6 voordelen van een opgeruimd huis - My Simply Special
19/02/2015

6 voordelen van een opgeruimd huis

Met een Professional Organizer als moeder kan het bijna niet anders dan dat ik ook aardig georganiseerd ben toch? Nou dat klopt gelukkig ook. Zelf vind ik het heerlijk als mijn huis netjes opgeruimd is en ik alles kan vinden. De komende tijd wil ik dus mijn persoonlijke ervaringen en tips met jullie delen, maar we beginnen bij het begin. Waarom is het zo fijn om een opgeruimd huis te hebben?

6 voordelen van een opgeruimd huis

Je kan je spullen vinden

Laten we maar starten met de meest voor de hand liggende reden: als je spullen netjes georganiseerd zijn, kan je makkelijker vinden wat je zoekt. Mijn moeder zegt:

Een huis kun je vergelijken met een supermarkt: de koekjes liggen bij de koekjes en de kaas bij de kaas. Als alle producten willekeurig in de winkel zouden liggen, dan zou je je een ongeluk zoeken. Dat vindt niemand fijn. Veel mensen vinden het dan ook vervelend als producten van plaats veranderen omdat ze opnieuw moeten zoeken. Dat principe geldt net zo goed voor een huis(houden). Als spullen een eigen plek hebben, kan iedereen ze makkelijk vinden.

6 voordelen van een opgeruimd huis

Het zorgt voor minder stress

Het is 8 uur ‘s ochtends en je moet snel de deur uit om op tijd te komen voor een belangrijke meeting. Maar waar zijn je autosleutels? Je weet nog dat je ze gisteravond ergens hebt neergegooid, maar waar was dat? Maken jullie zoiets wel eens mee? Dit soort situaties kunnen een hoop stress veroorzaken, zeker als het gaat om belangrijke dingen als paspoorten, sleutels en portemonnees. Als alle spullen een eigen plek hebben kan je ze daar zonder nadenken neerleggen, en dus ook terugvinden. Dat scheelt weer zoeken en dus stress. 

6 voordelen van een opgeruimd huis

Het scheelt geld

Als je je spullen makkelijk kan vinden scheelt dat niet alleen stress, maar ook geld. Als alles netjes opgeruimd en geordend is kan je snel zien wat je in huis hebt. Dat voorkomt dat je dingen dubbel koopt of over datum laat gaan.

6 voordelen van een opgeruimd huis

Het scheelt tijd

Maar dat opruimen kost toch hartstikke veel tijd? Nee hoor! Natuurlijk moet je in het begin wat tijd investeren om alles een eigen plek te geven, maar daarna kan je spullen bijna zonder nadenken terugleggen waar ze horen. En je sleutel in het mandje gooien of aan het haakje hangen kost echt minder tijd dan het zoeken naar die sleutel als je ‘s ochtends de deur uit moet.

6-voordelen-van-een-opgeruimd-huis-6

Het geeft rust

Ik weet dat niet iedereen hier last van heeft, maar als mijn bureau een chaos is, dan kan ik me moeilijker concentreren op mijn werk. En als de woonkamer een rommeltje is kan ik ook niet goed ontspannen. Ik heb dan steeds het idee dat ik iets moet doen. Natuurlijk is het niet zo dat er niks op mijn bureau mag liggen, maar een opgeruimd huis geeft zeker een hoop rust. 

6 voordelen van een opgeruimd huis

Het staat gezelliger

Een bijkomend voordeel van een opgeruimd huis is dat het er ook meteen gezelliger uitziet. Als je het leuk vindt om je huis een beetje mooi in te richten en te stylen, dan is het zonde als er een hoop spullen rondslingeren. Dan zie je niet meer hoe mooi je huis is.

6 voordelen van een opgeruimd huis

Zijn jullie al redelijk georganiseerd, of kan er nog wel wat verbeterd worden? En zijn er specifieke dingen waar jullie graag tips voor zouden willen hebben?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

Bron: foto’s  

 Categorieën: Living, Organiseren
Tags:12 reacties op “6 voordelen van een opgeruimd huis”

  February 19, 2015

  heel leuk artikel met leuke foto’s!  February 19, 2015

  Ik probeer zoveel mogelijk op geruimd te houden; wat betekent dat ik probeer om meteen alles wat ik gebruik op dezelfde plek terug te leggen. Lukt niet altijd, soms vind ik op de gekste plekken iets wat daar niet hoort ;-). Was minder toen er nog geen kleintje was. But i’m trying. Geeft inderdaad rust.x  February 19, 2015

  Helemaal waar. Dit is een project wat ik zeker moet oppakken, want er zijn een hoop spullen in huis gekomen nu er twee kinderen zijn. Wel ben ik helemaal van het schoonmaken maar spullen goed organiseren is momenteel niet mijn sterkste punt.


  MySimplySpecial
  February 20th, 2015


  Ik kan me voorstellen dat het met kinderen erbij inderdaad een wat grotere uitdaging wordt!  February 19, 2015

  Bij mij geeft dit zoveel rust. Ik ben over georganiseerd hahahah…moet het juist een beetje afleren, om het wat losser te laten! Maar vind het zo’n heerlijk gevoel!!  February 19, 2015

  de nagel op de kop deze redenen! Stiekem vind ik opruimen best leuk, ook omdat ik het nooit echt uit de hand laat lopen ! Zo een beetje door het huis zitten scharrelen en nieuwe opruimensystemen bedenken, I love it! Van het resultaat kan ik dan ook nog lang nagenieten


  MySimplySpecial
  February 20th, 2015


  Heel herkenbaar  February 19, 2015

  Als ik overdag niet zou werken zou ik de hele dag bezig zijn met opruimen. Niet omdat ik opruimen persé zo geweldig vind, maar om bovenstaande redenen die je in je artikel hebt genoemd =)  February 19, 2015

  Chaos in mijn huis = chaos in mijn hoofd, dus het is hier altijd helemaal netjes en opgeruimd, anders word ik zenuwachtig En inderdaad, zo vind je alles ook veel makkelijker.  February 19, 2015

  Een opgeruimd huis is zo ontspannen!! Als er troep is krijg ik altijd hoofdpijn


  Bertie

  February 24, 2015

  helemaal mee eens …. heerlijk als alles schoon en opgeruimd is ! Maar het moet wel warm en gezellig blijven …. geen toonzaal ….


  Froukje

  February 25, 2015

  Een nieuw opruim idee uitwerken geeft mij altijd een heel tevreden gevoel. Leuk artikel, Margot Ben heel benieuwd naar het vervolg.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie