6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen - My Simply Special
07/01/2015

6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen

Hebben jullie net als de rest van Nederland het voornemen om meer te sporten en gezonder te eten? Dat komt mooi uit, want vanaf nu wil ik proberen vaker posts te plaatsen over health en workouts. Deze artikelen zal ik maken samen met Romano. Hij fitnesst al jaren intensief, heeft er heel veel boeken en onderzoeken over gelezen en schrijft erover op zijn eigen website Golden Workout Routines. Hij maakt altijd mijn schema’s en nu zal hij zijn kennis ook met jullie delen. Vandaag beginnen we met informatie over wat vrouwen meestal fout doen, of beter gezegd, wat vrouwen zouden kunnen doen om nog effectiever te trainen.

6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen

Probeer eens krachttraining

Hou je van hardlopen, fietsen of sta je graag op de crosstrainer? Goed bezig, maar doe je ook aan krachttraining? Veel vrouwen besteden een groot deel van de tijd aan cardio en dat is prima voor de vetverbranding. Toch kan het helpen om cardio te combineren met krachttraining. Het trainen met gewichten zorgt er niet alleen voor dat de vetverbranding nóg sneller gaat, het maakt ook dat je mooi gevormd wordt in plaats van alleen slanker.

6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen

Wissel het af

Muziek luisteren of tv kijken terwijl je bezig bent met cardio maakt dat de tijd zo voorbij is; Je beweegt lekker door, en voor je het weet ben je klaar. Maar het is dan ook makkelijk om te vergeten dat het veel slimmer is om voor een intervaltraining te kiezen, in plaats van op het zelfde tempo door te bewegen. Beweeg een periode op 90% van je kunnen en wissel dit af met periodes van 10% of zelfs rust. Een extreem voorbeeld is een Tabata workout, waarbij je er 20 seconden vol voor gaat en vervolgens 10 seconden rust houdt. Dit herhaal je 8 keer, wat betekent dat je in 4 minuten klaar bent. 

Maar waarom is zo’n intervaltraining nou zo nuttig? Je lichaam moet elke keer ineens heel hard aan de slag, wat maakt dat het zal gaan zorgen dat het ten alle tijden de longcapaciteit en spierkracht heeft om dat aan te kunnen. Je conditie wordt dus beter en je krijgt sterkere spieren. Verder verbrand je met een interval training ook meer calorieën dan met normale cardio.

6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen

Niet zo vaak

Heb je besloten toch krachttraining te gaan doen naast cardio? Super! Maar kijk uit dat je niet te veel herhalingen gaat doen. Als je meer dan 15 repetities per set doet, train je op uithoudingsvermogen. Niets mis mee natuurlijk, maar je daagt je lichaam niet echt uit en zal dan niet sterker worden of genoeg calorieën verbranden om slanker te worden.

6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen

Je bent sterker dan je denkt

Als je minder herhalingen gaat doen, betekent dat dat je ook zwaarder kan gaan trainen. En dat is mooi, want als je altijd met een laag gewicht traint, daag je je lichaam niet uit en word je niet sterker. Dus duik die hoek in waar al die mannen trainen en pak eens een zwaarder gewicht. Gaat dat goed? Probeer dan regelmatig weer een stapje verder te gaan. Zo moet je lichaam zich steeds aanpassen en zal je vooruitgang zien. En nee, je zal er echt niet uit gaan zien als een bodybuilder, zo is het vrouwenlichaam niet gemaakt (tenzij je hormonen gaat slikken).

6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen

Tijd voor iets nieuws

Ga je naar de sportschool en krijg je daar netjes een schema met wat je allemaal moet doen? Super, maar vergeet niet om elke 4 à 6 weken een nieuw schema te vragen. Je lichaam went namelijk aan de herhaling (ook al verhoog je steeds het gewicht), dus het is belangrijk je lichaam regelmatig uit te dagen met iets nieuws. En zo blijft het voor jou ook interessant natuurlijk.

6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen

Focussen niet op die buikspieroefeningen

Nee, er is helemaal niks mis met buikspieroefeningen, maar als je een platte buik wil hebben moet je meer doen dan dat. Door buikspieroefeningen te doen zul je daar namelijk niet ineens slanker worden. Je moet eerst in het algemeen vet verbranden voor je gaat zien dat die buikspieroefeningen ook gezorgd hebben voor mooie spieren.

Doen jullie al aan krachttraining? En hebben jullie onderwerpen waar jullie meer over zouden willen weten?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 

 Categorieën: Body, Health
Tags:8 reacties op “6 fouten die vrouwen maken tijdens het trainen”

  January 7, 2015

  Fijne tips. Ik heb ook weleens het gevoel dat ik iets niet goed doe tijdens mijn workout. En ik dacht kort geleden nog om te gaan beginnen met krachttraining. Thanks voor de tips.  January 7, 2015

  Handige tips! Wil thuis graag workouts gaan doen, maar misschien kan ik hierin afwisselen inderdaad  January 7, 2015

  Wat een goede tips! Als ik weer thuis ben en terugga naar mijn sportschool ga ik ze zeker in het achterhoofd houden.  January 7, 2015

  Wat een leuk artikel om te lezen. Ik vind kracht training heerlijk  January 7, 2015

  Heerlijk, krachttraining. Als het me lukt, ben ik om de dag in de sportschool te vinden.  January 7, 2015

  Wat een leuke tips. Wat is jullie mening over powerplate training naast krachttraining?


  MySimplySpecial
  January 7th, 2015


  Hey wat leuk dat je toch weer bent gaan bloggen! Ja ik was één van je bezoekers al die jaren geleden Maargoed, powerplaittraining vind ik persoonlijk fijn voor bijvoorbeeld mijn kuiten, statische squats en het losmaken van mijn rug (er voor gaan zitten en er gewoon tegen aan leunen). Ik heb ook even Romano’s mening gevraagd en hij geeft aan dat het een goede aanvulling kan zijn op een training, zolang je spiergroepen maar niet alleen traint met behulp van de powerplate. Dat is namelijk niet bevorderlijk voor je flexibiliteit.


  Aanhetlijntje
  January 8th, 2015


  Oh wat gek, de wereld is toch maar klein. Nu er terug wat meer tijd is, vind ik het erg fijn om terug te bloggen. Al blog ik nu vooral meer persoonlijk ipv beauty.

  Ik doe de powerplate training naast mijn krachttraining, en mijn squates gewoon. Op de powerplate doe ik dan nog extra squates voor mijn probleemzonde, de poep.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie