2 heerlijke smoothies met mango - My Simply Special
09/02/2017

2 heerlijke smoothies met mango

Sinds ik zwanger ben gaat eten me niet heel makkelijk meer af, maar vruchtensapjes gaan er dan wel weer goed in. Met verse sinaasappelsap en smoothies van de AH (en dan vooral die met ananas, mango en meloen) kan je me echt heel blij maken nu. Pas zag ik dat we nog een mango eigenlijk al iets te rijp was. Ik besloot er een smoothie mee te maken en uiteindelijk genoot ik van twee heerlijke varieties bij mijn lunch. Gelukkig voelde ik me goed genoeg om ook even foto’s te maken, dus vandaag deel ik mijn idee met jullie.

2 heerlijke smoothies met mango

Ingrediënten

Voor 2 kleine glaasjes of  1 groot glas heb je maar weinig nodig. De basis:

 • 1 mango (ik gebruikte een verse, maar uit de diepvries kan natuurlijk ook)
 • ongeveer 4 sinaasappels of genoeg om 200ml sinaasappelsap te maken

Voor de variatie:

 • 1 handje frambozen voor een klein glas of 2 handjes voor een groot glas (uit de diepvries is helemaal prima)

2 heerlijke smoothies met mango

Zo maak je deze smoothies met mango

 • Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken.
 • Pers de sinaasappelen.
 • Doe de mango met het sinaasappelsap in de blender en zet deze aan.
 • Is alles helemaal glad? Dan is je eerste smoothie af.
 • Wil je de variatie met frambozen proberen? Doe de frambozen dan ook in de blender en zet ‘m weer aan.
 • Is alles weer glad? Dan ben je klaar! (Let op, de blender heeft wat meer tijd nodig met bevroren fruit.)

2 heerlijke smoothies met mango

Ja, deze smoothies waren erg lekker! Ik denk dat trouwens dat je er ook wel wat banaan bij zou kunnen doen voor een vullender resultaat. Of vervang de frambozen door aardbeien, dat is vast ook lekker! Het leuke van smoothies is wat mij betreft dat je lekker kan blijven variëren.

2 heerlijke smoothies met mango

Maken jullie wel eens smoothies met mango?Categorieën: Food, Living2 reacties op “2 heerlijke smoothies met mango”
  Lisan

  February 12, 2017

  Lekker! Ik heb ook nog een aardig rijpe mango liggen. Het snijden van verse mango’s lukt me nog niet zo goed, dat weerhoudt me ervan om meer mango te eten/drinken. Ze zijn wel ontzettend lekker door smoothies!


  MySimplySpecial
  February 13th, 2017


  Rijpe mango’s schillen vind ik ook niet het fijnste klusje inderdaad, maar met een aardappelschilmesje kan ik altijd wel in stukjes de schil eraf snijden. Hopelijk lukt het!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie