Baby update #20: Vier maanden oud - My Simply Special
06/12/2019

Baby update #20: Vier maanden oud

Stop de tijd! Hoe is Zoey alweer vier maanden oud? Aan de ene kant voelt het alsof ze vorige week geboren is, maar aan de andere kant heb ik het idee dat ze er altijd geweest is. Grappig hoe dat werkt! Het leek me in elk geval weer tijd om jullie bij te praten over hoe het met ons gaat.

Baby update #20: Vier maanden oud

Hoe gaat het met Zoey?

Heel goed eigenlijk. Het maakte deze post niet spannender, maar alles gaat gewoon z’n gangetje en daar ben ik ontzettend blij mee. Zoey groeit netjes en draagt inmiddels maat 62. Ze is goedgekeurd op het consultatiebureau en heeft haar eerste prikken ook weer gehad. Omdat ze een tijdje in stuit gelegen heeft, hebben ze ons doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar hebben we een echo van haar heupen laten maken en alles zag er goed uit. Dat verwachtte ik al, maar het is toch fijn om de bevestiging te krijgen.

Baby update #20: Vier maanden oud

Inbakeren

Thuis merk ik dat we langzaam wat meer ritme krijgen. Zoey drinkt wat minder vaak (gemiddeld 8 keer per 24 uur in plaats van 12 keer) en slaapt overdag beter. Niet op vaste tijden, maar wel langer. Er zijn een paar weken geweest waarin ze eigenlijk alleen goede dutjes deed in de draagzak. Romano ontdekte toen dat het hielp om haar een beetje in te bakeren en sindsdien is ze steeds beter geworden in zelf in slaap vallen. Wel in de box, want in haar bedje is het overdag nog geen succes. ‘s Avonds gaat dat juist weer prima, dus ik maak me daar verder niet zo druk om. Inbakeren kan je in verband met rollen niet te lang doen, dus we proberen het ook alweer af te bouwen.

Baby update #20: Vier maanden oud

Eerder naar bed

Zoey ging ‘s avonds vaak pas laat slapen, maar de laatste tijd merk ik dat dat op begint te schuiven. Het gaat nog niet elke dag goed, maar er zijn ook dagen dat ze het net als Liam rond acht uur bedtijd vindt. Ik voed haar dan nog een keer voor ik ook ga slapen en leg haar dan lekker in bed. ‘s Nachts komt ze nog één of twee keer voor een voeding, maar daarna valt ze eigenlijk altijd weer snel in slaap. Heel fijn! Zoey’s bedje staat nog bij ons op de kamer en ik merk dat ik het snel doorheb als het tijd is voor een voeding. Dat is fijn, want daardoor gaat ze nauwelijks huilen en worden Romano en Liam niet wakker. Ik leg Zoey dan bij mij in bed en liggend voeden bevalt me heel goed. Zo kan ik zelf ook ontspannen en heb ik minder last van de vermoeidheid.

Dagboek: Schoen zetten

Van rechts naar links

Zoey had al snel een voorkeurshouding naar rechts ontwikkeld, dus we zijn braaf bezig geweest met een fysio om de afplatting van haar hoofdje terug te draaien. Dat is gelukt! Nu ligt ze inmiddels wel het liefst met haar hoofd naar links te slapen, maar de fysio denk dat dat verder wel goedkomt. Ze is namelijk gewoon lekker bewegelijk en ik ben heel benieuwd wanneer ze echt gaat beginnen met rollen. Voor nu draait ze wel regelmatig om haar as als ze op haar rug ligt te spelen. Ze vindt het trouwens leuk om een (knuffel)doekje in haar handen te krijgen en om met de babygym te spelen. Ik heb dat ding voor Liam gemaakt toen hij nog heel klein was, maar vooral Zoey is er fan van.

Baby update #20: Vier maanden oud

En verder:

 • Zoey kraait er regelmatig lekker op los. Ze heeft echt hele verhalen.
 • In de kinderwagen blijft ze meestal heel wakker, dus we pakken vaak de draagzak als we met haar op pad gaan.
 • Vlak voor ik naar kantoor ging besloot Zoey de fles te weigeren. Gelukkig drinkt ze nu echt prima uit een Avent Natural fles.
 • Ze spuugt nog steeds veel, dus we doen haar nu bijna altijd van die ‘kwijlslabbetjes’ om. Het staat wat minder leuk, maar zo blijven haar kleren een stuk langer schoon.

Baby update #20: Vier maanden oud

Hoe gaat het met Liam?

Ook lekker z’n gangetje. Hij is vooral druk bezig met het praten en dat is zo leuk om te horen. Er lijken elke dag nieuwe woorden bij te komen en hij combineert ze steeds meer tot zinnetjes. Hij kan beter vertellen wat hij (niet) wil eten en kan bijvoorbeeld een beetje laten weten wat hij gedaan heeft als hij op de crèche was. Boeken lezen voor het slapengaan vindt hij nog steeds prachtig en we zijn met hem aan het oefenen met het herkennen van vormen en kleuren. Blauw is namelijk favoriet en wordt (heel koppig) overal voor gebruikt. Hihi!

Zoey vind hij gelukkig nog steeds heel leuk en jaloers is hij nooit geweest. Hij vindt het gezellig om samen met mij op de vloer te spelen en dan moet Zoey er ook bij komen zitten. Zo schattig! Hij vraagt ook regelmatig waar ze is als hij haar niet ziet of gaat zelf in de box kijken.

Baby update #20: Vier maanden oud

Hoe gaat het met mij?

Ik val in herhaling, maar ook met mij gaat het prima. Ik ben niet heel erg moe, zit lekker in m’n (wat slappere) vel, heb het werken weer opgepakt en probeer ook af en toe wat voor mezelf te doen buiten de deur. Borstvoeding geven bevalt me nog steeds prima, zeker nu het wat makkelijk gaat en minder vaak nodig is. Wat ik wel merk, is dat ik nu enorm veel haar verlies. Ik had dat met Liam ook en het is heel normaal, maar het blijft apart om hele bossen losse haren in je handen te hebben. Hopelijk is dat snel achter de rug. 

Het zorgen voor twee kinderen gaat ook steeds makkelijker, al vind ik het nog wel wennen om alleen met Zoey en Liam op pad te gaan. Ik probeer gewoon dingen te ondernemen, maar ga minder snel ‘even’ een boodschap doen dan met maar één kind.

Hoe vonden jullie de overgang van één naar twee kinderen?Categorieën: Baby, Kids4 reacties op “Baby update #20: Vier maanden oud”
  Sara

  December 7, 2019

  Fijn om te lezen dat het goed gaat! Hoeveel jaar zitten er tussen Liam en Zoey? Mijn zoontje is nu 17 maanden en we fantaseren al een beetje over de tweede! En haaruitval is echt vreselijk, ik kon er niet aan wennen. Gelukkig houdt het ook weer op. Alleen nu heb ik nog heel veel korte haren rond mijn hoofd die weer terug gegroeid zijn en nu iets van 10, terwijl ik heel lang haar heb!


  MySimplySpecial
  December 7th, 2019


  Er zit twee jaar en vijftien dagen tussen. Nee ik kan er ook niet aan wennen, ben blij als het over is.  December 7, 2019

  Wat leuk om te horen dat alles goed gaat met jullie. Bij ons was ons meisje ook veel wakker en huilen in de kiderwagen totdat we haar zo’n lekker warm berenpakje aandeden als we gingen wandelen. Ze valt heerlijk in slaap en wij kunnen rustig boodschappen doen.

  Groetjes,
  Renske


  MySimplySpecial
  December 7th, 2019


  Die pakjes zijn zo schattig! Prima oplossing


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie