Binnenkijken bij Carol - My Simply Special
28/10/2016

Binnenkijken bij Carol

Hoe zorg je ervoor dat een rustig en neutraal interieur toch gezellig is? In deze binnenkijker laat Carol haar huis zien en dit is een prachtig voorbeeld van een neutrale inrichting die toch heel veel warmte uitstraalt. Carol woont samen met haar man Marco en jongste dochter Joëlle in Apeldoorn.

Binnenkijken bij Carol

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Sinds 6 jaar wonen we in dit gezellige jaren-20-huis. Het ligt in het centrum, dat vind ik altijd wel gezellig. We hebben er wel het nodige aan gedaan. De plafonds waren bijvoorbeeld verlaagd, die moesten weer naar de originele staat. Verder hebben we een nieuwe keuken, nieuwe vloeren etc.

Binnenkijken bij Carol

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik durf er niet echt een naam aan te geven. Toen ik 7 maanden geleden begon met Instagram heb ik  bijna alles wit geverfd: vloeren, muren en accessoires. Daarvoor was alles gekleurd, met gekleurde en zwarte muren en kleurrijke kussens etc.

Binnenkijken bij Carol

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit woonbladen en woonwinkels met als grote favoriet Loods 5. Maar uiteraard ook van Instagram en Pinterest. En natuurlijk van de leuke plekjes op vakantie.

Binnenkijken bij Carol

Wat is je favoriete plek in huis?

Een favoriete plek heb ik niet. Ik zit graag in onze keuken maar ik vind het ook fijn om in de kamers te zijn. Een van de woonkamers heeft een witte vloer, daar zitten we meestal in de zomer. De andere vloer is (nog) niet wit en daar zitten we vaak in de winter.

Binnenkijken bij Carol

Neutraal of kleurrijk?

Op dit moment is het behoorlijk neutraal en dat bevalt dus al voor 7 maanden! Dat is lang voor mij, maar wel lekker relaxed want normaal gesproken verfde ik eens in de 2 maanden wel weer een muur in een spannend kleurtje.

Binnenkijken bij Carol

Echte planten of nepplanten?

Ik heb heel lang geen planten gehad maar in een neutraal interieur miste ik toch iets, dus heb nu wat (echte) planten toegevoegd.

Binnenkijken bij Carol

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen doe ik de hele dag maar aan schoonmaken heb ik een hekel!

Binnenkijken bij Carol

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Loods 5, maar ook Ikea, de Kwantum en kringloopwinkels. Verder haal ik ook wel eens iets van Marktplaats.

Binnenkijken bij Carol

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Er is niet echt een item dat ik helemaal zelf heb gemaakt, maar ik heb wel heel veel spullen opgeknapt en er een eigen tintje aan gegeven. Ik verf alles zelf, kan vloeren leggen en aangezien mijn lampen ook nog wel eens wisselen heb ik sinds kort ook geleerd hoe je die zelf op kunt hangen haha.

Binnenkijken bij Carol

Wat staat er nog op je wishlist?

De Eames Lounge Chair staat hoog op mijn lijst. En dan de witte, die vind ik zo mooi!

Binnenkijken bij Carol

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een heel licht huis met veel ramen en dan aan het strand!

Binnenkijken bij Carol

Hebben jij en Marco (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja dat komt wel aardig overeen. Jaren geleden lag dat wel een beetje uit elkaar, maar onze smaken zijn naar elkaar toe gegroeid. Ik vind het neutrale nu wel mooi en hij het kleurrijke.

Binnenkijken bij Carol

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Haha niet helemaal, ik ben er dagelijks mee bezig en voor hem is het een bijzaak.

Binnenkijken bij Carol

Welk item van Marco zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Dat heb ik gelukkig niet!

Binnenkijken bij Carol

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Volg je hart en wees niet bang voor verandering. Verf het in de kleur die je op het oog hebt, vind je het niet mooi dan verf je er gewoon weer overheen. En veel kijken op Marktplaats, dan hoeven veranderingen ook niet al te duur te zijn.

Binnenkijken bij Carol

Dankjewel Carol voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Carol, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie