Baby update #10: 8 maanden oud - My Simply Special
04/04/2018

Baby update #10: 8 maanden

Vroeger vond ik de tijd al snel gaan, maar met een kleintje is dat helemaal het geval. Hoe kan het dat ons kleine babytje ineens al ruim acht maanden oud is? Hij is nu echt geen kleine, hulpeloze baby meer maar gaat zelf op onderzoek uit. Tijd dus voor een update!

Dagboek: Back home

Baby proof?

Toen Liam 6 maanden oud was, kon hij rollen en om zijn as draaien, maar op dit moment tijgert hij de hele woonkamer door. Niks is meer veilig! Hij vindt alles namelijk interessant. Van Nala (die gelukkig snel wegloopt als Liam ineens achter haar aan komt), tot de robotstofzuiger en de planten. Inmiddels hebben we al wat losse spullen weggehaald en van die beveiligingsdingen in de stopcontacten geplaatst, maar nog steeds moeten we goed opletten. Ik wil ook niet alles wegzetten, want dan wordt de woonkamer er niet gezelliger op. Wat wel hoog op mijn wish list staat, is een nieuwe salontafel. Het exemplaar dat we nu hebben, was nooit bedoeld om jaren mee te gaan en inmiddels zijn de puntige hoeken en scherpe randen ook wat minder handig. We hebben al gekeken naar iets anders, maar konden niet direct iets geschikts vinden, Het plan is nu om onze oude eettafel te verbouwen tot een salontafel. Hopelijk lukt dat!

Anyway, wat kan Liam nog meer? Hij trekt zich op aan dingen en gaat dan op zijn knietjes zitten en soms zelfs staan. (Uiteraard kukelt hij dan ook wel eens om.) Op die momenten ziet hij er ineens zo groot en oud uit! Verder gaat meneertje nog niet zelf rechtop zitten, maar in z’n stoel kan hij dat wel heel goed. Voor zijn wipstoel werd hij te bewegelijk, dus die staat inmiddels op zolder.

Dagboek: Voedselvergiftiging?

Tandenpoetsen

Ja, de eerste twee tandjes zijn door! Hij lijkt er meestal niet al te veel last van te hebben gelukkig, dus ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als de volgende exemplaren door gaan komen. Voor nu poetsen we braaf elke dag zijn inimini tandjes als onderdeel van zijn avondritueel. Daarover gesproken, Liam vind glazen en bekers prachtig! Hij wordt helemaal blij als hij mij uit een glas ziet drinken. Zelf kan hij dat natuurlijk nog niet, alles wordt dan nat. Voor nu mag hij ‘s avonds in bad oefenen met een plastic bekertje en overdag oefenen we met een tuitbeker. Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voor hij het onder de knie heeft.

Dagboek: Voedselvergiftiging?

Hapjes

Eten geven blijft ook een avontuur. Volgens het consultatiebureau zou hij 200 tot 250 gram fruit op een dag moeten eten, 1 á 2 boterhammen, een avondhapje en dan nog yoghurt met bijvoorbeeld wat fruit erdoor. Ik vind dat behoorlijk veel en Liam heeft daar dus meestal ook helemaal geen zin in. Fruit gaat misschien nog als we zowel ‘s ochtends als ‘s middags een hapje aanbieden. Over een halve boterham doet hij gerust een half uur en meer dan een hele gaat er zeker niet in. En avond eten? Soms heeft hij het zo op, andere dagen komen we niet verder dan 1 hapje, laat staan nog een toetje. Ik kon me daar redelijk druk over maken, aangezien Liam nog wel veel flessen wil. Gelukkig is zijn gewicht netjes, dus we blijven gewoon oefenen en hapjes aanbieden en dan komt het vanzelf ergens goed. Gelukkig vind hij eigenlijk alles wel lekker, dus dat scheelt weer.

Dagboek: Op naar Suriname

Slapen

Een update over hoe het slapen gaat kan natuurlijk niet ontbreken. Op dit moment wisselt het een beetje. Over het algemeen gaat onze kleine man ‘s avonds op een aardig tijdstip naar bed (ergens tussen 7 en 8), dus dat is al erg fijn. Zo hebben Romano en ik tijd om wat in huis te doen, te werken, te sporten of even op de bank te ploffen. Rond een uur of 10 krijgt Liam dan nog een fles en daarna is het afwachten. Soms slaapt hij lekker door tot de volgende ochtend rond een uur of 7, soms maakt hij ons toch nog een keertje wakker voor een voeding. Al met al ben ik daar heel tevreden mee. (Ookal is een nachtvoeding geven ineens weer best pittig als je gewend begint te raken aan doorslapen. Hihi!)

Dagboek: Eindelijk gordijnen

En hoe gaat het met mij?

Ik ben een beetje aan te twijfelen of ik een post ga schrijven over hoe ik de veranderingen in mijn lichaam ervaren heb tijdens en na de zwangerschap. Dat is toch best een persoonlijke post, dus ik twijfel nog even verder. Voor nu kan ik zeggen dat het prima gaat. Ik verlies niet meer zo veel haar, ik heb alleen nog af en toe last van zweetaanvallen ‘s nachts en wat bekkeninstabiliteit.

Hoe ging het opbouwen van hapjes en het afbouwen van flessen bij jullie kleintjes?Categorieën: Baby, Kids4 reacties op “Baby update #10: 8 maanden oud”
  Willeke

  April 4, 2018

  Haihai. Onze kleine Noud is geboren is september en wij zijn ook druk met flesjes, hapjes, tandjes, slaapjes, rollen en zitten 😃! Ik vindt het iedere dag toch weer zo bijzonder hoe hij alles doet en leert.

  Wij zijn met 4 maanden begonnen met oefenen met hapjes groente. Noud vond de lepel reuze interessant, maar hij duwde alles met zijn tong naar buiten.
  We gaven de hapjes eerst in de wipstoel, maar dit werkte niet echt omdat Noud het liefst 10 dingen tegelijk doet.
  We hebben hem op schoot genomen en houden hem zo dat hij niet met zijn handjes bij het eten kan (geen vervelende houdgreep hoor). Sindsdien gaat het eten super goed!
  Momenteel oefent Noud met zitten in de kinderstoel en geven we hem ook daarin soms eten. Dit gaat soms goed, maar m.n. het avondeten gaat beter op schoot omdat hij dan al te moe is en zitten dan misschien nog teveel energie kost.

  Ook wij zijn aan het zoeken. Hoeveel flesjes, hoeveel eten, hoeveel slokjes water en wanneer. Het vergt ook behoorlijk wat planning! En iedere dag is anders omdat Noud nog geen echte, vaste slaapmomenten heeft.

  Het is heel verleidelijk om op internet te zoeken hoe andere baby’s eten en wat andere ouders doen. Maar we doen het nu vooral op gevoel en uiteraard met wat verstand en dat lijkt eigenlijk prima te gaan!


  MySimplySpecial
  April 5th, 2018


  Liam heeft ook geen vaste slaapmomenten en dat maakt inderdaad dat je elke dag moet zoeken naar hoe je alles in gaat passen. Zeker als je ook nog de deur uit wil. maar fijn dat op schoot hapjes geven goed werkt! Dat scheelt toch weer. En dat vasthouden van die handjes herken ik hoor. Hier wordt er ook nog wel eens een lepel uit mijn handen geslagen en dat geeft lekker veel troep  April 4, 2018

  Leuk om te lezen. Wat gaat het hard he? Hier een klein freetzakje dat druk aan t oefenen is met tijgeren. Wil niet altijd lukken en dan zet madam een keel op hahaha. Verder babbelt ze er op los en vond ze alles interressant. Volgt t met haar grote kijkers. Ik ben wel benieuwd naar je eigen ervaringen

  X


  MySimplySpecial
  April 5th, 2018


  Haha ja ze kunnen het wel laten horen als ze gefrustreerd raken he


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie