8x creatief met weckpotten - My Simply Special
28/11/2014

8x creatief met weckpotten

Weckpotten heb ik al een tijd in huis en gebruik ik af en toe om eten in te bewaren. Prima, daar zijn ze voor gemaakt. Toch kan je nog veel meer met deze leuke potjes. Vandaag laat ik 8 simpele ideeën zien waarvoor je je weckpotten uit de kast kan halen.

8x creatief met weckpotten

1. Koken & bakken

Heb je iets lekkers gebakken dat je wil bewaren? Stop het in een weckpot! Maar die weckpotten zien er ook zo leuk uit dat je ze prima kan gebruiken om het lekkers in te serveren. Wat dacht je van eetbaar koekdeeg, witte chocolademousse of heerlijke kaneeltruffels in een weckpot? 

8x creatief met weckpotten

2. High tea

Niet alleen je zelfgemaakte hapjes kan je in een weckpot stoppen, maar ook producten uit je voorraadkast. Wat dacht je van lekkere chocolaatjes, suikerklontjes of theezakjes?

8x creatief met weckpotten

3. Badkamer tools

Ik denk dat de meeste van jullie wel wattenschijfjes en wattenstaafjes in huis zullen hebben. Hoe bewaren jullie ze nu? Je kan ze ook in een weckpot stoppen. Praktisch en het staat ook nog eens leuk. Oh, mochten jullie het willen weten, de grote pot links kocht ik bij Ikea en de kleine rechts bij Xenos.

8x creatief met weckpotten

4. DIY

Maak je wel eens zelf beautyproducten? Een zelfgemaakte scrub kan je bijvoorbeeld prima bewaren in een weckpot. Zo blijft het langer goed. Bonustip: bind een mooie strik om de pot, hang er een lief kaartje aan en je hebt meteen een leuk cadeautje!

8x creatief met weckpotten

5. Je mooiste lakjes

Heb je een verzameling mooie nagellakjes in een la staan? Waarom zou je ze verstoppen als je ze ook leuk op een kast of plank neer kan zetten? Stop er een aantal in een weckpot en zet er twee of drie flesjes naast. Leuk toch?

8x creatief met weckpotten

6. Verzameling

Heb je een verzameling kastanjes, dennenappels, schelpen, mooie stenen, filmrolletjes of herfstblaadjes? Stop ze in een weckpot. Zo simpel maar het staat leuk.

8x creatief met weckpotten

7. Gezelligheid

Weckpotten zijn ook prima te gebruiken voor kaarsen. Je kan een kleinere houder in een grotere weckpot zetten zoals ik gedaan heb, of je plaatst een kaars direct in de weckpot. Voeg wel wat (decoratie)zand of steentjes toe om schuiven en vallen te voorkomen.

8x creatief met weckpotten

8. Groen

De meeste kleine dingen zijn schattig. Een miniplantje in een klein weckpotje? Dubbel schattig!

Wat zouden jullie in een weckpot stoppen?

 Categorieën: DIY, To Do4 reacties op “8x creatief met weckpotten”

  November 28, 2014

  Ah wat leuk! Ik vind vooral de kaars en het plantje leuke ideeën, ga ik zeker onthouden!


  Inge

  November 28, 2014

  Leuk gevonden! Van al dat lekkers krijg ik gelijk trek, haha!  November 29, 2014

  Leuke ideeën, vooral die plant en de kaarsen. M’n granola, pasta en rijst bewaar ik al in weckpotten, maar dus nog opties genoeg om ze te vullen  December 1, 2014

  Wat ontzettend leuk en creatief gevonden! Gek dat ik je blog nog niet kende, want hij is super leuk. Ik ben je gaan volgen X


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie