Babyupdate #11: 10 maanden oud - My Simply Special
28/05/2018

Babyupdate #11: 10 maanden oud

Vorige week zondag was Liam alweer tien maanden oud. In de laatste weken is er weer het een en ander veranderd en het is prachtig om te zien hoe ons kleine mannetje zich ontwikkelt. Vandaag praat ik jullie bij.

Babyupdate #11: 10 maanden oud

Kruipen en klimmen

Ik heb even gelezen wat ik schreef toen Liam 8 maanden oud was en dat is wel heel leuk om terug te kunnen zien. Inmiddels kan Liam namelijk heel makkelijk zelf gaan zitten en dat doet hij dan ook vaak. Ik vind dat er zo schattig uitzien als hij dan op de vloer blij naar me zit te kijken! Verder tijgert hij niet alleen meer, hij kruipt ook fanatiek! Verder gaat hij overal staan waar dat maar een beetje kan, inclusief tegen je benen aan. (Hoe strak mijn spijkerbroek ook is, hij weet zich op te trekken.) Hij staat dan al best stabiel en laat regelmatig een hand los. Hij doet het ook heel voorzichtig, want hij laat zich meestal weer netjes op z’n knietjes zakken als hij er genoeg van heeft. Aan de hand kan hij al aardig lopen en hij loopt zelf achter een krukje aan of langs de bank of tafel. Ik ben benieuwd wanneer hij los kan lopen! Oh, en hij kan al trappen beklimmen. Hij is daar al heel handig in, terwijl ik daar toch nog iets minder blij mee ben. Moeten we toch een traphekje midden in de woonkamer neerzetten?

Dagboek: Mini-vakantie

Van melk naar water

Van twee tandjes zijn we inmiddels naar bijna zes exemplaren gegaan! Boven komen er nu namelijk vier tegelijk door. In mijn vorige update schreef ik dat we als onderdeel van het avondritueel tandenpoetsen en oefenen met drinken uit een beker. Dat doen we nog steeds, maar overdag drinkt Liam nu uit een speciale beker (Nuk Magic Cup) die wat meer lijkt op een normaal exemplaar. Dat werkt een stuk beter! Gelukkig maar, want we proberen zo langzaamaan de flessen een beetje af te bouwen, dus dan wordt water drinken wel belangrijker.

Dagboek: Mijn eerste moederdag

Wat eet Liam nu?

Nu we het daar toch over hebben, wat eet Liam zoal op een dag? Als we opstaan krijgt hij een fles en wat later op de ochtend is het tijd voor een fruithap. Banaan, peer, appel en mango is wat hij meestal krijgt, maar ik hoop snel ook eens meloen of nectarines te gaan geven. Rond lunchtijd maken we 1 à 2 bruine boterhammen en tussen 2 en 3 is het weer tijd voor een fles. Als avondeten krijgt Liam meestal nog zijn eigen hapje, aangezien we vaak wat later zijn met koken of we iets eten dat voor een kleintje toch minder geschikt is. Wat hij krijgt wisselt wel elke dag. Verder hebben we altijd van die baby rijstewafeltjes en soepstengels bij de hand als tussendoortjes en sinds kort ook snoepsterren van Love Veggies. Oh, en af en toe krijgt Liam een beetje yoghurt.

Babyupdate #11: 10 maanden oud

En verder?

Wat betreft het slapen is er weinig veranderd ten opzichte van de vorige update. Een deel van de nachten slaapt hij door, maar hij komt ook nog regelmatig ergens een keertje voor een fles. Wat kan ik dan verder nog vertellen? Liam is gek op Nala en gelukkig is ze redelijk geduldig met hem. Ze kan heel fel zijn en uithalen, maar dat heeft ze bij hem nog nooit gedaan gelukkig. Liam is verder een heel vrolijk ventje en een echt lachebekje. Alleen als je ergens een kastje open zet en het voor zijn neus dicht doet, wordt hij boos. Hij is heel nieuwsgierig en wil het liefst de hele kast leegtrekken. Verder trekt hij het rooster onder de koelkast uit en ook de stekkers blijven niet meer op hun plek zitten. Oh, en hij had pas een week dat hij steeds ‘mama’ zei! Inmiddels is hij dat geloof ik weer vergeten, maar ik vond het natuurlijk prachtig! Wat ik ook echt heel leuk vind, is dat Liam nu zelf probeert knuffels en kusjes te geven. Zo cute!

Ik ben benieuwd wat er over twee maanden veranderd is!Categorieën: Baby, Kids3 reacties op “Babyupdate #11: 10 maanden oud”

  May 28, 2018

  Die bovenste foto aan het begin van je blog is echt leuk! Wat een blij mannetje! Echt leuk om te lezen dat Liam het zo goed doet. Wat groeit hij hard zeg. Ongelofelijk dat hij alweer bijna één jaar is!  May 28, 2018

  Aaah wat een schatje is het. En wat word hij al groot. Knappe Liam
  Hier een klein meisje wat lekker babbelt, goed kan zwaaien en ook druk probeert te staan en aan handen stappen..

  x


  MySimplySpecial
  May 29th, 2018


  Zo schattig dat ze kan zwaaien! Dat doet Liam nog niet


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie