Baby update #8: De naam van Liam - My Simply Special
03/01/2018

Baby update #8: De naam van Liam

Tijdens je zwangerschap moet je aardig wat dingen voorbereiden en ook het bedenken van een naam hoort daarbij. Aan de ene kant heel erg leuk om te doen, maar toch ook best lastig. Toen we nog niet wisten of we een zoon of een dochter zouden krijgen, zijn we al wat namen gaan bedenken. Meisjesnamen vonden we helemaal geen probleem, maar er waren nauwelijks jongensnamen die ons aanspraken. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en vandaag vertel ik meer over hoe dat ging en waarom we voor Liam Luca Jayden gekozen hebben

Zwangerschapsupdate #20: Zwangerschapsshoot

Onze wensen

Wat voor naam zochten we? Daar waren we het wel snel over eens! Het moest een korte naam zijn die bij een baby past, maar ook bij een volwassen man. We wilden geen Hollandse of Hindoestaanse naam, maar iets Westers. Ook moest het iets zijn waar je niet makkelijk mee geplaagd kan worden. Verder was het plan om voor een roepnaam en een tweede naam te gaan en ook de voorletters samen mochten niet een rare afkorting opleveren. Oh ja, en Romano vond het wel leuk als de naam met een R zou beginnen, maar daar hebben we verder geen rekening mee gehouden.

Zwangerschapsupdate #18: Week 33 & 34 (+vlog)

Zoeken maar

Zoals ik in de intro al vertelde, hadden we al heel snel een heel lijstje met leuke meisjesnamen. Daaruit kiezen zou nog moeilijk gaan worden. Toen we er achter kwamen dat er een klein jongetje in mijn buik groeide, zeiden we al snel tegen elkaar dat de naam nog een uitdaging zou worden. Vanaf dat moment zijn we regelmatig namenlijsten door gaan spitten. Gewoon van die overzichten die je op internet kan vinden. Vaak deden we dat als we in de auto zaten. Ik las dan de namen op en als er iets tussen zat dat ons aansprak, schreven we het op een lijstje.

Na een tijdje hadden we een stuk of twaalf opties. Een deel daarvan vonden we allebei wel leuk, maar er zaten ook dingen tussen waar maar één van ons fan van was. Romano had bijvoorbeeld een tijdje een naam (met een R) in zijn hoofd en zo ging hij onze baby ook noemen. Ik vond het helemaal niks en werd steeds een beetje geïrriteerder als hij die naam weer gebruikte. Nee, dat ging ‘m niet worden. Op een gegeven moment zijn we samen door het lijstje heen gegaan en konden we een heleboel opties wegstrepen waar we toch niet zo happy mee waren. De namen die overbleven gingen we combineren en zo kwamen we op Luca Jayden. Ja, dat voelde goed! Ik geloof dat we dat deden toen we onderweg waren naar een spa om te vieren dat we precies vijf jaar samen waren. Een bijzondere dag en een mooi moment om een naam te kiezen! 

We vonden Jayden allebei mooi, maar niet Westers genoeg om als roepnaam te gebruiken. Luca vonden we een betere optie en het leuke is dat die naam ‘licht’ betekent. Waarom we dat zo bijzonder vonden? Mijn naam betekent onder andere ‘kind van het licht’ en Romano heeft een derde naam die ook ‘licht’ betekent. Dat past perfect bij elkaar!

Zwangerschapsupdate #20: Zwangerschapsshoot

Twijfelen

In de periode na het kiezen van Luca als roepnaam, zijn we onze baby steeds zo gaan noemen. Zo konden we er een beetje aan wennen en kijken of het echt goed voelde. En dat was nog best lastig, want je moet zo opletten dat je je dan niet gaat verspreken als er andere mensen bij zijn! We wilden het namelijk echt voor onszelf houden tot na de geboorte.

Toen we op Tenerife zaten voor onze ‘babymoon’ liepen we op een avond van een restaurant terug naar het hotel. We hadden het over hoe we ons nu voelden bij de naam Luca en al snel kwamen we er achter dat we toch allebei een beetje twijfelden. Oh, we vonden het nog steeds een mooie optie hoor, maar op de een of andere manier vonden we het toch minder passen bij een jongen van achttien of een volwassen man. Terug op de hotelkamer gingen we op bed zitten en keken we nog eens naar ons lijstje. Vonden we Liam toch niet een beter optie? Maar wat doen we dan met Luca? Die wilden we niet kwijt. Al snel besloten we om voor drie namen te gaan en Liam gewoon toe te voegen aan onze eerdere keuze.

Welkom lieve Liam

In het echt

Ook Liam zijn we een tijdje gaan ‘testen’ en gelukkig bleven we allebei fan. Het voelde goed. (Al vond ik het wel spannend hoor, het is toch een hele beslissing.) Na de geboorte werd ons gevraagd hoe we ons zoontje gingen noemen. Ik vond dat zo’n gek moment. Voor het eerst kon ik dé naam dan echt aan iemand vertellen. Heel bijzonder.

En nu? Je hoort wel eens verhalen over ouders die spijt hebben van de keuze, maar wij zijn gelukkig helemaal happy met de naam!

Hoe zijn jullie op de namen van jullie kids gekomen?Categorieën: Baby, Kids8 reacties op “Baby update #8: De naam van Liam”

  January 3, 2018

  Bij ons zit er niet echt een heel verhaal achter. Ik had al lange tijd een naam in mijn hoofd maar die is het niet geworden. Verder vonden we beiden een aantal namen best mooi maar die hoor je naar ons idee al erg vaak. Manlief kwam met het idee voor de naam die het uiteindelijk werd en daar hebben we geen spijt van. Het past perfect bij ons dametje

  x


  Christine

  January 3, 2018

  Wat leuk om zo uitgebreid te lezen over dé zoektocht!!
  Ik herken die twijfels en het verantwoordelijkheidsgevoel enorm hoor!
  Wij gingen op zoek naar namen na de 20wekenecho, dus we wisten dat we een meisjesnaam moesten hebben. Gek genoeg hadden we direct één jongensnaam waar we het over eens waren en heeft de meisjesnaam ontzettend lang geduurd! Uiteindelijk twijfelden we over een populaire, korte naam of een minder veel gehoorde, Bijbelse naam. We besloten de beslissing te maken na onze eerste kennismaking. En we hoefden toen we haar zagen niet meer te twijfelen en kozen unaniem voor de tweede naam!
  Nu we in verwachting zijn van de tweede wachten we opnieuw eerst de 20wekenecho af voordat we ons weer in die rollercoaster wagen..
  Want als het een jongen is kunnen we de naam die we bij onze dochter in ons hoofd hadden niet gebruiken omdat die twee namen nogal op elkaar lijken.. dus dan mogen we opnieuw weer zoeken naar een naam!
  Het zal denk ik best goed komen, want van mijn dochters naam heb ik absoluut geen spijt!!! Gelukkig maar


  MySimplySpecial
  January 8th, 2018


  Wat fijn dat jullie het wel unaniem eens waren over de naam. En wat ontzettend leuk dat je zwanger bent, gefeliciteerd! Succes met het bedenken van een naam


  Christine
  January 8th, 2018


  Dankjewel! Vandaag is de intake bij de verloskundige en het is oprecht weer even spannend als bij onze dochter :$


  MySimplySpecial
  January 11th, 2018


  Dat kan ik me goed voorstellen! Hoe voel je je inmiddels?


  Christine
  January 12th, 2018


  Lief dat je het vraagt
  Ontzettend goed eigenlijk! Véél minder misselijk en moe als bij m’n dochter, bijna ‘normaal’ eigenlijk.. Vandaag was de termijnecho en hebben we twee keer zo lang mogen kijken omdat het niet echt lukte om de beeb goed op te meten.. echt ervan genoten om zo binnen te kijken, kan niet wachten op de volgende echo weer :$


  MySimplySpecial
  January 15th, 2018


  Wat fijn dat het zo goed gaat en heerlijk om lekker lang van die echo te kunnen genieten!


  Conja

  January 4, 2018

  Wat grappig, ik had helemaal niet opgeslagen dat Liam ook Jayden heet. Wij hebben nu een zoontje van bijna 8 weken, hij heet Jayden. Voor ons was het perfect, want mijn man komt uit de USA dus we wilden een naam die in allebei de landen goed uitgesproken kan worden. En verder is hij vernoemd naar zijn beide opa’s, hun roepnaam. Ook drie namen dus!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie