Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam - My Simply Special
10/08/2017

Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam

In mijn zwangerschapsupdate heb ik jullie al verteld dat ik in de maanden voor de bevalling bezig was met het geboortekaartje en nu kan ik ‘m dan eindelijk laten zien! Er is zo ontzettend veel keus wat betreft kaartjes en natuurlijk kan je ook zelf iets maken of iets laten ontwerpen. Het is maar net waar je zin in hebt! Ik zal in elk geval vertellen hoe wij tot dit leuke eindresultaat zijn gekomen, want ja, ik ben er heel happy mee!

Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam

Voor onze bruiloft heb ik zelf de uitnodigingen ontworpen en hoewel ik dat heel leuk vond, was het ook best wel een klus. Je kan zo veel kanten op en je moet puzzelen met alle informatie die je erop kwijt moet. Voor het geboortekaartje wilde ik het mezelf dus iets makkelijker maken en niet zelf aan de slag gaan. Ik was al eens op de website van Hippe Geboortekaartjes geweest en wist dat ze kaartjes hadden die passen bij onze smaak. Toen ik ook nog een mail van ze kreeg met de vraag of ik met ze wilde samenwerken, wist ik natuurlijk meteen dat het antwoord ‘ja’ was.

Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam

Ik ben er vervolgens een keer goed voor gaan zitten en heb toen een heel groot deel van het enorme aanbod bekeken. Mijn favorieten sloeg ik, heel handig, op in mijn ‘eigen collectie’. Uiteindelijk hield ik een mooie selectie over die ik vervolgens met Romano doorgenomen heb. Samen kozen we een favoriet (deze), maar ik had nog wel wat dingen die ik aan wilde passen. Natuurlijk kan je de naam en datum op het geboortekaartje altijd wijzigen, maar de editor op de website maakt het ook mogelijk om andere dingen naar je smaak aan te passen. Toen ik daar een tijdje mee had zitten spelen, besloot ik dat ik toch een combinatie wilde maken van twee kaartjes (onze favoriet en dit kaartje). Het gevolg? Ik heb in de editor een leeg kaartje geopend en ben dus toch zelf aan de slag gegaan. Gelukkig ging het dit keer wat sneller dan bij de uitnodigingen voor de bruiloft!

Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam

Als basis heb ik nog steeds de krijtbord achtergrond gebruikt en dit heb ik gecombineerd met de driehoekjes van het andere kaartje. Nouja, ik heb die driehoekjes zelf gemaakt en ingeladen, zodat de kleuren ook perfect aansloten. Voor de achterkant hebben we ervoor gekozen om met behulp van icoontjes meer informatie te delen over de geboorte. Een gedichtje of iets dergelijks hebben we dan weer niet, dat is toch minder ons ding. Verder hebben we natuurlijk onze persoonlijke gegevens toegevoegd en een link naar het cadeaulijstje. Over die link heb ik heel erg getwijfeld. Is dat wel netjes om te delen? Als ik op kraamvisite ga, neem ik altijd een cadeautje mee en het kiezen van een cadeau voor een ander blijft gewoon lastig. Het liefst koop ik iets waarvan ik zeker weet dat de ontvanger er heel blij mee is en met verjaardagen maken wij dan ook veel gebruik van lijstjes. Uiteindelijk besloten we dus toch om die link op het kaartje te zetten. Dan kunnen mensen zelf kijken of ze er iets mee doen.

Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam

Toen we de proefdruk binnenkregen (een superleuk pakketje om uit te pakken, inclusief cadeautjes) en de verschillende papiersamples bekeken hadden, kozen we voor het ‘oud-hollands’ papier. Dit is een wat ruwer, natuurlijker papier. Dat vonden we wel mooi passen bij het kaartje. Voor de enveloppen zijn we gegaan voor lichtblauwe exemplaren die perfect passen bij de details van het geboortekaartje. Die enveloppen bestelde ik vervolgens al tijdens de zwangerschap, zodat ik ze vast kon adresseren. Daarvoor heb ik digitaal allemaal adreslabels opgemaakt en gedecoreerd met dezelfde driehoekjes als op het kaartje. Die heb ik gewoon thuis geprint en netjes op de enveloppen geplakt. (Mocht je hier geen zin in hebben, je kan ook een adressenlijst uploaden en de kaartjes direct laten verzenden.) Ook de postzegels bestelde ik al, zodat die vast klaar zouden liggen. Via de site van PostNL kan je speciale geboortezegels bestellen. Wel alleen per 50 stuks, maar ze zijn even duur als normale postzegels en natuurlijk een stuk leuker. Vind ik dan.

Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam

Drie dagen na de geboorte van Liam, op een zondagavond, bestelde ik dan echt de kaartjes. Ik vulde de laatste details in en was binnen een paar minuten klaar. De volgende dag werden de kaartjes al bezorgd, super snel! En doordat ik de enveloppen ook al klaar had liggen, konden ze daarna al gauw op de post gedaan worden.

Wat vinden jullie van het geboortekaartje van Liam?Categorieën: Baby, Kids5 reacties op “Baby update #1: Het geboortekaartje van Liam”
  Christine

  August 10, 2017

  Wat een super leuk kaartje, heel stoer en precies jouw/ jullie stijl! Herkende er ook gelijk de twee kaartjes in die je wel eens eerder had laten zien.. Je hebt natuurlijk al eens eerder verteld dat het zo’n werk was om jullie trouwkaarten te ontwerpen dus ik word er eigenlijk steeds nieuwsgieriger naar.. want volgens mij heb je die nog nooit op je site gedeeld toch?


  MySimplySpecial
  August 10th, 2017


  Dankjewel! En dat klopt inderdaad. Ik heb er wel over nagedacht, maar er staat zoveel persoonlijke informatie op dat ik te veel weg zou moeten blurren. Dus vandaar dat ik die niet gedeeld heb.


  Louise

  August 10, 2017

  Wat een schattig kaartje, heel leuk. En alsnog van harte gefeliciteerd met jullie mooie jongetje  August 10, 2017

  Prachtig kaartje!  August 10, 2017

  Wat een gaaf kaartje! Ik had de site ook al bekeken, maar er is zoveel en zoveel andere sites ook. Misschien dat ik ook ons eigen kaartje zelf ga ontwerpen. Ik weet het nog niet… maar ik vind wel dat het volgende week klaar moet zijn, want ben over 8 weken uitgerekend!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie