Onze avondroutine met twee kinderen - My Simply Special
01/06/2020

Onze avondroutine met twee kinderen

Ik krijg wel eens de vraag of ik onze ochtend- of avondroutine met jullie wil delen. Nu lopen onze ochtenden elke keer anders, maar voor ‘s avonds hebben we inmiddels een aardige routine opgebouwd. Ik heb daar pas wat foto’s van kunnen maken, dus in deze post vertel ik hoe onze avonden er gemiddeld uitzien.

Onze avondroutine met twee kinderen

Hoe laat we gaan koken hangt een beetje af van hoe de dag loopt en wat we gaan eten. Het streven is in elk geval om rond kwart over zes aan tafel te zitten, maar dat lukt niet altijd. Romano kookt meestal en terwijl hij daar mee bezig is, dek ik de tafel en ruim de woonkamer op.

Onze avondroutine met twee kinderen

Liam eet niet echt met de pot mee. Als het kan proberen we dat wel, maar vaak maken we voor hem apart iets. In dit geval kreeg hij een wrap, broccoli en falafel. Als hij honger heeft en we maken zoiets makkelijks, dan zetten we zijn eten vaak wat eerder op tafel. Hij kan dan vast lekker eten, terwijl wij de rest regelen.

Onze avondroutine met twee kinderen

Voor Zoey zet ik haar vitamine klaar en iets te eten. Dit kan een babyhapje zijn, maar ook bijvoorbeeld wat schijfjes komkommer of stronkjes broccoli. De babyhapjes maak ik af en toe en vries ik vervolgens in met behulp van ijsblokvormpjes. Terwijl Romano kookt, kan ik dus heel makkelijk blokjes uit de vriezer halen, ze laten ontdooien en Zoey voeren. Als ze iets als komkommer eet, dan krijgt ze dat als we met z’n allen aan tafel gaan. 

Onze avondroutine met twee kinderen

Na het eten ruimen we de keuken en eettafel op, zuigen we de kruimels weg en als er tijd is, wordt er nog gespeeld. Ik ga dan meestal al even naar boven om kleren voor Zoey en Liam uit te zoeken voor de volgende dag en die leg ik beneden neer. Dat is handig voor als één van ons een beetje uitslaapt en de ander met de kids naar beneden gaat.

Onze avondroutine met twee kinderen

Op de dagen dat de kleintjes nog onder de douche moeten, proberen we rond kwart voor 7 uur naar boven te verplaatsen (en anders een kwartier/half uur later). Liam gaat dan even lekker onder de douche spelen en Zoey zetten we in bad. Meestal blijft Romano daar dan bij, terwijl ik andere dingen regel. Liams pyjama pakken, Zoey’s slaapzak klaarleggen, de gordijnen dichtdoen. Dat soort dingen. Als Romano en ik ook nog moeten douchen, stappen we erbij. Is dat niet nodig, dan trek ik vaak vast een comfy outfit aan.

Daarna is het tijd om af te drogen, tanden te poetsen en aan te kleden. We wisselen kusjes, knuffels en ‘slaap lekker’ uit en dan is het bedtijd. Of nou ja, we splitsen op. Romano gaat met Liam een boekje lezen of op YouTube een kookfilmpje kijken. Ja, daar is Liam helemaal gek op en hij wordt er rustig van. Daarna valt Liam meestal snel in slaap.

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Ondertussen neem ik Zoey mee naar haar kamer en ga ik haar op de stoel zitten voeden. Meestal valt ze dan in slaap en kan ik haar zo in haar ledikant leggen. Soms heb ik pech en is Zoey echt nog heel wakker. Dan probeer ik meestal wel te voeden, maar als ze dan wil spelen heeft het niet veel zin. Dan knuffelen we even en leg ik haar in bed. Het resultaat is meestal dat ze gaat spelen en daarna gaat huilen als ze toch moe begint te worden. Ze vecht namelijk altijd tegen de slaap. In de tijd ga ik vaak even de was vouwen of andere klusjes doen. 

Onze avondroutine met twee kinderen

Na een paar minuten ga ik weer bij haar kijken en als ik het idee heb dat ze wat slaperiger aan het worden is, probeer ik haar weer te voeden en in bed te leggen. Als dat gelukt is, zet ik de stofzuiger aan. Oké, niet een echte stofzuiger hoor! We hebben een oude telefoon met app die stofzuigergeluid nabootst. In het begin hielp dat Zoey om in te slapen en nu gebruiken we het vooral om andere geluiden minder op te laten vallen en te voorkomen dat ze wakker wordt als we over de gang lopen of later ook naar bed komen.

Dagboek: Nieuw ritme

Als we ons netjes aan deze planning houden, slaapt Liam meestal rond acht uur. Bij Zoey hangt het ervan af hoe wakker ze is. Soms zijn Romano en ik allebei om acht uur beneden, maar ik heb ook wel eens een half uur langer nodig. En dan? Tijd om een serie te kijken, te lezen, te sporten of waar we dan ook zin in hebben. Of geen zin in hebben, want uiteraard moeten er ook wel eens klusjes gedaan worden.

Ergens tussen half 10 en half 11 meldt Zoey zich dan weer. Ze wordt wakker en gaat huilen. Tijd voor een voeding! Vaak wacht ik tot ze zelf komt, maar het gebeurt ook wel eens dat ik al naar bed wil. Dan pak ik ons slapende meisje uit bed en leg ik haar aan. Dan gaat ze eigenlijk altijd meteen drinken en daarna kan ik ook gaan slapen.

Dat is onze avondroutine! Als Romano weg is en ik het in mijn eentje doe, leg ik Liam eerst in bed. We gaan dan op zijn bed, met Zoey bij mij op schoot een boekje lezen en daarna ga ik haar voeden. Dat werkt ook!

Ziet jullie avondroutine er heel anders uit?Categorieën: Baby, Kids, Peuter4 reacties op “Onze avondroutine met twee kinderen”
  Sara

  June 2, 2020

  Leuk om te lezen! Wij hebben heel lang geen routine gehad en wel een slechte slaper. Ik las er altijd wel over en heb veel geprobeerd, maar pas sinds kort er echt voor gegaan en merk dat mijn zoontje er echt baat bij heeft. Ik denk dat het voor mezelf ook meespeelde dat ik nu zwanger ben en dacht: dit moet gewoon geregeld worden voor de baby er is!


  MySimplySpecial
  June 2nd, 2020


  Wat fijn dat het nu beter gaat! Met kinderen blijft het zoeken naar wat werkt en dingen aanpassen he?  June 2, 2020

  Leuk om jullie avondroutine te lezen! Wat grappig dat Liam zo rustig wordt van kookvideo’s. En wat handig die app. Zo bijzonder hoe kleintjes daardoor in slaap vallen of in slaap blijven. Ook fijn dat jullie in de avond nog wel tijd voor jullie zelf hebben en wat klusjes of leuke dingen kunnen doen!
  Mijn avondroutine ziet er heel anders uit, haha! Ik heb namelijk geen kinderen, dus dat is een wereld van verschil.


  MySimplySpecial
  June 2nd, 2020


  Hihi, ja dat is zeker anders!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie