Baby update #13: 16 maanden - My Simply Special
19/11/2018

Baby update #13: 16 maanden

Morgen is Liam alweer een jaar en vier maanden oud. Dat betekent dat hij helemaal geen baby meer is en ik hoog nodig een nieuwe naam voor deze posts moet verzinnen. Oeps! In elk geval is het hoog tijd voor een nieuwe update.

Dagboek: Huisartsenpost

Lopen

Liam heeft een hele tijd langs dingen gelopen of achter z’n blokkenkar. Echt zelf lopen deed hij nog niet, maar toen hij 13 maanden oud was, was het toch echt zo ver. Romano en ik waren een nachtje weg omdat we twee jaar getrouwd waren en mijn moeder was bij ons kleine mannetje. En ja hoor, toen begon hij ineens heel fanatiek te lopen. Gelukkig demonstreerde hij het ook al snel toen wij weer thuis waren. Zo mooi om te zien! De eerste paar dagen ging hij ook echt met sprongen vooruit en binnen no time kon hij heel goed lopen.

De trap op klimmen kon hij al toen hij een jaar oud was, maar als hij nu halverwege is, kan hij ook weer zelf helemaal naar beneden komen. Als we boven aan de trap staan, gaat hij op z’n buik liggen om over het randje te kijken om zich vervolgens lief naar beneden te laten tillen. Edit: Vlak nadat ik deze post schreef (ik werk een beetje vooruit) klom hij zomaar vanaf bovenaan, helemaal zelf naar beneden!

Dagboek: Huisartsenpost

Eten & drinken

Liam krijgt ‘s ochtends als hij wakker wordt een papfles als ontbijt en in de loop van de ochtend fruit. Dan oefenen we ook met het eten met een vork. Als lunch krijgt Liam vaak boterhammen of krentenbollen, al kan het erg wisselen hoeveel trek hij heeft. Met avondeten zijn we nog een beetje zoekende. We proberen regelmatig Liam met ons mee te laten eten, maar dat is niet altijd een succes. Soms vind hij het niet lekker, of het is gewoon minder geschikt voor hem. In de vriezer hebben we meestal wat gekookte pasta, rijst en gebakken aardappeltjes liggen. Daar ontdooi ik dan wat van en dit combineren we met wat groente en ei, vis of vlees. Het hangt er net vanaf wat we in huis hebben en of we iets kunnen gebruiken van onze eigen maaltijd. In elk geval maak ik er dan een prakje van met wat kruiden en dat gaat er altijd vlot in. Als alternatief maken we ook wel eens een omelet die hij zelf op kan eten. Zodra hij klaar is met eten, krijgt hij nog wat yoghurt en daar heeft dan meestal wel trek in.

Overdag drinkt Liam water en bij de lunch wat melk (als het lukt). Voor het slapengaan bieden we dan nog een fles aan, maar het gebeurt steeds vaker dat die bijna niet aangeraakt wordt. Helemaal prima!

Baby update #13: 16 maanden

Slapen

Nu we het toch over slapen hebben, dat gaat best goed! Na het avondeten gaat Liam lekker onder de douche en dat vindt hij heerlijk. Hij speelt dan een tijdje en krijgt daarna z’n pyjama en slaapzak aan. In zijn kamer kijken we of hij nog wat wil drinken en lezen we af en toe een boekje voor. Tussen half acht en acht uur ligt hij in z’n bed. Er is een hele periode geweest dat we hem echt in slaap moesten helpen en als hij wakker in bed werd gelegd, dan ging hij gillen. (Terwijl dat overdag geen probleem was.) Uiteindelijk besloten we dat het zo niet langer kon. Ik het boek Slaap! vond ik wat tips en daarmee ben ik aan de slag gedaan. Wat ik deed? Ik legde Liam slaperig in bed en ging dan vervolgens naast zijn bed zitten tot hij in slaap viel. Ik bleef dan drie dagen op dezelfde plek zitten, om vervolgens verder richting de deur te verhuizen. Op een gegeven moment zat ik in de gang waar hij me nog kon zien en daarna ben ik de deur steeds verder dicht gaan doen. Dit is de heel korte uitleg, maar voor ons heeft het enorm geholpen! Soms gaat het een keertje niet goed, maar over het algemeen valt Liam nu gewoon zelf in slaap zonder drama. Fijn voor iedereen!

Baby update #13: 16 maanden

En hoe gaat het met mij?

Eigenlijk is er niet veel veranderd. Ik voel me goed, maar de bekkeninstabiliteit blijft een dingetje. Ik was begonnen met sporten, maar dit leverde me heel veel pijn op. Inmiddels ben ik bij twee fysio’s geweest en nu heb ik het aardig onder controle. Ik weet wat ik moet doen als ik last krijg en verder ben ik langzaamaan het sporten aan het opbouwen. Heel erg langzaam. Fit voel ik me dus niet echt, maar als ik te snel ga werkt het juist tegen me. Het is zoeken naar balans, maar ik blijf gewoon volhouden.

Hebben jullie ervaring met bekkeninstabiliteit?Categorieën: Kids, Peuter2 reacties op “Baby update #13: 16 maanden”
    Silla

    November 19, 2018

    Leuk om te lezen hoe het gaat! Zelf geen ervaring met bekken instabiliteit,lijkt mij erg vervelend!    November 19, 2018

    Wat een leuke update om te lezen. Echt mooi om te zien hoe Liam steeds groter wordt. Wat schattig dat hij nu kan lopen! Leuke foto’s ook! Alleen jammer om te lezen dat het nog steeds niet goed gaat met je bekken en dat sporten daarom niet lukt. Dat lijkt me echt frustrerend! Hopelijk gaat het binnenkort steeds beter.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie