Binnenkijken bij Charlotte - My Simply Special
14/03/2018

Binnenkijken bij Charlotte

Het interieur van Charlotte viel me op doordat de meeste ruimtes heel licht zijn, maar de slaapkamer juist heel donker. Een gaaf contrast en ze is dus niet bang om een spannende kleur op de muur te smeren. Charlotte (27) is full-time arts en onderzoeker en woont samen met heer man Roel en konijn Pluk in Bemmel.

Binnenkijken bij Charlotte

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen nu acht maanden in dit fijne huis. Na een lange zoektocht in Nijmegen, waarbij we net niet konden vinden wat we zochten óf naast het net visten, besloten we de stad uit te trekken. Wat een goede beslissing is dat geweest! De woning die we uiteindelijk kochten is een bijna twintig jaar oude twee-onder-één kapper gebouwd in jaren ’30 stijl. We werden verliefd op de lichte ruimtes, de gezellige ruitjes in de ramen en de heerlijke tuin. Verder loop je zo de dijk op of de boomgaarden in! Ook al was het huis volgens het boekje instapklaar, toch hebben we best veel gedaan. Met name in de twee weken nadat we de sleutel kregen is er veel gebeurd. In die periode hebben we de keuken laten vervangen, kreeg letterlijk elke muur in het huis minimaal twee (maar vaak drie of meer) lagen nieuwe verf om het kleurpalet van de vorige bewoners te neutraliseren, werd de houten vloer geschuurd en door ons zelf weer voorzien van vier lagen witte traplak. Verder werd alle raambekleding en werden alle plinten in huis vervangen en maakten we zelf de salontafel en eethoek. Gelukkig kregen we veel hulp van onze familie en vrienden! Na twee weken had het huis een hele transformatie doorgemaakt, en konden we verhuizen.

Binnenkijken bij Charlotte

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Nou, laten we het maar op eclectisch houden! Ik let vaak meer op of iets qua kleur, vorm en materiaal bij elkaar past, dan qua stijl. Vooral het gebruik van contrasterende materialen vind ik mooi: oud hout naast beton, hoogglans kastjes naast een wollig kleed. Maar als ik toch moet proberen mijn stijl iets beter te omschrijven, denk ik dat een basic Scandinavische woonstijl hier de overhand heeft, met verder industriële, stoer brocante en etnische invloeden.

Binnenkijken bij Charlotte

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Hahaha, waar niet? Overal zie ik wel dingen die ik kan gebruiken voor thuis en mijn hoofd is een grote brij aan ideeën. Ik schrijf ze vaak op of fotografeer ze, omdat ik anders gek word van mezelf. Maar de VT wonen, Pinterest en Instagram zijn wel favoriet. Vooral die laatste vind ik echt waanzinnig leuk: wat een boel creatieve en leuke mensen tref je daar, en wat een berg do-it-yourself ideeën! Zo kwam ik op het idee van de vlaggetjes door de mooie Instagram account @veel_woongeluk. En het graffiti idee komt van @adrianadingerink. Vaak ook heb ik eerst een idee in mijn hoofd en ga vervolgens zoeken op Pinterest en Instagram of dit al eens is geprobeerd. Zo liep ik al heel wat jaren terug in de bouwmarkt langs een rek sierlijsten, en dacht: kun je die niet gebruiken om een soort paneeldeur te maken? En warempel, het was al wel eens gedaan. Dus in dit huis is dat de budget manier van het renoveren van de lelijke opdekdeuren. Als laatste haal ik veel inspiratie uit onze reizen. Fascinerend hoe andere culturen kiezen voor heel andere indelingen van woonruimtes, voor andere materialen en kleuren in hun huis. De herinneringen aan al die prachtige plekken hangen hier in de vorm van souvenirs en foto’s door het huis.

Binnenkijken bij Charlotte

Wat is je favoriete plek in huis?

Ik denk toch de bank, waar je een fijn overzicht hebt over de kamer. En (een beetje gek, maar dat mag toch?) het imitatie beni ouarain kleed: ik zit nou eenmaal graag op de grond. Zeker met DIY projectjes is dat gewoon het handigste, heb je meteen een boel werkruimte!

Binnenkijken bij Charlotte

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal. Maar helemaal zonder kleur is het hier zeker niet. Pastellen komen er niet in, dat vind ik te zoet, liever pas ik accenten toe in rijke kleuren als olijfgroen en okergeel. Ook een perzisch tapijt is natuurlijk meteen een kleurrijk object dat prachtig afsteekt tegen de witte vloer!

Binnenkijken bij Charlotte

Echte planten of nepplanten?

Echte. We zijn verslaafd aan planten! Veel van onze planten hebben we al jaren, maar de collectie breidt gestaag uit. De enige nepplant staat in de badkamer, daar hebben we namelijk helemaal geen natuurlijk licht.

Binnenkijken bij Charlotte

Schoonmaken of opruimen?

Tja, beide geen hobby’s van me. Maar ik doe het wel, gewoon omdat ik een nog grotere hekel heb aan troep. En omdat ik allergisch ben voor huisstofmijt, een goede stok achter de deur om het bij te houden. Het minst erge vind ik dingen poetsen waarvan je daarna ook ziet dat het weer schoon is. Zoals glimmende objecten als kranen of spiegels, of onze witte vloer: meteen resultaat!

Binnenkijken bij Charlotte

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik heb niet één vast adres voor spullen, maar als ik er ben loop ik altijd even bij de Kwantum binnen. Verder hebben ze mooi textiel bij de Zara en H&M home, prachtige spullen bij Noa may living en Koya living, en geweldige oosterse kasten bij Zen lifestyle en het Woonland. In Amsterdam Noord zit Van Dijk & Co, een walhalla voor industriële spullen en stoer brocante. Toevallig heb ik pas ook weer een leuk adres verkend: Huisje Sfeer, een prachtige meubelmakerij in de Achterhoek, waar ze mooie werkbanken, sidetables en krukken op maat maken van doorleefd hout. Mijn favoriete bouwmarkt Karwei levert alles voor de DIY projecten. Maar vooral koop ik via Marktplaats en de kringloop en er staan zelfs items in ons huis die door mensen waren achtergelaten bij het grof vuil! Met het motto ‘alles is te verven’ kan je veel opknappen hoor!

Binnenkijken bij Charlotte

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De eethoek, waar we de tafel maakten van een onderstel van de Ikea en een grenen plaat die we bij de bouwmarkt vonden, met zelfgemaakt zitbankje erbij.

Binnenkijken bij Charlotte

Wat staat er nog op je wishlist?

In dit huis zou ik heel graag de witte vloer ook op de eerste verdieping toepassen. Daar zijn we nu plannen voor aan het maken. En een moderne, transparante en suite zou ik ook geweldig vinden! Maar eerst maar eens alle opdekdeuren en het houtwerk schilderen…

Binnenkijken bij Charlotte

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Voor deze fase in ons leven is dit ons droomhuis, hoor! Maar ooit zouden we wel graag een oud pand renoveren, of zelf bouwen met het gebruik van oude bouwmaterialen. Een oude boerderij opknappen bijvoorbeeld, met van die mooie doorleefde houten balken, maar dan wel met een strakke gietvloer en een industriële, stalen serre vol grote planten. Ach ja, altijd blijven dromen, toch?

Binnenkijken bij Charlotte

Hebben jij en Roel (ongeveer) dezelfde smaak?

Gelukkig wel! We houden allebei van producten met een geschiedenis, en oude materialen. Als de ruimte zich daarvoor zou lenen, zouden we nog wel wat meer richting industrieel neigen denk ik, maar bij dit huis past dat niet zo.

Binnenkijken bij Charlotte

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Zeker. Over grote objecten beslissen we altijd samen. Omdat we ook veel zelf maken, moeten we er natuurlijk ook allebei achter staan: een salontafel in elkaar timmeren is in je eentje niet te doen. Wat de styling en de accessoires betreft, word ik lekker vrij gelaten! Maar omdat onze smaken overeenkomen, gebeurt het eigenlijk nooit dat ik met iets thuiskom wat Roel echt niets vindt.

Binnenkijken bij Charlotte

Welk item van Roel zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Er staat nog een Poäng fauteuil ergens op zolder, en die zit heerlijk, maar oh wat is hij lelijk! Komt uit Roels tienertijd… Ach ja, op zolder heeft niemand er last van.

Binnenkijken bij Charlotte

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Nou, dan heb ik er twee. Allereerst, durf nieuwe en doorleefde materialen te combineren. Die contrasteren prachtig en maken een huis net wat spannender. En twee, kijk eens op een nieuwe manier naar tweedehands producten. Veel is te verven, poten kunnen vervangen worden door wielen, en er zijn nog tal van manieren waarop je iets kunt hergebruiken. Wordt het meteen jouw eigen product, en het helpt weer een beetje de consumptiemaatschappij te verminderen. Klussen is echt minder moeilijk dan je denkt!

Binnenkijken bij Charlotte

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s, Charlotte! Willen jullie meer van Charlotte zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie