Babykamer stylen, tien leuke ideeën - My Simply Special
04/09/2017

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Als je zwanger bent is het inrichten van een kamer voor je kleintje één van de leukste onderdelen van de voorbereidingen. Oké, misschien is niet iedereen het daar mee eens, maar ik vond het echt heerlijk om te doen. Meubels uitzoeken, bedenken wat je waar neer gaat zetten en natuurlijk de babykamer stylen. Nu ben ik daar niet helemaal los mee gegaan, aangezien we nog gaan verhuizen, maar toch. In deze post deel ik verschillende ideeën waar je aan kan denken als je zelf ook een babykamer leuk aan wil kleden.

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Knuffels

Voor je het weet heb je een hele verzameling knuffels. Er zijn zoveel leuke exemplaren dat het moeilijk is om zelf niet af en toe wat te kopen en reken er ook maar op dat je er een heleboel krijgt. Gelukkig zijn ze heel geschikt om neer te zetten als decoratie.

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Manden

Dat brengt me meteen bij dit soort stoffen manden. Je kan er van alles instoppen, van vieze was of fijne dekentje tot speelgoed en dus ook knuffels. Ze zijn leuk en praktisch tegelijk.

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Papieren zakken

Als variatie op de manden, kan je natuurlijk ook kiezen voor papieren zakken. Daar heb je verschillende maten van en je kan ze soms nog laten personaliseren met bijvoorbeeld de naam van je kindje.

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Planken

Ik wist zelf al snel dat ik graag planken op wilde hangen boven de commode. Daar kan je praktische spullen opzetten zoals een nachtlampje of een babyfoon, maar ook mooie decoratie-items. Wat ik daarnaast nog een leuk idee vind, is om ondiepe planken op te hangen waar je kinderboeken op uit kan stallen. Misschien dat ik daar na de verhuizing nog mee aan de slag ga.

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Houten speelgoed

Niet alleen knuffels kunnen dienen als decoratie, ook houten speelgoed leent zich daar goed voor. Ik vind dat soort speelgoed in elk geval vaak erg mooi en dat mag daarom best gezien worden. (Trouwens, dit soort plankjes zouden dus perfect zijn om boeken op te zetten. Deze is van het merk Sebra en is te koop bij Flinders.nl.)

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Mobiel

Een mobiel is voor je kleintje leuk om naar te kijken en ook meteen een perfect item om de babykamer mee aan te kleden. Er zijn zoveel verschillende versies te koop, dat er vast wel iets tussen zit dat past bij de kleuren en stijl die je zoekt. En is dat niet zo? Dan maak je er toch gewoon zelf een? Over twee weken deel ik een post waarin ik aan jullie zal laten zien hoe je dat kan doen.

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Bedhemel

Vind je een mobiel nog wat te subtiel? Je kan er ook voor kiezen om een bedhemel boven het ledikantje te hangen. Dat geeft een gezellige en knusse uitstraling. (Het exemplaar of de foto is van het merk Sebra.)

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Letterslingers

Voor aan de muur kan je, naast planken, kiezen uit verschillende opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van letterslingers? Je kan de tekst en de locatie steeds veranderen doordat je ze op kan hangen met bijvoorbeeld washitape.

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Muurstickers

Een ander idee is om te kiezen voor een leuke muursticker. Dat kan iets kleins zijn, maar er zijn ook grote varianten te koop. Of kies voor bijvoorbeeld stippen of sterretjes waarmee je een hele muur kan voorzien van een patroon. 

Babykamer stylen, tien leuke ideeën

Posters

Uiteraard kan je ook een paar mooie lijsten kopen en daar posters of foto’s in plaatsen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor twee schattige prints gekozen (deze) die ik kocht op Ebay.

Ja, je kan alle kanten op en dan heb ik het nog niet eens gehad over behang, kleedjes, bijzettafeltjes, planten, dekentjes, kussens, haakjes voor aan de muur en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bron: foto 1, 2, 4, 6, 8, 9, 10Categorieën: Baby, Interieur, Kids, Living1 reactie op “Babykamer stylen, tien leuke ideeën”
    Henrieke

    September 4, 2017

    Die klamboe die je laat zien is heel mooi, ik voeg hem toe aan mijn wensenlijstje.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie