Baby update #23: 1 jaar oud - My Simply Special
27/07/2020

Baby update #23: 1 jaar oud

Ik geloof dat dit officieel de laatste ‘baby update’ is! Volgende week wordt Zoey alweer 1 en is ze ineens een dreumes. En aangezien ons gezin nu compleet is, sluiten we de babyfase dan echt af. Gek idee hoor! Dit leek me in elk geval een mooi moment om jullie weer bij te praten over hoe het hier gaat. Is er veel veranderd ten opzichte van de post die ik plaatste toen ons meisje negen maanden oud was?

Dagboek: Sprookjeswonderland

Stapje voor stapje

Drie maanden geleden liep Zoey al langs de bank en aan de hand. Dat doet ze nog steeds en we hebben flink geoefend. Inmiddels kan ze ook aardig lopen als je maar één van haar handen vasthoudt en wandelt ze vrolijk achter de blokkenkar. Helemaal los lopen gaat ook stapje voor stapje vooruit. Ze steekt rustig een meter of 2 over tussen bijvoorbeeld twee meubelstukken en staat ook af en toe ergens een tijdje stil om zich heen te kijken. Ik ben dus heel benieuwd wanneer ze echt het huis door gaat wandelen.

Baby update #23: 1 jaar oud

Zzzzz….

Slaap, dat blijft toch een dingetje. Al moet ik zeggen dat ik door corona wel meer uren kan pakken dan in een normale situatie. Op dit moment is het namelijk zo dat ik Zoey tussen tien en elf uur ‘s avonds nog een keer voed. Vervolgens wordt ze ergens midden in de nacht wakker om te drinken drinken. Daarna hoor ik haar ‘s ochtends weer geluid maken. En dan bedoel ik vrij vroeg in de ochtend. Als het zes uur is, mogen we blij zijn, maar vijf uur komt ook geregeld voor. Ze wil dan drinken en is klaarwakker. Op de meeste dagen is het zo dat ik na het voeden Romano wakker maak en hij met haar naar beneden gaat zodat ik nog even in bed kan kruipen. Doordat we thuis werken, hoeven we de meeste dagen niet vroeg de deur uit en kan ik dus echt nog wat extra slaap pakken.

Baby update #23: 1 jaar oud

Slaaptraining

We zijn trouwens ook begonnen met ‘slaaptrainen’. Zoey valt ‘s avonds vaak in slaap tijdens het drinken en dat vind ik op zich prima. Als ze daarna wel nog wakker is, oefenen we met haar zodat ze leert om zelf in slaap te vallen. Het was heel lang zo dat we haar dan echt in slaap moesten lopen. Prima bij een kleine baby, maar inmiddels is ze wel zo ver dat ze het zelf kan doen. En hopelijk helpt dat ook om ‘s nachts beter door te slapen en overdag bij haar dutjes makkelijker naar dromenland te vertrekken. Al moet ik zeggen dat we er ook geen enorm ding van maken dat ze overdag nog vooral in de draagzak in slaap valt. Misschien zouden we dan ook moeten gaan slaaptrainen, maar op dit moment combineert dat lastig met een rondlopend mannetje in huis en vinden we het de stress niet waard. Het komt allemaal wel goed. Ze vecht in de draagzak en in de auto in elk geval vaak al minder tegen de slaap, dus dat is vooruitgang.

Baby update #23: 1 jaar oud

Eigenwijs

De vorige keer schreef ik dat Zoey lekker eigenwijs is als het op voeden aankomt en dat is zeker niet veranderd. Ze heeft een tijdje wel wat uit de fles gedronken als ze niet thuis was, maar dat doet ze nu ook al weken niet meer. Ik voed haar dus nog steeds zelf. Wat betreft eten zien we wel wat vooruitgang, maar het is echt niet zo dat ze heel veel binnenkrijgt. We bieden haar van alles aan en ze stopt ook veel in haar mond, maar gooit er ook een deel weer uit en ze is er gewoon snel op uitgekeken. Dan wil ze niks meer eten en uit haar stoel. We proberen haar regelmatig wat aan te bieden en wisselen dingen die ze wel lekker lijkt te vinden af met nieuwe opties. 

Baby update #23: 1 jaar oud

Plannen

Ik had niet verwacht dat ik haar rond haar eerste verjaardag nog borstvoeding zou geven, maar voor nu ziet het er  nog niet naar uit dat ik kan stoppen. Dan moet ze eerst meer gaan eten en de fles accepteren. Op de dagen dat ze naar de opvang gaat, zie je dus ook dat ze niet veel binnenkrijgt. Ze oefenen daar met de fles, ze drinkt wat water of thee en eet wat en vervolgens haalt ze het daarna bij mij in. Gelukkig gaat het wel goed met borstvoeding geven. Het scheelt natuurlijk dat we door corona allemaal meer thuis zijn, al moet ik mijn plannen wel een beetje aanpassen. ‘s Avonds CrossFitten is bijvoorbeeld niet zo handig, want dan komt Zoey vaak voor de laatste voeding als ik nog niet thuis ben en blijft ze wakker tot ik er weer ben. Ook een nachtje logeren is nog niet aan de orde. 

Baby update #23: 1 jaar oud

En verder…

 • Zoey kan mama zeggen! Ze had pas een periode dat ze het steeds zei, maar nu is het weer minder geworden.
 • Ik ben benieuwd wanneer ze haar eerste tanden gaat krijgen, want die zijn er nu nog niet.
 • Zoey wil wel regelmatig proeven wat wij aan het eten zijn en dan vooral als het gaat om ijsjes, taart en chips. Ik weet niet hoe ze dat uitzoekt en ze wil het ook niet altijd echt eten, maar grappig is het wel.
 • Ons meisje is een echt klimaapje. Ze kruipt zo de bank op laat zich er netjes weer afglijden. Oh, en voor je het weet zit ze halverwege de trap! 
 • Ze blijft een vrolijk, nieuwsgierig en lief meisje!

Baby update #23: 1 jaar oud

Hoe gaat het met Liam?

Prima! Het gaat gewoon lekker z’n gangetje. Je kan nu gesprekken met hem voeren en hij komt zelf ook met hele verhalen. Soms kunnen we er geen touw aan vast knopen, maar andere keren komt hij met verrassende dingen. Erg leuk om te horen! Hij papegaait ook lekker, want hij herhaald regelmatig precies wat je zegt. Bijdehand is hij nog steeds en als ik ergens ‘nee’ op zeg, is hij in staat om vervolgens te gaan kijken of papa wel ‘ja’ zegt. Boefje!

Baby update #23: 1 jaar oud

Bedankt voor het lezen!Categorieën: Baby, Kids10 reacties op “Baby update #23: 1 jaar oud”

  July 27, 2020

  Zo zie je maar dat ieder kindje zich op het eigen tempo ontwikkelt. Jullie kindjes zien er gezond en gelukkig uit.

  Groetjes,
  Renske


  MySimplySpecial
  July 27th, 2020


  Precies! Ze zijn gezond en zitten goed in hun vel, dat is toch het belangrijkst.


  merie

  July 28, 2020

  hallo, leuk om te zien!
  Ik voed mijn dochtertje van 5 maanden ook zelf, en vind het dan erg leuk om in jou blogs te lezen, wat zoey toen allemaal deed. Hoe is het met jou eigen energie? En haaruitval?
  Ik krijg veel reacties van mensen dat ik beter kan stoppen met de bv, omdat ik zelf zo dun word. En mijn haaruitval is dramatisch! Slik jij iets bijzonders zelf?
  Ik vind dat wel jammer, want ik geniet er enorm van. En mijn dochtertje wil ook niks anders:)


  Renske
  July 29th, 2020


  Ik wil wel even reageren. Waarom zou je stoppen met borstvoeding als je het zelf zo fijn vind? Laat anderen maar praten. Je haaruitval is “normaal” maar wel vervelend. Je zou extra vitamine B kunnen nemen, en/of lijnzaadolie. Geniet van je kindje.


  MySimplySpecial
  July 29th, 2020


  Ik ben inderdaad ook dun geworden en doe mijn best meer te eten. Met mij energie gaat het prima. Het haaruitval was bij mij ook heftig en ik vond het lang duren, maar volgens mij is dat normaal. Ik slik normale multivitamine, verder niks bijzonders. Hopelijk lukt het je om door te gaan als je dat graag wil!


  Merie

  July 29, 2020

  dankjewel voor je reactie! ik had pas al gekeken voor een vit b complex. maar dat werd afgeraden, ondat daar teveel nicotinezuur in zit. de lijnzaadolie is een goede. en idd…je moet ze laten praten:)  July 29, 2020

  Leuk om zo’n update te lezen, onze Noa is ook net 1 en heeft juist hele andere dingen die hij doet/eet/slaapt… Leuk om te lezen hoe verschillend elk kindje is


  MySimplySpecial
  July 29th, 2020


  Ja dat blijft grappig he! Liam en Zoey zijn ook al heel anders (en op andere vlakken lijken ze juist weer op elkaar).  July 29, 2020

  Wat bijzonder dat dit alweer de laatste baby update is. Wat is ze toch groot geworden. Ik blijf me altijd verwonderen over hoe snel kindjes zich binnen een jaar zo enorm kunnen ontwikkelen.  August 13, 2020

  Wat heb je twee schattige kindjes! Een jaar is inderdaad zo om! Zoey is op die laatste foto echt helemaal om op te eten! Wat ene mooie kleren heeft ze daar aan!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie