Baby update #9: 6 maanden oud - My Simply Special
05/02/2018

Baby update #9: 6 maanden oud

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat ik jullie voor het laatst een update gaf over hoe het nu gaat met Liam en met mijn herstel. Hoog tijd dus voor een nieuwe post! Inmiddels is onze kleine man alweer ruim een half jaar oud en ik heb jullie dan ook een hoop te vertellen.

Baby update #9: 6 maanden oud

Alles ontdekken

Een paar weken terug lag ik ‘s ochtends met Liam op ons grote bed en ineens rolde hij van zijn rug naar zijn buik. Hij keek me meteen heel trots en met een grote grijns aan. Wat een leuk moment was dat! Ik had niet verwacht dat ik zelf zo trots zou zijn op zoiets, maar ging meteen heel fanatiek Romano roepen om het te kunnen delen. Hihi! Inmiddels rolt Liam dus alle kanten op en hij draait om z’n as. Tijgeren kan hij nog niet echt, maar toch weet hij de hele box en z’n hele bedje door te bewegen. We proberen nu dus ook regelmatig wat matjes op de vloer te leggen zodat hij wat meer ruimte krijgt en zich verder kan ontwikkelen.

Wat kan hij verder? Hij pakt zelf zijn speelgoed op, gooit het weg (en ik maar oprapen) en zoekt iets anders uit. Hij wil graag rechtop zitten als hij op schoot zit en ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat hij dat zelfstandig kan. Ik weet dat het goed is als baby’s dat niet te vroeg kunnen, dus we doen ons best om te focussen op liggen en rollen.

Baby update #9: 6 maanden oud

Slapen

Ik vertelde net al dat Liam zijn hele bed door beweegt en dat maakt dus ook dat hij nu niet meer in het zijligkussen slaapt. Dat werd gevaarlijk. Verder slaapt hij overdag nog onder een dekentje (want dan kan ik hem in de gaten houden), maar voor ‘s nachts hebben we een slaapzak aangeschaft. Of nou ja, inmiddels al meerdere, want ze moeten toch de was in kunnen. (Waarom mogen al die babyspullen nou nooit in de droger?)

Over dat in de gaten houden gesproken, toen ik pas een mail kreeg met de vraag of ik een van de nieuwe babyfoons van Alecto wilde testen was ik meteen nieuwsgierig. Ik ben gaan kijken tussen de babyfoons met camera en zag een panorama exemplaar met een groot beeldscherm. Het kan een beetje een uitdaging zijn om een goede plek te vinden als je je kleintje goed op beeld wil krijgen, maar met deze heb je daar dus geen last van. Je kan namelijk kiezen voor de normale lens, of de panorama versie. Wij gebruiken nu de gewone en kunnen ons kleintje goed zien op het grote scherm van de ouder unit. (Zo veel beter dan op simpele versie die we al in huis hadden.) Als Liam wat groter is en echt z’n kamer door gaat bewegen, denk ik dat de extra lens goed van pas gaat komen, want daarmee kunnen we bijna zijn hele kamer zien. Het enige minpuntje? Het snoer van de babyunit is wat kort als je ‘m boven op een kast wil zetten, maar dat is met een verlengsnoer gelukkig op te lossen.

Baby update #9: 6 maanden oud

Baby update #9: 6 maanden oud

Maar goed, hoe slaapt Liam nu? Eigenlijk heeft hij nog geen strak ritme, maar hij gaat gelukkig wel wat vaker een beetje op tijd naar bed ‘s avonds. Over het algemeen slaapt hij dan verder prima en komt hij nog maar één keer voor een voeding ‘s nachts. We hebben in november/december een paar weken gehad dat hij ineens elke 1,5 à 2 uur voor een voeding kwam en dat was behoorlijk pittig. Gelukkig was het een fase en is het nu weer een stuk rustiger. Overdag doet hij zijn dutjes op verschillende tijden, maar dat is verder prima.

Dagboek: Vaccinaties halen

Eten & drinken

Vorige week deelde ik al een post over mijn ervaring met borstvoeding geven, want inmiddels zijn we dus helemaal over op de fles. Dat betekent ook dat Romano en ik de nachtvoedingen nu afwisselen en dat is voor mij wel erg fijn. Verder krijgt ons kleine mannetje al een tijdje hapjes. We zijn begonnen met een groentehapje per dag en imiddels hebben we daar een fruithapje aan toegevoegd. Soms lukt het door Liams rommelige ritme niet om voor beide hapjes een goed moment te vinden tussen de flessen en slaapjes door, maar dat is niet zo’n ramp. Lastiger is dat Liam er lang niet altijd zin in heeft. De smaak lijkt dan niet eens uit te maken, maar soms wil hij er gewoon niks van weten. Het resultaat? Een lekkere kliederboel! (Vreselijk vind ik dat, hihi.)

Dagboek: Slapen of uit eten?

Oppassen

In januari ben ik weer begonnen met werken op kantoor. Dat betekent dat Liam nu twee dagen per week bij mijn schoonmoeder doorbrengt en één dag per week gaat hij naar een kinderdagverblijf. Dat was even wennen, maar gaat nu helemaal prima. Hij vind al die andere kinderen reuze interessant.

Het is alweer even geleden, maar ons kleintje heeft ook al twee keer gelogeerd bij zijn opa en oma. De eerste keer was in de periode dat hij zo vaak wakker werd voor een voeding en we druk bezig waren met klussen in ons nieuwe huis. We waren ‘s avonds aan het eten bij mijn schoonouders en de volgende dag zouden we Liam weer brengen zodat we verder konden met schilderen. Ik was helemaal op en toen ze voorstelden dat hij zou blijven slapen heb ik daar na lang twijfelen toch maar ja op gezegd. Ik zat huilend in de auto naar huis (ja echt), maar de nachtrust deed me goed. Toen Liam een paar weken later nog een keer ging logeren, vond ik het al een stuk makkelijker. Tsjah, als het op Liam aankomt ben ik toch een stuk minder rationeel dan normaal gesproken.

Baby update #9: 6 maanden oud

Uitdaging

En hoe gaat het nu met mij? Eigenlijk prima. Ik mis het borstvoeden af en toe wel, maar nu heb ik wat meer vrijheid en dat is ook wel fijn. Ik heb nog een beetje last van mijn bekkeninstabiliteit, maar ik probeer nu weer braaf mijn oefeningen te doen. Verder verlies ik nog steeds wel aardig wat haar, maar ik heb het idee dat het nu eindelijk minder begint te worden. De grootste uitdaging is nu genoeg eten (ik ben te licht geworden) en weer wat fitter worden. Tijd om wat fanatieker te gaan sporten! Ohja, wat ik wel opvallend vind is dat ik sinds mijn zwangerschap ineens weer tegen lactose kan en dat mijn ogen achteruit zijn gegaan. Dat laatste zou binnen een paar maanden an het stoppen met borstvoeding moeten herstellen, dus ik ben benieuwd. Ik hoop dat wel dat lactose gedeelte blijvend is, maar we gaan het zien.

Hebben jullie lang last gehad van het ontzwangeren?Categorieën: Baby, Kids2 reacties op “Baby update #9: 6 maanden oud”

    February 5, 2018

    Ooohja haaruitval 🤣 conditie weer opbouwen. Loop altijd op sneakers nu. Zaterdag weer eens heel even hakken geprobeerd dat was gek haha


    Silla

    February 6, 2018

    Weer een leuke update!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie