Binnenkijken bij Dirkje - My Simply Special
02/09/2016

Binnenkijken bij Dirkje

Het huis van Dirkje (41) klopt gewoon! Het ziet er tegelijkertijd stylish en gezellig uit en ik haal er heel veel inspiratie uit. Benieuwd waar ik het over heb? Vandaag laat Dirkje ons bij haar binnen kijken! Dirkje is fashion stylist bij Object in Leeuwarden en woont samen met Sammy en tweeling Dex & Mick (4) in Franeker. Oh, en ze is stiefmoeder van Luc (13) en Quinty (11) die in het weekend ook bij ze wonen.

Binnenkijken bij Dirkje

Zou je iets kunnen vertellen over je woning ?

We wonen nu 6 jaar in deze woning, maar het huis is rond 1925 al gebouwd. We hebben het huis 8 jaar geleden gekocht en zijn eerst 2 jaar lang aan het verbouwen geweest. Het hele huis is van onder tot boven door onszelf verbouwd. We hebben onze 2 puntdaken doorgetrokken waardoor we ruimte kregen voor 4 slaapkamers en een ruime badkamer op de bovenverdieping. Bij de benedenverdieping hebben we een stuk van de garage getrokken en in deze ruimte de keuken geplaatst. Op de plek waar vroeger de keuken stond hebben we nu een lekkere speelhoek voor de kids. Eigenlijk stonden er alleen nog 4 buitenmuren, en de rest is compleet verbouwd.

Binnenkijken bij Dirkje

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Huiselijk modern vind ik wel een mooie omschrijving voor onze inrichting. Het is eigenlijk een leuke mix van moderne meubels met oude elementen (zoals de fabriekslamp in de hal en de paneeldeuren in oude stijl). Maar bovenal houden we het huiselijk door het gebruik van accessoires en planten.

Binnenkijken bij Dirkje

Waar haal je de inspiratie vandaan?

Instagram en Pinterest zijn wel de toppers voor dagelijkse inspiratie! Verder lees ik graag woonbladen met als favoriet de VTwonen. Ook hun woonprogramma’s vind ik super-inspirerend!

Binnenkijken bij Dirkje

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is absoluut onze eettafel! Deze plek is echt het ‘hart’ van ons huis. De plek waar we eten, spelletjes doen, knutselen, werken en waar we met vrienden en familie gezellig kunnen kletsen en borrelen.

Binnenkijken bij Dirkje

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal met af en toe een beetje kleur! Ik ben toch wel een redelijk zwart-wit-type want ik heb het liefst wat zwart-, wit-, en grijstinten om me heen. Van kleur kan ik soms wat onrustig worden. Momenteel heb ik als accent een beetje groen in huis, maar dat is voornamelijk in planten, potjes en een poster met klavertjes 4. Oh, en de kidshoek heeft een legergroene muur gekregen.

Binnenkijken bij Dirkje

Echte planten of nep?

Absoluut echt! Ik heb helemaal niks met nepplanten. Al moet ik wel zeggen dat ik een beetje onderhoudsvriendelijke planten heb hoor, cactussen en vetplanten zijn daarom ook favoriet. Verder hou ik ontzettend van verse bloemen. Het liefst heb ik wekelijks, of om de week, nieuwe bloemen staan. Deze zoek ik dan ook met liefde uit, het mooist vind ik wat losse bloemen bij elkaar. De bloemen mogen trouwens wel kleurig zijn!

Binnenkijken bij Dirkje

Schoonmaken of opruimen?

Hmmm… moeilijke keuze, ik vind allebei wel heel belangrijk! Ik kan niet zo goed tegen rommel (dat is af en toe best lastig met 2 kleuters van 4 in je huis) en ik moet in elk geval ‘s avonds al het speelgoed uit zicht hebben. En ik ben ook wel een poetser, ik mag het graag lekker schoon en netjes hebben.

Binnenkijken bij Dirkje

Wat zijn je favoriete (web) winkels voor meubels en accessoires?

Ik bestel eigenlijk nooit iets bij een webshop. Accessoires koop ik graag bij Wanderwonen en No3, dit zijn 2 winkeltjes bij ons in Franeker. Sissy-boy hoort ook bij m’n favorieten. Ik mag ook graag bij de kringloop neuzen, hier heb ik onder andere onze salontafel gescoord. Onze laatste aanschaf is een VTwonen-bank, deze kochten we bij Kapenga in Leeuwarden.

Binnenkijken bij Dirkje

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is ons TV-meubel, dat hebben we zelf ontworpen en gemaakt. Onze televisie ‘hangt’ in de schouw boven onze TV-kast. Als we televisie willen kijken komt met 1 druk op de knop de televisie door middel van de lift naar beneden. Als we geen televisie kijken is deze dus mooi uit het zicht, en kunnen we eventueel de gashaard aan doen als we dat willen.

Binnenkijken bij Dirkje

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik zou heel graag een nieuwe salontafel willen, maar heb de ultieme nog steeds niet ontdekt. Ook staat het aanpakken van de tuin bovenaan onze wishlist, maar dat moet waarschijnlijk tot volgend jaar wachten.

Binnenkijken bij Dirkje

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een groot pakhuis aan het water waar nog authentieke elementen in te vinden zijn. En dat dan in een modern jasje gieten, dat lijkt ons geweldig!

Binnenkijken bij Dirkje

Hebben jij en Sammy dezelfde smaak?

Ja, gelukkig wel! We liggen nagenoeg op dezelfde lijn.

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja! Sammy is iets meer van de praktische zaken maar samen hebben we de inrichting en de meubels uitgezocht. Ik heb gelukkig de vrije hand qua styling, daar kan ik m’n creativiteit helemaal in kwijt!

Binnenkijken bij Dirkje

Welk item van Sammy zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Eigenlijk helemaal niets.

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Opruimen! En het groeperen van spulletjes. Probeer niet overal van alles neer te zetten of te hangen, als je het bij elkaar zet of hangt ontstaat veel meer rust.

Binnenkijken bij Dirkje

Dankjewel Dirkje voor het delen van je leuke verhaal en heerlijke foto’s! Willen jullie meer zien van Dirkje, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Dirkje”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie