8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven - My Simply Special
22/03/2017

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Opruimen kost tijd, maar als je slimme oplossingen bedenkt en toepast in je huis kunnen opbergers ook tijd besparen en je leven gewoon een stukje makkelijker maken. Natuurlijk moet je je jezelf wel aanleren ze daadwerkelijk te gebruiken, maar geloof me, het levert echt wat op. Jullie denken nu misschien “ja dat klinkt leuk, maar wat bedoel je precies?”. Dat snap ik heel goed! Vandaag laat ik daarom acht van mijn favoriete opbergoplossingen zien!

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Sleutels

Laten we met de basics beginnen, want wat neem je altijd mee als je de deur uit gaat? Sleutels! Ik heb daarom een mandje (Loods 5) in de gang bij de voordeur staan waar we onze sleutels in kunnen gooien. Zo ben je ze meteen kwijt als je binnenkomt en kan je ze net zo makkelijk weer pakken als je de deur uit gaat. Sleutels vaak zoek? Zo gebeurt dat minder snel!

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Portemonnee

Als ik de deur uit ga, neem ik ook altijd een tas mee met daarin mijn portemonnee en brillenkoker. Het verschilt alleen nog wel eens welke tas ik pak. Mijn tassen liggen daarom allemaal bij elkaar en in die kast staat ook een klein mandje (Sostrene Grene) waar ik altijd mijn portemonnee en brillenkoker instop. Zo kan ik snel een tas kiezen en die vullen met mijn essentials en hoef ik niet te gaan bedenken welke tas ik ook al weer het laatst gebruikt heb en waar mijn portemonnee dus kan liggen.

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Zonnebrillen

Ik gebruik niet elke dag een zonnebril, maar wel regelmatig. Zeker met autorijden! Ik vind het daarom handig dat ze bij mijn schoenen, jassen en sjaals liggen. Ik kijk wat voor weer het is en op basis daarvan kies ik niet alleen mijn jas uit maar pak ik eventueel ook meteen een zonnebril. Op de plank onder onze jassen heb ik daarom een soort bestekbak (Ikea) neergezet waar de brillen netjes in kunnen liggen. (Samen met wat 3D brillen voor als we naar de bios gaan.)

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Ringen

Mijn sieraden bewaar ik netjes in een la, maar na onze bruiloft heb ik een uitzondering gemaakt voor onze ringen. Ik vermoedde namelijk dat, als we onze trouwringen ook in die la zouden stoppen, Romano zijn ring regelmatig zou vergeten. Ik heb daarom ons (DIY) ringendoosje op een ladekast neergezet. Hier lopen we ‘s ochtends altijd langs als we ons klaarmaken en ‘s avonds weer als we naar bed gaan. Ideaal!

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Badjassen

Ik heb drie heel fijne badjassen, deze twee dikke en een dunne voor de zomer (die nu in de kast hangt). Ik gebruik ze dan ook bijna elke dag en vind het handig als ik ze makkelijk kan pakken maar niet al te erg in het zicht hangen. Ik heb daarom haakjes (Ikea) aan de muur achter een deur gehangen. Zo kan ik er snel bij, maar hangen ze niet voortdurend waar je ze kan zien. In mijn vorige woning hingen ze aan de achterkant van de badkamerdeur (aan een speciale hanger van Ikea), ook erg handig!

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

De was

Ja, dat blijft zo’n fijn terugkomend klusje hè? Om het mezelf makkelijk te maken (ja, ik doe meestal de was bij ons thuis) heb ik onderin onze kledingkast twee grote plastic opbergbakken gezet. Gewoon van die simpele dingen met een soort handgreep (Ikea). De ene gebruiken we voor onze donkere was en de andere voor onze witte was. Ze staan niet in het zicht, maar je kan er wel makkelijk bij, ze zijn transparant dus je kan zien hoe vol ze zijn en je tilt ze zo op om ze naar de wasmachine te brengen. En de schone was? Die gaat weer in diezelfde bak en daarmee loop ik zo weer naar de kledingkast om alles op te ruimen. Perfect!

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Bij de TV

Er zijn van die dingen die handig zijn om bij de hand te hebben. Als ik op de bank zit is het natuurlijk fijn om makkelijk bij de afstandsbedieningen te kunnen. Maar ook tissues, handcrème en lippenbalsem heb ik graag in de buurt. Tsjah, je wil niet steeds op hoeven staan als je TV zit te kijken toch? Ik heb al die items daarom in zwarte mandjes gestopt (Ikea denk ik) en zo staan ze onder onze salontafel. Redelijk onopvallend en lekker binnen handbereik.

8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven

Administratie

Eén keer per maand werk ik mijn administratie bij. Niet mijn favoriete klusje, maar het moet nou eenmaal gebeuren. Door de maand heen komt er wel eens post binnen die bewaard moet worden. Daar heb ik natuurlijk een verzameling mappen voor, maar ik heb geen zin om dat steeds te moeten doen. Ik heb daarom één vakje (de onderste op de foto) waar ik dat soort papierwerk gedurende de maand verzamel. Zo kan ik alles in één keer opruimen als ik mijn administratie bij werk.

Ik hoop dat jullie inspiratie kunnen halen uit dit lijstje opbergoplossingen! Hebben jullie nog slimme tips waar ik niet aan gedacht heb? Categorieën: Living, Organiseren
Tags:2 reacties op “8x Mijn favoriete opbergoplossingen voor een makkelijker leven”

    March 22, 2017

    Ik wil dat ringen DIY echt nog een keertje maken, zo handig! Nu eerst een leuk doosje vinden.    March 22, 2017

    Wat een leuk artikel. En wauwww, ik ben zó blij dat ik je artikel heb gevonden over het DIY ringendoosje. Dit wil ik ook!!! Ik geloof dat de HEMA van zulke glazen doosjes heeft. Dus ik weet wat mij te doen staat.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie