Binnenkijken bij Angelique - My Simply Special
28/03/2018

Binnenkijken bij Angelique

Het huis van Angelique vind ik prachtig. De bakstenen muren, de zwarte kranen en de styling die helemaal klopt. Angelique (37) is events manager bij een internationaal advocatenkantoor en woont samen met haar man Ralph en kids Liv, Finn en Lois in Weesp. Oh, en vergeet hun hond Yori niet! Vandaag vertelt ze alles over het klushuis waar ze in wonen.

Binnenkijken bij Angelique

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

In 2013 kochten wij dit voormalig dubbele woonhuis. Hiervoor woonden wij in een oude arbeiderswoning van nog geen 90 m2. We hadden toentertijd al drie kinderen, dus groeiden we letterlijk en figuurlijk uit het huisje. Doordat wij middenin de crisis verkochten met flink verlies hadden wij niet een wereldbudget. En toen zagen wij deze woning. Het voldeed aan al onze woonwensen: kamers voor iedereen, een ruime woonkamer, tuin op het zuiden. Het huis had potentie. De reden dat wij het konden kopen, was dat het werkelijk in zeer slechte staat was. Een echt klushuis dus. Alles moest eruit en vernieuwd worden. Dat budget hadden wij niet, maar we zagen in dat dit wellicht de enige kans voor ons was om groter te kunnen gaan wonen en in onze woonplaats te kunnen blijven. En wij zagen ook echt de potentie van dit huis. En dus hebben we bewust de keuze gemaakt de verbouwing in fases uit te voeren. April vorig jaar hebben we de tussenverdieping verbouwd. Daarmee is het huis van binnen zo goed als af!

Binnenkijken bij Angelique

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

De basis is Scandinavisch en industrieel. Ik hou van rauwe materialen: beton, staal, hout. Maar combineer dat wel met veel wit, planten, kussens, plaids. Ik zoek in de basis rust en voeg met accessoires warmte toe. Ook omdat ik nogal vaak wil wisselen van kleur, materiaal, sfeer…de rustige basis leent zich voor deze veranderwoede. En ik vind het zeer belangrijk dat het ons thuis is en niet een showroom. Vandaar dat ik warmte probeer toe te voegen aan de anders wellicht wat kille basis.

Binnenkijken bij Angelique

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik kijk op Pinterest en IG voor een dagelijkse dosis inspiratie. Heerlijk vind ik dat. Maar het fijnst vind ik het om woonwinkeltjes te bezoeken. Lekker rondstruinen en daadwerkelijk zien en voelen. Maar als ik voor onszelf een ruimte inricht, kijk ik toch meer naar waar wij als gezin behoefte aan hebben, wat bij ons past. En daar volgt dan een plan uit.

Binnenkijken bij Angelique

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de grote eettafel. Deze is met z’n 90 cm smaller dan de gemiddelde eettafel. Daardoor zit je dichter bij elkaar. Dat vind ik heel fijn! Het geeft intimiteit. En er blijft alsnog genoeg ruimte over voor borden en schalen etc. Ook niet onbelangrijk!

Binnenkijken bij Angelique

Neutraal of kleurrijk?

De basis is bij ons zeer naturel. Met accessoires voeg ik wel kleur, verschillende materialen en stijlen toe. De kamers van de kinderen daarentegen hebben wel kleur, helemaal los kan ik dan gaan. Al heb ik mij in dit huis nog best ingehouden. Ook de basis is daar licht en naturel.

Binnenkijken bij Angelique

Echte planten of nepplanten?

Ik hou van planten! Prachtig vind ik het, maar eerlijk: ik ben er niet goed in! Op de één of andere manier gaat alles bij mij dood. Dus nu heb ik wel wat nepplanten in huis. Op lastige plekken, waar zelfs cactussen nog dood zouden gaan, zoals in de hal vlak bij de voordeur.

Binnenkijken bij Angelique

Schoonmaken of opruimen?

Het één kan voor mij niet zonder het andere. Eerst opruimen en dan schoonmaken. Sinds kort hebben wij een lieve dame die ons eens per week helpt met de grote dingen in huis, de keuken en badkamer etc. Maar zelf vind ik het ook fijn om te doen. Opruimen, schoonmaken, boodschapjes in huis, verse bloemen en dan lekker met een drankje en hapje in een schoon huis op de bank! Jeetje….dat klinkt wel heel erg of niet?

Binnenkijken bij Angelique

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik koop overal en nergens meubels en accessoires. Dat vind ik het leuke, die afwisseling te zoeken. Verschillende spulletjes inslaan die dan samen toch weer een mooi geheel vormen. Van duurdere items waar wij het hele land voor afrijden, tot spulletjes van de Xenos. Maar een winkel waarvan mijn hartje altijd een sprongetje maakt als ik deze onverwachts ergens tegen kom, is wel de Sissyboy Homeland!

Binnenkijken bij Angelique

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Wij zochten al langere tijd naar een oplossing om een green wall te creëren in de hal op de eerste verdieping. Professionele bedrijven vonden het kleine strookje wand niet de moeite waard of het was echt belachelijk duur. En toen liepen wij op een ochtend letterlijk tegen klikmatjes aan bij de Ikea. Binnen no-time hadden wij voor heel weinig een green wall gecreëerd. Die niet dood kan gaan!

Binnenkijken bij Angelique

Wat staat er nog op je wishlist?

Nu alles binnen zo goed als af is, is de tuin het volgende project. April/mei gaan ze beginnen! Oh wat heb ik daar zin in. Het is nu een enorme bende en vooral heel donker in de avond. Wat zou dat een mooie verlenging van de woonkamer kunnen zijn. Het plan is daar en ook heb ik hele avonden gezocht naar beplanting. Best een werkje nog: wij hebben een tuin op het zuiden, dat vinden niet alle planten fijn en daarnaast wil ik niet dat de planten in de winter kaal worden. Een enorme zoektocht waar ik nu opnieuw naar moet kijken, want zijn de uitgekozen planten niet giftig voor Yori?

Binnenkijken bij Angelique

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Als geld geen rol zou spelen zou ik het leuk vinden aan het water te wonen. In onze omgeving heb je zulke mooie plekjes! Liefst zou ik dan gewoon een stuk grond kopen en zelf een huis bouwen. Of een mooie plek hartje centrum, een loft of bijzonder pand met karakter….ach ja, je moet altijd iets te dromen overhouden, hè?

Binnenkijken bij Angelique

Hebben jij en Ralph (ongeveer) dezelfde smaak?

Wij hebben in de loop der jaren steeds wel dezelfde smaak gehad. We zijn van zeer kleurrijk, naar landelijk, naar Scandinavisch/industrieel gegaan. De grote lijnen bekijken we altijd samen, over de details bekommert Ralph zich niet, daarin laat hij mij vrij.

Binnenkijken bij Angelique

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Wij kijken samen altijd naar het gewenste eindresultaat. Is dit de sfeer die we zoeken, wat vinden we van de materialen? Daaruit volgt een moodboard. De daadwerkelijke invulling laat Ralph aan mij over. Al beslissen we samen over de grote stukken in huis (de bank, de eettafel etc.)

Binnenkijken bij Angelique

Welk item van Ralph zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Het Ajax borstbeeld heb ik al verschillende verhuizingen niet kunnen wegwerken. Dus ik heb deze maar geaccepteerd…een haat liefde verhouding, dat is het.

Binnenkijken bij Angelique

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Maak het eigen! Het toevoegen van persoonlijke items vind ik belangrijk. Foto’s, spulletjes met een verhaal of historie of zelfgemaakte dingen. Dat geeft een interieur karakter. En mij helpt het altijd een klein moodboard te maken. Zo heb ik een beeld van de sfeer die ik in een ruimte wil bereiken. Dat maakt het zoeken naar materialen, meubelen en accessoires makkelijker.

Binnenkijken bij Angelique

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s, Angelique! Willen jullie meer van Angelique zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Angelique”
  marieke

  March 28, 2018

  Ik ben erg benieuwd naar de wintergroene-nietgiftige planten waar je op uit bent/gaat komen voor je tuin op het zuiden Angelique! Zou je mij dat kunnen vertellen? Ik krijg binnenkort ook en tuin op het zuiden.
  Je hebt een prachtig huis!


  Angie
  March 28th, 2018


  Ah wat lief dank je wel! Ik ben nu de lijst aan het doorgaan die ik al had opgesteld, met een extra controle of het niet giftig is voor Yori. Ik laat het je weten. Succes met jouw nieuwe tuin! En dank voor de lieve comment x


  Binny

  August 15, 2020

  Ik vroeg mij af wat voor stenen je gebruikt hebt in de douche en hoe je dat
  1) waterdicht houdt
  2) schoon houdt

  Wij willen het ook zo graag, maar het wordt ons steeds afgeraden


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie