk hoe creatief mensen weer worden en je hebt gelijk hoor.. dat geren en al die afspraken skippen geeft ergens een enorme rust! Geniet van je weekend  April 24, 2020

  Wat een fijn en positief lijstje. Mooi dat je deze punten kunt zien, ondanks dat je niet in de meest optimale situatie ziet. Heel tof om te zien dat je er zo creatief mee omgaat en er toch het beste van probeert te maken! Het zijn inderdaad stuk voor stuk punten waar je dankbaar voor mag zijn! Vooral de ontwikkeling van de kinderen zo bewust meemaken lijkt mij enorm waardevol. Ooh en het lekkere weer helpt ons natuurlijk ook wel door deze tijd heen! Dat maakt het net even ietsje makkelijker.  April 24, 2020

  Mooi en positief lijstje! Heerlijk om met dit weer naar buiten te kunnen én klusjes in en rondom huis te doen.

  Groetjes,
  Renske


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie