4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten - My Simply Special
10/07/2017

4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten

Wat zet je op tafel als er mensen komen eten? En dan heb ik het niet over een speciale gelegenheid als Kerst, want dan is het natuurlijk leuk om echt uit te pakken met meerdere gangen enzo. Romano en ik hebben een paar opties waar we vaak uit kiezen als er familie of vrienden komen eten. Gerechten die veel mensen lekker vinden, die makkelijk te maken zijn of goed voorbereid kunnen worden. Ideaal! Vandaag deel ik ze met jullie. Wie weet kunnen jullie er ideeën uit halen.

4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten

Lasagne

Wie houdt er niet van lasagne? De meeste mensen wel, toch? En het fijne van lasagne is dat je het eerder op de dag al kan voorbereiden, dus als je gasten er zijn heb je meer tijd om gezellig te kletsen. Als wij zelf lasagne eten, dan eten we ook alleen dat. Komen er gasten? Dan maken we er vaak brood bij. Stokbrood, ciabatta of een eigen creatie uit de broodbakmachine bijvoorbeeld. Lekker met wat roomboter of kruidenboter. Oh, en een salade is ook altijd een fijne aanvulling. Op mijn blog staat al het recept van Romano’s lasagne en die kan je hier vinden.

4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten

Wraps

Een andere absolute favoriet zijn wraps. Ik heb zelf wat allergieën en ook verschillende mensen om me heen met nog lastigere allergieën, dus dan zijn wraps ideaal. Wij zorgen er namelijk altijd voor dat we een heleboel verschillende ingrediënten in huis hebben en dat zetten we dan in schaaltjes op tafel. Wraps (of taco’s) erbij en iedereen kan lekker zijn of haar eigen wrap vullen. Makkelijk, gezellig en leuk!

Ik heb nog niet eerder op mijn blog gedeeld wat wij in huis halen als we wraps eten, maar dit zijn onze favoriete ingrediënten:

 • wraps
 • gehakt
 • een zakje Fa­ji­ta sea­so­ning mix om het gehakt te kruiden (AH)
 • avocado
 • tomaat
 • ijsbergsla
 • ananas (uit blik)
 • geraspte kaas
 • Fajita wrap saus, mild (AH)

Als we gasten hebben dan vullen we dit lijstje aan met wat extra ingrediënten, afhankelijk van wie er komt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • vegetarisch gehakt
 • chili bonen
 • maïs
 • komkommer
 • paprika
 • crème fraîche
 • taco’s

4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten

Pasta

Als we geen tijd hebben voor lasagne of iets anders willen dan wraps dan is een simpele pasta ook een fijne optie. Met pasta kan je zo veel kanten op en zo kan je je gerecht makkelijk aanpassen op je gasten. Maak er een salade bij en je hebt een lekkere maaltijd of kies meteen voor een zomerse pastasalade. Lekker!

Ik maak zelf graag mijn favoriete pasta met chorizo, een pastasalade met aardbei of een simpele pasta met geitenkaas. (Bij die laatste is een stukje vlees of vis wel een goede toevoeging.)

4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten

‘Lekkere dingetjes’

Zo noemden we het vroeger bij mijn moeder thuis als ons avondeten bestond uit jawel, allemaal lekkere dingetjes. Iets van brood, aardappelsalade, tomaatjes, olijven, worstjes, kaasjes en ga zo maar door. Heerlijk vond ik dat! Romano en ik eten het soms ook en dan voegen we vaak nog wat warme dingen toe als mini-pizza’s of van die kleine kip teriyaki spiesjes. Ik heb dit nog nooit op tafel gezet als we gasten hebben, maar daar is het natuurlijk wel perfect voor. Je hebt dan een heel relaxte maaltijd waarbij je zelfs rustig met z’n allen op de bank kan blijven zitten.

Nu ben ik wel benieuwd naar wat maken jullie vaak als er gasten blijven eten?Categorieën: Food, Living
Tags:1 reactie op “4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten”

  July 10, 2017

  Handig artikel voor als er weer mensen blijven eten! Oh enne, die ‘lekkere dingetjes’ ben ik echt wel fan van. Stokbroodje hier, mini-wrapje daar, spiesjes, kaasjes. Mmmm!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie