4 tips voor een gezonder leven - My Simply Special
31/10/2014

4-tips-voor-een-gezonder-leven-1

Mensen zeggen wel eens dat je gezondheid één van de belangrijkste dingen in het leven is. Dat klinkt best logisch toch? Toch besef ik me pas echt hoe waar dat is sinds ik zelf een lange periode ziek ben geweest. Gezond zijn betekent dat je veel vrijer bent om de dingen te doen die jou gelukkig maken. Oh, en het maakt natuurlijk dat je zorgkosten laag blijven, ook best prettig. Vandaag deel ik mijn tips voor een gezonder leven.

 4-tips-voor-een-gezonder-leven-1

1. Eet gezond (soms best moeilijk)

Ik denk dat iedereen best weet dat gezond eten belangrijk is. En toch kan het heel verleidelijk zijn om te kiezen voor een ongezonde hap als je moe thuiskomt na een lange werkdag. Natuurlijk kan je jezelf verbieden bepaalde dingen te eten, maar persoonlijk denk ik dat je een heel eind komt als je probeert om gevarieerd te eten. Regelmatig nieuwe dingen uitproberen, zo min mogelijk pakjes en zakjes gebruiken en je best doen om regelmatig voor gezonde snacks te kiezen.

4-tips-voor-een-gezonder-leven-1

2. Ga sporten (ook als je moe bent)

Nee, sporten kan niet ontbreken in dit lijstje. Door te sporten zorg je voor een goede conditie en sterke spieren, en natuurlijk kan sporten helpen bij afvallen of juist op gewicht blijven. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat die sterke spieren er ook voor kunnen zorgen dat je bijvoorbeeld geen rugpijn krijgt als je hele werkdagen achter een computer zit? Dat scheelt weer een hoop bezoekjes aan een fysiotherapeut. (Ik spreek uit ervaring, helaas.) En nee, je hoeft niet meteen 6 keer per week naar de sportschool als je dat niet leuk vind. Zoek iets wat bij jou past. Of je nou liever thuis traint met behulp van YouTube video’s, danslessen volgt of juist wel aan de gewichten gaat hangen in de sportschool, het is allemaal goed. Wist je trouwens dat er zorgverzekeringen zijn die korting geven op sportschoolabonnementen? Kijk dat scheelt weer!

4-tips-voor-een-gezonder-leven-1

3. Slaap genoeg (heerlijk toch?)

Sommige mensen vinden slapen zonde van hun tijd, anderen vinden het heerlijk. Maar of je het nou leuk vindt of niet, slapen is en blijft een must. Zo kan je lichaam herstellen en weer opladen, en kan je er de volgende dag weer tegenaan. Toch is in slaap vallen soms best lastig. In elk geval is het belangrijk om echt even tot rust te komen. Dan kan door een lekkere douche te nemen, een boek te lezen, een fijne geurkaars aan te steken of door wat yoga-oefeningen te doen. Net wat voor jou werkt. Als ik zelf echt niet kan slapen en niks werkt, dan luister ik soms naar ‘Yoga Nidra short relaxation’ van Vicky Hansen en Dana Gifford. Dit nummer is fijn ontspannend en iemand vertelt precies wat je moet doen om helemaal tot rust te komen. In het begin vond ik het vrij zweverig, maar stiekem helpt het wel.

4-tips-voor-een-gezonder-leven-1

4. Zeg eens nee (en kies voor jezelf)

Je eigen grenzen kennen en bewaken kan heel moeilijk zijn, maar is ook heel belangrijk. Natuurlijk is het leuk om elke kans die langs komt aan te grijpen, om naar elk feestje te gaan waar je voor uitgenodigd wordt en om lekker sociaal te doen. Toch is het soms handig om even na te denken of je iets wel echt wil of dat je iets doet uit gewoonte, plichtgevoel of omdat je niks wil missen. Het is helemaal niet erg om eens nee te zeggen en te kiezen voor een rustig avondje thuis. Je hebt namelijk ook tijd nodig voor jezelf en om te ontstressen.

Wat doen jullie om gezond te blijven?

Bron: foto 1, 3, 4

 GeschrevenCategorieën: Body, Health
Tags: ,8 reacties op “4 tips voor een gezonder leven”

  October 31, 2014

  Bij mij ligt het probleem vooral bij het sporten, kan maar niets vinden dat ik echt leuk vind om te doen. nouja, ik hou van zwemmen, maar daar heb ik even het geld niet voor.  October 31, 2014

  Hele goede tips, kan ik wel gebruiken!  October 31, 2014

  Ik moet nog werken aan dat voldoende slapen, maar de rest lukt me al aardig  October 31, 2014

  Op zich zijn het bekende tips, maar fijn om weer eens te lezen! Ik ben nu wel goed op weg met gezond eten, nu alleen nog consequenter sporten….  October 31, 2014

  Vier hele fijne en goede tips! Sporten is nog wel een moeizaam punt bij mij  October 31, 2014

  Ik sport veel en slaap genoeg, dat zijn al 2 dingen waar ik trots op ben! Nu nog wat gezonder eten en nee durven zeggen, dan is het plaatje compleet. Leuk artikel  October 31, 2014

  Goeie tips, maar inderdaad niet altijd zo makkelijk te doen Met het slapen zit ik alvast goed  November 1, 2014

  Hele goede tips alleen dat sporten schiet er wel eens bij in….


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie