Bali - My Simply Special
14/03/2014

Bali

Reizen vind ik heerlijk en ik heb dan ook een aardige lijst met landen en steden die ik graag eens zou bezoeken. Bali stond ook aan een tijdje op deze lijst en in januari zijn Romano en ik er dan eindelijk echt heen geweest. We waren allebei heel erg toe aan warmte en rust en boekten last minute een heerlijke 10-daagse vakantie. We hebben niet ontzettend veel gedaan (naast slapen, lezen, zonnen en relaxen natuurlijk), maar ik heb toch een aantal foto’s verzameld zodat jullie een impressie van Bali kunnen krijgen.

Bali
We verbleven in een klein hotel aan de rand van Seminyak. Heerlijk rustig, maar toch was je binnen een paar minuten in het wat drukkere en toeristischere gedeelte van de stad. Daar waren leuke winkeltjes, een heleboel restaurantjes en wat uitgaansgelegenheden (salsa!).
 
Bali
Het hotel had geen ontbijtbuffet, maar je bestelde voor je naar bed ging je ontbijt voor de volgende ochtend. Dat werd dan op je kamer bezorgd wanneer jij dat wilde. Elke dag ontbijt op bed, daar kon ik wel aan wennen hoor!
 
Bali
Bij het zwembad was het vaak heerlijk rustig. Een perfecte plek om te lezen en af te koelen.
 
Bali
Bali
Bali
Bali
Na een paar dagen hebben we een auto met chauffeur gehuurd en zijn we een dagje op pad geweest. We bezochten de goud- en zilversmeden in Celuk en reden daarna door naar Ubud. Voor we Ubud gingen bekijken zijn we eerst een stuk tussen de rijstvelden door gaan lopen en daar hebben we met prachtig uitzicht zitten lunchen.
 
Bali
Bali
Bali
Daarna bezochten we de markt, een watertempel en een koninklijk paleis in Ubud. Voor we weg gingen zijn we nog langs wat winkeltjes geslenterd en kochten we twee schilderijen. (Je neemt dan een groot canvas doek mee, en die moet je thuis dan weer over een frame spannen.)
 
Bali
Onderweg terug naar ons hotel zijn we nog even gestopt bij de ‘olifantengrot’. Je krijgt een sarong te leen en loopt een lange trap af een soort hele grote kuil in. Daar bevind zich een tempelcomplex met deze bijzondere grot. 
 
Bali
Overal op Bali kom je dit soort offertjes tegen. Voor elke deur, of het nou een winkel, restaurant, huis of hotel is, zie je een of meerdere kleurrijke offertjes liggen.

Bali

Bali
Romano wilde erg graag leren kitesurfen en daarom zijn we twee middagen naar Sanur geweest zodat hij lessen kon volgen. Ik was helaas te zwak om mee te doen, maar ik heb de beginnerslessen een aantal jaren geleden al gevolgd tijdens een andere vakantie. Nu zitten we dus ongeveer op het zelfde (lage) niveau en kunnen we hopelijk samen verder gaan lessen. (Oke, ik moet natuurlijk wel eerst nog even beter worden.)
 
Bali
Terwijl Romano bezig was met zijn lessen heb ik liggen lezen onder een paar palmbomen. Ook niet verkeerd!
 
Bali
Bali
Een van de laatste dagen tijdens onze vakantie zijn we naar Uluwatu geweest, een plaatsje helemaal in het zuiden van Bali. Daar hebben we de dag doorgebracht in een resort met een infinity pool. Prachtig uitzicht!
 
Bali
Bali
Bali
Om bij het strand te komen moest je met wat trappen en een kabelbaantje naar beneden. Wij zijn het grootste gedeelte van de dag bij het zwembad gebleven, maar tegen het eind van de middag gingen we toch even naar beneden.
 
Bali
Daar op het strand hebben we kunnen genieten van een mooie zonsondergang en een lekkere maaltijd. Ik heb de foto die ik van de zonsondergang maakte af laten drukken bij Pixum op een canvas in panorama formaat. Perfect voor deze foto en zo hebben we samen met die schilderijen die we in Ubud kochten een paar leuke herinnering in huis!
 
Bali
Natuurlijk hebben we ook heerlijk gegeten tijdens onze vakantie. Typische Indonesische gerechten, maar ook Chinese en hele Westerse maaltijden. Soms liepen we gewoon ergens naar binnen, maar TripAdvisor heeft ons ook wat goede tips kunnen geven. 
 
Bali

De laatste paar dagen hebben we vooral lekker weinig gedaan. Wel bezochten we twee keer een fijne spa vlak bij ons hotel. Zo hebben we een reflexologie behandeling gekregen, een full body massage en een Balinese massage met scrub, masker en bad. Zo lekker en heel goedkoop!

Bali
Deze mooie tekst hing daar in die spa en ik kon het niet laten om daar een foto van te maken. Wat een fijne vakantie!
 
Zijn jullie wel eens op Bali geweest?
 
 Categorieën: To Do, Travel
Tags: ,7 reacties op “Bali”

  March 14, 2014

  Wauw, wat een heerlijk verslag. En prachtige foto’s. Was vast op en top genieten. Het lijkt mij ook heel bijzonder om ooit eens naar Bali te gaan, het is er zo mooi.  March 14, 2014

  Wauw, supermooi! Hier wil ik ook graag nog eens heen.  March 14, 2014

  Wat doe je me aan haha, ik wil gewoon nu gelijk in het vliegtuig stappen en naar Bali vliegen. Ziet eruit als een fantastische reis.  March 14, 2014

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! Het lijkt me heerlijk om daar te zijn.  March 15, 2014

  Mooi! Ben er nog niet geweest lijkt me wel lekker. Je bent goed bruin geworden aan je laatste foto te zien.  March 18, 2014

  Wauw! Ik ben er nooit geweest, maar heb wel een buddha beeld uit Bali, wat ziet het er mooi uit zeg!  March 18, 2014

  Wat een gave reis lijkt me dit! Prachtige zwembaden ook, ik heb zin om er in te springen (maar dan moet het hier eerst nog een paar graden warmer worden ;))


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie