Bedankjes voor een bruiloft (en andere feesten) - My Simply Special
04/02/2019

Bedankjes voor een bruiloft (en andere feesten)

Bij een bruiloft horen bedankjes. Of nou ja, niks moet, maar leuk is het wel. En niet alleen bij een bruiloft zijn ze leuk, denk bijvoorbeeld ook aan een babyshower, een verjaardag of een ander feest. Het is een mooie manier om mensen te bedanken voor hun aanwezigheid (en de gekregen cadeaus). Maar wat zijn nou leuke ideeën voor bedankjes die niet te duur zijn, maar waar mensen wel echt iets aan hebben? Ik deel een paar opties!

Bedankjes voor een bruiloft (en andere feesten)

Creatief met reageerbuisjes

Laat ik beginnen met een voorbeeld van onze eigen bruiloft. Wij hadden tijdens het feest een ‘popcornbar’, dus vonden we het leuk om dat thema door te trekken naar de bedankjes. Online bestelde ik plastic reageerbuisjes die ik vulde met popcorn en een leuk labeltje maakt het af. Om mensen een handje te helpen heb ik het recept voor popcorn naast de bedankjes geplaatst.

Natuurlijk kan je ook andere kanten op met reageerbuisjes. Je kan er bijvoorbeeld snoepjes in doen (in de kleur van jullie bruiloft), alle ingrediënten voor warme chocolademelk, of wat dacht je van bloemzaadjes? Belangrijk is wel om goed op de maat van de buisjes te letten, zeker als je er wat grotere items in wil stoppen.

Bedankjes voor een bruiloft (en andere feesten)

Voor tijdens de ceremonie

Vooral bij een bruiloft kan het ook leuk zijn om door de dag heen dingen aan je gasten te geven. Wat dacht je van een pakje zakdoekjes voor tijdens de ceremonie? Je kan een leuk label ontwerpen en die er zelf op plakken of iets laten drukken. En als je tijdens een heel warm dag gaat trouwen, doen waaiers het ook altijd goed. Leuk als je in het buitenland trouwt, maar ook gewoon hier in Nederland.

Daar heb je iets aan

Ik geef zelf graag cadeautjes waar mensen iets aan hebben. Of in elk geval van dingen die mensen op kunnen maken in plaats van dat het een permanente plek in huis moet krijgen. Een leuk voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld zeep. Je kan zeep laten bedrukken met bijvoorbeeld een mooie tekst, ‘bedankt’ of jullie namen. Doe er een mooi zakje omheen, labeltje er aan en klaar ben je! Ook leuk zijn kleine vetplantjes of cactusjes. Als je maar een paar bedankjes nodig hebt, kan je er ook echt potjes bij doen of ze in glazen potjes zetten en anders kan je ze aan de onderkant verpakken met papier of stof. Strikje of touwtje eromheen en je hebt een heel schattig cadeautje.

Bedankjes voor een bruiloft (en andere feesten)

Praktisch en persoonlijk

Of wat dacht je van een lipbalsem of kleine (geur)kaarsjes? Dit zijn ook items die je zelf makkelijk kan maken als je potjes en wat ingrediënten in huis haalt. Zo wordt een bedankje echt persoonlijk. (Op mijn blog staan verschillende DIY’s zoals deze voor geurkaarsen.)

In gesprek

Een tijdje terug waren Romano ik te gast bij een bruiloft en toen kregen we als bedankje een klein envelopje mee. In de auto heb ik die open gemaakt en er bleek een klein kaartje in te zitten met een leuk tekstje en een aantal vragen. Als ik me niet vergis was het idee dat het belangrijk is om te blijven praten als je getrouwd bent en die vragen kon je gebruiken om een gesprek te starten. Romano en ik moesten een stuk naar huis rijden en uiteindelijk hebben we een groot deel van de rit zitten kletsen aan de hand van de vragen op het kaartje. Ik weet niet meer precies wat er op stond, maar denk aan dingen als “wat zou je anders gedaan hebben in je leven” en “met wie zou je een kop koffie willen drinken, dood of levend”.

Bedankjes voor een bruiloft (en andere feesten)

Altijd goed

Snoep is altijd goed! Het is misschien een voor de hand liggende optie, maar je kan er heel leuke dingen mee doen. Je kan snoep zoeken dat wat betreft vorm of kleur bij het thema van je feest past en dit op een leuke manier verpakken. Hierboven zie je op de foto het bedankje van mijn babyshower. Mijn schoonzusjes hebben dat toen georganiseerd en hadden allemaal van die kartonnen mini-tasjes in de vorm van een babyfles gevuld met blauwe snoepjes. Super cute, toch?

Hebben jullie al eens leuke bedankjes weggegeven of juist gekregen?Categorieën: Trouwen
Tags:2 reacties op “Bedankjes voor een bruiloft (en andere feesten)”

    February 4, 2019

    Die eerste vind ik vet leuk! Ik had ze zelf gezien met popcorn die al gepopt was, en dan in een toffe beker. Ook héél leuk!    February 4, 2019

    Ik vond het ook zo leuk om bedankjes te versturen! Uiteindelijk hebben wij voor iedereen de mooiste foto’s van de bruiloft laten printen en die met een kaartje per post opgestuurd. Was wel even veel werk omdat ook elke kaart echt uniek was (andere foto aan de voorkant, elke kaart een unieke tekst en met hand geschreven), maar iedereen vond het zo leuk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie