Binnenkijken bij Aletta - My Simply Special
14/10/2016

Binnenkijken bij: Aletta

In het huis van Aletta zou ik me zeker thuisvoelen. Ze combineert combineert verschillende stijlen maar het geheel is erg mooi en rustig en toch heel interessant. Benieuwd waar ik het over heb? In deze binnenkijker laat Aletta (33) haar huis zien en vertelt ze er alles over. Ze is zelf psycholoog en woont samen met haar man en drie kinderen (7, 5 en 3 jaar oud) in Groningen. Oh, en laten we de twee kippen (kip Kerrie en kip Saté) niet vergeten!

Binnenkijken bij: Aletta

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Na enkele jaren elders te hebben gewoond, woon ik sinds 10 jaar weer in mijn ouderlijk huis. Het huis heeft daarom veel sentimentele waarde voor mij, mede ook vanwege het feit dat het eigenhandig is gebouwd en verbouwd door mijn ouders en opa. Het was eerst een houten huisje zonder bovenverdieping en het is met de jaren uitgegroeid tot een volwaardig stenen huis met bovenverdieping. Het huis staat aan het eind van een kleine straat die vlakbij een bos uitmondt. Het huis staat tussen de weilanden (we hebben maar aan 1 kant buren, de buren aan de andere kanten zijn vaak schapen of koeien:)) en is omringd door een grote tuin. Toen we 10 jaar geleden het huis betrokken, hebben we eerst de tuin grondig aangepakt en helemaal naar onze smaak veranderd (van veel coniferen naar gras en beukenhagen). Afgelopen voorjaar is er een groentekas bijgekomen waar we onze eigen groente in verbouwen. Dit is zo leuk om samen met de kinderen te doen! Wij hebben binnenshuis de afgelopen jaren ook niet stilgezeten. Er is altijd wel wat te doen of te veranderen. Zo hebben we gaandeweg de jaren-70 schrootjes, keuken, wanden en vloeren gemoderniseerd. De laatste projecten betreffen een witte vloer boven (een jarenlange wens en zo mooi geworden!) en de trap die we lichtgrijs hebben geverfd.

Binnenkijken bij: Aletta

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn stijl is een mix van modern, Scandinavisch met veel wit en houttinten, industrieel en vintage. Vooral oude meubels of dingen die al lang in de familie circuleren en ik heb gekregen, betekenen veel voor me (bijna alle kasten komen van mijn opa en oma of ouders en stonden bijvoorbeeld bij hen in de garage of schuur).

Binnenkijken bij: Aletta

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal de meeste inspiratie van Instagram en Pinterest. Ik kan daar uren mee vermaken en het ene idee na het andere opdoen. Ook de inrichting van leuke hippe conceptstores ( l’etoille concept, concept store No. 7 bijvoorbeeld), trendy lunchtentjes die je spontaan ontdekt wanneer je ergens aan het winkelen bent of de grotere winkelketen Sissyboy geven me inspiratie.

Binnenkijken bij: Aletta

Wat is je favoriete plek in huis?

Poeh dat is moeilijk. Ik denk dan toch wel op de bank in de woonkamer omdat het een lekkere grote bank is waar we met het hele gezin televisie of naar het vuur in de open haard kunnen kijken. Maar sinds de vloer boven wit is zijn de slaapkamer en onze overloop ook geduchte tegenstanders als favoriete plek in huis. Buiten zijn mijn favoriete plekken mijn tuinhuis dat helemaal met wit, grijs- en natureltinten is ingericht en onze veranda. Vanuit daar kijken we uit over de landerijen.

Binnenkijken bij: Aletta

Neutraal of kleurrijk?

Absoluut neutraal. Ik had vroeger op mijn studentenkamer alles rood en snap er nu helemaal niks meer van dat ik dat destijds mooi vond. Zo zie je maar dat smaak echt kan veranderen. De kinderen brengen met al hun spullen ook al genoeg kleur in huis. Misschien dat ik daarom steeds meer op neutrale tinten ben overgegaan.

Binnenkijken bij: Aletta

Echte planten of nepplanten?

Ik hou van echte planten in huis. Ik heb een paar grote planten en enkele cactussen in huis staan. Ik heb geen nepplanten. (Hoewel dat voor mij niet verkeerd zou zijn, want zelfs een cactus kan ik niet lang in leven houden….oeps!)

Binnenkijken bij: Aletta

Schoonmaken of opruimen?

Het liefst geen van beide, haha. Ik kan daarin enorm uitstelgedrag vertonen. Als ik echt moet kiezen dan kies ik voor opruimen. Dat moeten we ook echt wel elke dag doen want het is aan het eind van de dag een ontplofte chaos bij ons in huis met 3 jonge kinderen.

Binnenkijken bij: Aletta

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Hema, Leen Bakker, Kwantum, Xenos, Action en ik ga graag naar kringloopwinkels en rommelmarkten waar ik regelmatig leuke unieke dingen vind.

Binnenkijken bij: Aletta

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De door mijn man zelfgemaakte witte bedstee van 1 van de kinderen. Daarnaast ben ik trots op de kindertekening op canvas van mijn kleuterzoon. In die fase maken kinderen altijd van die leuke koppoters met benen en armen als bezemstelen. Ik probeer ook regelmatig zelf dingen voor in huis te maken. Ik vind het leuk om bestaande dingen een andere functie te geven. Bijvoorbeeld van een steigerbuis een trapleuning of van een draadmand een lampenkap maken.

Binnenkijken bij: Aletta

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik heb eigenlijk alles gerealiseerd wat ik graag wilde. Ik ben veel met interieur bezig en houd ervan om dingen te veranderen, maar dat betreffen kleine veranderingen. De basis van ons interieur is nu goed. Uiteraard staat er altijd wel wat op de wishlist maar dat zijn meer dingen als meubels of accessoires, zoals bijvoorbeeld een leren vlinderstoel voor bij de open haard.

Binnenkijken bij: Aletta

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een zwarte schuurwoning die volledig bestaat uit zwarte verticale planken van onder tot boven (inclusief het dak), met een smalle veranda rondom het hele huis, en die aan de binnenkant helemaal is afgetimmerd met lichtvuren grote houten platen met een Scandinavische rustige witte inrichting. 

Binnenkijken bij: Aletta

Hebben jij en Roelf (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja gelukkig wel.

Binnenkijken bij: Aletta

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja die hebben we samen bepaald. Mijn man wordt weleens gek van mijn veranderdrang, maar we bepalen de basis en grote dingen in de inrichting samen. We doen ook veel klussen samen in de inrichting door de taken te verdelen, bijvoorbeeld vloeren leggen of meubels maken en verven. Het initiatief en de ideeën komen vaak van mij en mijn man en ik overleggen vervolgens of we wat veranderen en voeren het uit.

Binnenkijken bij: Aletta

Welk item van Roelf zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Ik kan zo niks bedenken. Blijkbaar zijn we na al die jaren aardig naar elkaar toegegroeid qua smaak.

Binnenkijken bij: Aletta

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Blijf dicht bij jezelf in het maken van keuzes (dit vind ik soms best nog wel lastig omdat er zoveel leuke trends en spullen zijn) en maak het huis persoonlijk met unieke vondsten en eigengemaakte dingen.

Binnenkijken bij: Aletta

Dankjewel Aletta voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Aletta, neem dan eens een kijkje op haar heerlijke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living4 reacties op “Binnenkijken bij Aletta”
  Pip

  October 14, 2016

  Oh super mooi! Hier zou ik zo willen wonen!


  Jelly

  October 14, 2016

  Trots op mijn lieve schoonzus.
  Mooi huis, mooi stel en geweldige kinderen


  Joke Van Gijssel

  October 14, 2016

  Trots op mijn creatieve schoonzus en broer♡  October 14, 2016

  wauw wat een droomhuis


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie