3 redders in nood - My Simply Special
03/12/2014

3 redders in nood

Kleine wondjes, droge nagelriemen, ruwe plekjes en droge lippen. Wat doe je eraan? Zelf heb ik er vooral last van nu het wat kouder wordt. Ruwe plekjes rond mijn neus omdat ik weer eens verkouden ben? Ja hoor! Inmiddels heb ik gelukkig verschillende producten ontdekt die dit soort ongemakken kunnen verhelpen. Vandaag deel ik mijn 3 favorieten met jullie. 

3 redders in nood

De Eight Hour Cream van Elizabeth Arden ken je misschien wel. Dit product wordt al sinds 1930 gemaakt en bestaat eigenlijk voornamelijk uit minerale vetten. De vrije dikke substantie heeft wat langer de tijd nodig om in te trekken, maar zorgt wel voor een zachte huid. Aan de kruidige geur moet je misschien even wennen, ik vind het zelf in elk geval wel wat hebben. Deze Eight Hour Cream gebruik ik voornamelijk ‘s avonds voor op mijn lippen of op de droge plekjes rond mijn neus. (Eight Hour Cream is verkrijgbaar bij Bol, je betaalt €19,99 voor 50g.)

3 redders in nood

3 redders in nood

Een nieuwe ontdekking is deze Trompetol zalf. De basis van dit product bestaat ook uit ook minerale vetten, maar verder zit er cannabis sativa-extract, olijfolie, hennepzaadolie en tea tree olie in. Tea tree olie werkt ontstekingsremmend en olijfolie beschermt tegen veroudering. Twee ingrediënten die jullie waarschijnlijk wel kennen. En het Cannabis Sativa-extract en de hennepzaadolie? Beide ingrediënten worden inderdaad verkregen uit de plant die de meeste mensen kennen door de hallucinerende eigenschappen. Toch wordt datzelfde plantje voor veel meer dingen gebruikt en staat het al eeuwen bekend om zijn genezende en weerstandsverhogende werking. (Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op Wikipedia.) Wat in elk geval interessant is, is dat er ook hennep gekweekt wordt speciaal voor de genezende werking. Van de ingrediënten in deze zalf ga je dus ook zeker niet hallucineren, maar ze werken wel verzachtend en ze voorkomen uitdrogen. Ik vind het dus een erg fijn product voor schrale plekjes en kleine wondjes. Ze genezen veel sneller! (Trompetol zalf is verkrijgbaar bij  Zamnesiaje betaalt €9,95 voor 30g.)

3 redders in nood

3 redders in nood

Als laatste wil ik jullie nog de Ultrabalm van Lush laten zien. Het leuke van dit product is dat het maar drie ingrediënten bevat en dat die ook nog eens allemaal natuurlijk zijn. De jojoba-olie werkt hydraterend, verzachtend en ontstekingsremmend. Verder gaat de candelillawas vochtverlies tegen (het sluit de huid af) en de rozenwas werkt verzachtend. Al met al een fijn product voor alle droge, kapotte of gevoelige plekjes. (Ultrabalm is verkrijgbaar bij Lushje betaalt €15,75 voor 45g.)

3 redders in nood

Wat is jullie favoriete product voor droge plekjes?

DisclaimerCategorieën: Beauty, Body8 reacties op “3 redders in nood”

  December 3, 2014

  Lijken me fijne producten, heb ze nog nooit in gebruik gehad. Ik gebruik zelf ook altijd Calendulan zalf/crème voor droge, schrale en trekkende plekjes. Werkt ook heel goed!


  Saskia

  December 3, 2014

  Leuke tips! Goed om achter de hand te houden…  December 3, 2014

  Je gebruikt allemaal producten die ik niet ken. Dat maakt het extra leuk om te lezen!  December 3, 2014

  Lijken me hele fijne producten !!  December 4, 2014

  Oh dit heb ik echt nodig! Klinkt super!

  x


  Saskia Henne

  December 17, 2014

  Margot, welke of misschien nog iets anders? zou je mij adviseren. Ik heb al paar weken wondje in mijn mondhoek die elke keer weer open gaat, hoe kan ik dat het beste behandelen?
  Wordt gek het elke keer open te halen als ik iets eet…
  Heb gewonen vaseline geprobeerd, dat leek voor 1 dag te helpen maar in de midden was het weer open…
  Help me Margot!


  MySimplySpecial
  December 18th, 2014


  Oh dat ken ik! Zo irritant! Ik heb het heel lang regelmatig gehad, maar multivitamine slikken voorkomt het bijna helemaal. Als ik er toch last van heb gebruik ik Blistex Lip Relief Cream. Dat trekt echt goed in en lijkt bij mij het beste te helpen. Al duurt het dan ook nog wel een paar dagen voor het echt dichtblijft. Het is te gewoon te koop bij de drogist.


  Saskia Henne
  December 18th, 2014


  Top, thanks! Ik ga vanmiddag gelijk halen


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie