Binnenkijken bij Anita - My Simply Special
24/01/2020

Binnenkijken bij Anita

Wil je een stoere jongenskamer inrichten? Dan is deze binnenkijker zeker wat voor jou! Anita (42) heeft namelijk met haar man Tom 5 zoons (Sam, Huib, Levi, Finn & Abel). Naast mooie plaatjes van de woonkamer, heb ik ook leuke foto’s gekregen van de slaapkamers. Anita en Tom hebben een internationaal bedrijf in onderhoud van bedrijfsmatig vastgoed. Het huis en interieur is een leuke hobby en afwisseling voor Anita naast haar drukke job en het leven met 5 ondernemende boys!

Binnenkijken bij Anita

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij hebben dit huis 18 jaar geleden gekocht. Het was een oud Rijssens stadsboerderijtje met laag en een hoog gedeelte, aan de rand van het centrum, maar wel met en grote tuin en schuur. De hoogbouw was vroeger een slijterij. Toen we het dak hebben vervangen, kwamen we nog etiketten tegen van de jenever die ze zelf stookten. Het hele huis was echter in slechte staat en moest volledig opgeknapt worden. De laagbouw stond helemaal apart (met een eigen huisnummer) en dat hebben wij 10 jaar lang verhuurd aan een vrijgezelle dame. Daarna hebben wij er 1 woning van gemaakt. In de laagbouw zijn 2 slaapkamers, een badkamer en een inloopkelder gecreëerd en we hebben een stukje doorgetrokken naar de keuken, zodat die ook wat ruimer is geworden. Op de rest van de benedenverdieping hebben we de woonkamer, woonkeuken en ook nog een ruim washok. Vervolgens is de hele bovenverdieping van de hoogbouw eraf geweest en hebben we bijna 2 jaar met 7 personen in de slaapkamers beneden en in de inloopkelder geslapen. Het dak hebben we toen een meter hoger opgetrokken en daar hebben we nu 4 grote slaapkamers, een extra badkamer, een inloop- en ook een cv-kast. Tevens hebben we nu een grote zolder die met een vaste trap te bereiken is. Daar hebben we een schommel, pooltafel, de computers, playstation enz. staan. Een lekkere speelzolder dus.

Binnenkijken bij Anita

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn eigen stijl! Het is een beetje een mix van verschillende stijlen.

Binnenkijken bij Anita

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Woonbladen, Instagram, kringloop…

Binnenkijken bij Anita

Wat is je favoriete plek in huis?

De woonkamer en dan zit ik het liefst op de bank met een goed boek en een cappuccino of ‘s avonds een wijntje.

Binnenkijken bij Anita

Neutraal of kleurrijk?

Basiskleuren zoals grijs en beige, gecombineerd met zachte kleuren als brique (steenrood), nude en groentinten.

Binnenkijken bij Anita

Echte planten of nepplanten?

Ik hou van echte planten, maar heb ook wel een paar mooie nepperds!

Binnenkijken bij Anita

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen.

Binnenkijken bij Anita

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Mijn favoriete merk is momenteel toch wel HK – Living. Ik heb hier de Egg chair van, het wandkleed in de woonkamer, het vloerkleed in onze slaapkamer en ook allerlei servies. Dit servies combineer ik weer met items van de Xenos, Action en kringloop om het betaalbaar te houden. Verder vind ik het in Rijssen altijd leuk om bij Van Elles rond te neuzen en kom ik graag bij De Markies in Nijverdal. Dat is een prachtige woonwinkel waar je goed advies krijgt. Ook bestel ik regelmatig wat online, maar bij verschillende webshops. Ik heb niet een echte voorkeur.

Binnenkijken bij Anita

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Onze voordeur! Ik heb hem bedacht en Tom heeft hem gemaakt! Als het goed is, zijn wij het enige huis met deze deur.

Binnenkijken bij Anita

Wat staat er nog op je wishlist?

Een ander bed, andere keuken… Ach er blijft altijd wel wat te wensen, toch?

Binnenkijken bij Anita

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik ben eigenlijk wel heel tevreden met ons eigen huis. Het enige minpunt vind ik de donkere woonkamer. Het voordeel is dat we in de zomer echt een heel koel huis hebben, maar wat meer licht zou wel fijn zijn. Omdat het huis naast ons er heel dicht op staat, waren extra ramen daar nooit een optie. Dat huis is nu door de gemeente opgekocht en zal in de toekomst waarschijnlijk gesloopt worden, waardoor wij alsnog ramen kunnen plaatsen aan die kant! En zo blijven we bezig hè.

Binnenkijken bij Anita

Hebben jij en Tom (ongeveer) dezelfde smaak?

We hebben redelijk dezelfde smaak en mijn man vindt eigenlijk alles wel prima!

Binnenkijken bij Anita

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Wat betreft meubels, accessoires en kleuren heb ik het meeste bepaald, maar bijvoorbeeld de garderobekast in de hal bij de achterdeur heeft Tom weer bedacht en gemaakt! De bank om de ombouw van de haard was ook zijn idee. Dus eigenlijk is het wel een combi van ons beiden.

Binnenkijken bij Anita

Welk item van Tom zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Ik zou het eigenlijk  niet weten.

Binnenkijken bij Anita

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Lastige vraag, maar ik denk wel een beetje lef hebben en niet te bang zijn om wat te proberen. Twintig jaar geleden kochten we ons eerste huisje. Toen combineerden we veel tweedehands spullen met nieuwe items. We kregen bijvoorbeeld een spiegel die we qua kleur niet mooi vonden en die spoten we zwart. We mixten dus al lekker een eigen interieur bij elkaar. Veel stellen om ons heen kochten juist bijna alle meubels bij 1 winkel en ik zag altijd veel dezelfde, veilige interieurs terwijl wij al een eigen stijl hadden. En toen ontdekte ik een paar jaar geleden ook nog Instagram en daar ging een wereld voor me open! Ik bleek niet de enige te zijn die altijd in huis aan het rommelen was!

Binnenkijken bij Anita

Dankjewel Anita voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Anita”

    January 24, 2020

    Wat een prachtige inrichting. Het kleurenpalet is zorgvuldig gekozen. En de foto’s zijn top.


    Sara

    January 25, 2020

    Wat een leuke binnenkijker! Erg mooie combi van neutrale kleuren, maar met mooie en bijzondere accessoires of elementen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie