Binnenkijken bij Dita - My Simply Special
10/11/2017

Binnenkijken bij Dita

Dita (28) woont samen met haar vriend Marco (34), dochtertje Mila Chandra (1,5) en twee katten in een dorp onder de rook van Heerenveen (Friesland). Dita is pedagogisch medewerkster bij een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang en is onderwijsassistent. Daarnaast heeft ze ook nog een persoonlijke lifestyle blog en een heel leuk huis. Ik weet niet hoe ze het allemaal doet, maar we mogen in elk geval bij haar binnen kijken!

Binnenkijken bij Dita

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen inmiddels drie jaar in deze woning. Het is het ouderlijk huis van mijn vriend. Eerst hebben we zo’n vier jaar samen gewoond in een appartement in het centrum van Heerenveen. Aangezien wij beide uit dit dorp komen (ik ben 500 meter verderop opgegroeid) wilden we wel weer terug. En wij kregen de kans om in dit huis te wonen. Erg blij mee!

Het huis is een vrijstaande woning uit 1900. De oude elementen zie je er goed in terug en dat is iets dat wij erg mooi vinden. Houten balken, oude deuren en een bakstenen muur. We hebben wel het een en ander veranderd aan het huis. Vooral veel geverfd maar ook de bijkeuken hebben we opgeknapt en voordat Mila kwam hebben we de hele bovenverdieping geverfd. De keuken en badkamer staan nog hoog op het lijstje om te veranderen maar aangezien dat een flinke kostenpost is, duurt het nog wel even. Ook worden de houten balken nog wit geverfd. Deze zijn nu donker rood. Op zich prima maar wel erg bepalend voor het interieur. Destijds hadden we geen zin om die balken zelf te verven (ze waren al rood) en vonden we het wel oké, maar nu ben ik echt klaar met die kleur.

Binnenkijken bij Dita

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik hou van lichte kleuren, veel wit, grijstinten en als detail wat kleur in de accessoires. Dat wisselt per keer. Op dit moment heb ik op de bank wat blauw/grijze kussens. Ik denk dat het een combinatie is van modern/Scandinavisch en de oude elementen maken het helemaal af. Ook komen mijn Indiase roots (ik ben geadopteerd) hier en daar naar voren in het interieur.

Binnenkijken bij Dita

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Instagram, Pinterest en woonbladen. Maar vooral van Instagram.

Binnenkijken bij Dita

Wat is je favoriete plek in huis?

Ik denk dan toch de woonkamer. Ik ben er dol op om op de bank te hangen met een kop thee, Youtube te kijken of gewoon lekker te relaxen met onze dochter en mijn vriend. Maar ook de keuken vind ik erg fijn.

Binnenkijken bij Dita

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal. Met kleur als accent.

Binnenkijken bij Dita

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, alleen de verzorging daarvan kan wel wat beter. Al moet ik zeggen dat we nu een aantal planten hebben die al een hele tijd staan!

Binnenkijken bij Dita

Schoonmaken of opruimen?

Allebei. Je kan nog zo’n opgeruimd huis hebben, als het niet schoon is, vind ik het ook niet fris ogen.

Binnenkijken bij Dita

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Fonq, Xenos, Action, Karwei en kleine woonwinkels die ik onverwacht tegen kom, daar vind ik vaak ook veel moois. Ik vind het leuk om wat duurdere items te combineren met budget.

Binnenkijken bij Dita

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Niet helemaal zelf gemaakt maar door mijn neef: ons tv meubel van steigerhout. Hij moet weer even in de white wash gezet worden want nu wordt het meubel erg geel door de verkleuring van de zon.

Binnenkijken bij Dita

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuwe badkamer. Vooral deze opnieuw laten betegelen. En een nieuwe keuken. Op dit moment hebben we de oude keuken er nog in laten zitten en destijds grijs geschilderd. Ooit wil ik nog eens een mooie witte keuken met kookeiland en groot gasfornuis en oven. 

Binnenkijken bij Dita

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Dit is ons droomhuis! Het is een heerlijk huis in een prettige buurt en op fietsafstand van het centrum. We hebben een fijne tuin, iets wat ook heel leuk is voor Mila. Op de keuken en badkamer na is het eigenlijk af voor mij.

Binnenkijken bij Dita

Hebben jij en Marco (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, over het algemeen wel!

Binnenkijken bij Dita

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, in grote lijnen wel. We kiezen alles samen uit, de grote items dan. Ik koop vaak wel iets voor in huis en overleg over de kleine dingen niet (zoals kaarsjes, kussens etc).

Binnenkijken bij Dita

Welk item van Marco zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Eigenlijk kan ik zo niet iets bedenken. Als ik dan toch iets weg moet doen van hem zou het de bureaustoel zijn in de werkkamer. Dit is zo’n lomp zwart ding, totaal niet mooi en mijn smaak. Maar hij schijnt goed te zitten en dat is wel belangrijk als je er vaak zit. Maar ik zou liever een andere willen. Dus wellicht komt dat nog.

Binnenkijken bij Dita

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Blijf vooral dicht bij jezelf. Er zijn zoveel mooie items te koop en er is zo vaak iets nieuws wat helemaal ‘in’ is, maar koop iets alleen als jij dat leuk vindt en niet omdat anderen het ook hebben.

Binnenkijken bij Dita

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Dita! Willen jullie meer van Dita zien? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram account of haar blog!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Dita”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie