Binnenkijken bij Baukje - My Simply Special
29/05/2015

Binnenkijken bij Baukje

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag laat Baukje (21) haar huis zien. Baukje volgt de studie Vormgever productpresentatie en woont samen met Robin en twee katten die luisteren naar de namen Poes en Ted in Leeuwarden.

Binnenkijken bij Baukje

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ik woon samen met mijn vriend en twee katten, we zijn nog student en wonen in een studenten-appartement. We wonen hier nu bijna drie jaar en het voldoet goed! We hebben voor deze woning gekozen omdat het vijf minuten van de binnenstad af is. Ook de grote ramen waren een groot pluspunt. We wonen op de tweede verdieping en hebben een mooi uitzicht over de stad! Omdat het een huurwoning is hebben wij geen aanpassingen aan het appartement gedaan. 

Binnenkijken bij Baukje

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik zou mijn stijl beschrijven als modern, hip, Scandinavisch, natuurlijk & fris. Ik houd ervan om veel persoonlijke dingen toe te voegen! Dit maakt je huis ook eigen en dat vind ik erg belangrijk.

Binnenkijken bij Baukje

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie vooral uit de natuur, ik vind het namelijk heel fijn om de natuur in huis te halen. Een andere belangrijke inspiratiebron is Instagram. Dagelijks vul ik mijn inspiratieboek aan met leuke en vooral inspirerende dingen! 

Binnenkijken bij Baukje

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de woonkamer. Dit is de plek waar wij altijd met elkaar en onze vrienden heerlijk zitten! Ons balkon is ook een favoriet als de zon schijnt!

Neutraal of kleurrijk?

Vooral neutraal met een klein kleurtje! Ik vind een kleurtje in accessoires, bloemen en planten erg leuk, maar ik zou niet gelijk een muur in een opvallende kleur verven.

Binnenkijken bij Baukje

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Mijn goede voornemen voor dit jaar was om meer planten in huis te halen! Dit is al aardig goed gelukt vind ik zelf. Helaas heb ik wel twee kleine monstertjes (katten) die mijn planten heel vaak op eten, maar ik geef niet op haha! 

Binnenkijken bij Baukje

Schoonmaken of opruimen?

Schoonmaken & opruimen! Als ik aan het schoonmaken ben ruim ik ook gelijk op en ondertussen krijgt alles ook weer een nieuw plekje. Ik vind het belangrijk om in een schoon en opgeruimd huis te wonen. 

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik heb er heel veel, maar de vier waar ik het meest shop zijn de Zara home, Sissyboy, Hema en Wonenmetlef.

Binnenkijken bij Baukje

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Mijn favoriete items in huis zijn toch wel mijn eigengemaakte boomstamtafeltjes. Anderhalf jaar geleden ben ik hiermee begonnen en ik verkoop ze nu door het hele land! Ik zaag ze zelf op maat en haal het schors eraf. Als dat gebeurd is is het tijd om te schuren en te verven. Het duurt dan nog ongeveer een dag voordat ze droog zijn en dan zijn ze klaar om een mooi plaatsje in huis of de tuin te krijgen. Helaas heb ik het op dit moment erg druk met school en werk en hierdoor heb ik het op een lager pitje gezet. Als ik er weer meer tijd voor heb ga ik er zeker weer mee bezig!

Binnenkijken bij Baukje

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuwe bank! We hebben nu de Ektorp van de Ikea en die zit heerlijk, maar binnenkort wil ik graag een wat strakkere bank.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik zou later heel graag in een oud grachtenpand midden in de stad willen wonen! Een grachtenpand met van die prachtige oude balken en plafonds! Ja, dat is wel echt iets waar ik van droom!

Binnenkijken bij Baukje

Hebben jij en Robin dezelfde smaak?

Ik ben heel erg blij met mijn vriend, want hij vind het namelijk allemaal wel prima wat betreft de kleuren en de inrichting.  

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De eerste meubels die we kochten toen we hier kwamen wonen hebben we samen uitgezocht. We wonen hier nu al bijna drie jaar en alleen de tv staat er nog. Voor de rest zijn het inmiddels allemaal andere meubels en accessoires! Ik hou gewoon van afwisseling en ik vind het fijn dat ik dat kan doen hier in huis!

Binnenkijken bij Baukje

Welk item van Robin zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Leuke vraag! Ik hoefde hier helemaal niet lang over na te denken. Ik zou namelijk het schilderijtje met olifanten erop heel graag willen weggooien! Mijn vriend kocht ‘m drie en een half jaar geleden in Turkije, maar hij hangt gelukkig op een plek waar ‘ie niet opvalt.

Binnenkijken bij Baukje

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Zorg voor een eenheid in je huis. Laat meerdere kleuren of andere details terugkomen. Dit zorgt ervoor dat je een stukje rust in huis haalt.

Binnenkijken bij Baukje 

Dankjewel Baukje voor je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Baukje, neem dan eens een kijkje op haar prachtige Instagram account of portfolio.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living8 reacties op “Binnenkijken bij Baukje”

  May 29, 2015

  Dit een studentenappartement? Wauw! Ik zou er geen wilde feestjes durven geven  May 29, 2015

  dit ziet er prachtig uit en past helemaal bij de natuur.  May 29, 2015

  Wat een leuke binnenkijker weer!  May 29, 2015

  Wat een super mooie kamer woeewieee en wat een leuke stijl hier hou ik zo van!  May 29, 2015

  Wat een heerlijk interieur!  May 29, 2015

  Heel mooi zeg! Ik wil ook nog steeds dat waterkokertje, zo leuk  June 1, 2015

  Leuk!  June 2, 2015

  Ziet er mooi uit zeg! Wat toevallig, in Leeuwarden. Daar woon ik ook Gaaf ook die boomstamtafeltjes!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie