Binnenkijken bij Emi - My Simply Special
17/04/2015

Binnenkijken bij Emi

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag nemen we een kijkje bij Emi (29) in huis. Emi is pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en woont samen met haar twee katten Fjäril en Smirre in Sneek.

Binnenkijken bij Emi

Zou je iets kunnen vertellen over je woning? 

Ik woon nu bijna 7 jaar in mijn flat. Het is een huurwoning met 3 kamers. Ik heb voor deze woning gekozen omdat de woonkamer mooi ruim is en van voor tot achter doorloopt. Bovendien is het vlakbij het treinstation (5 minuten lopen), en ook de binnenstad is op loopafstand (10 minuutjes lopen). Ik woon op 2 hoog, dus heb mooi uitzicht. Elke avond zie ik de zonsondergang vanuit de woonkamer! Omdat het een huurwoning betreft heb ik geen grote aanpassingen in huis gedaan. De keuken en badkamer zijn standaard en simpel, daar valt weinig aan te veranderen.

Binnenkijken bij Emi

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn interieur is Scandinavisch, strak, modern, rustig en warm. De hoofdtonen zijn wit, grijs en eikenhout en ik probeer dit overal in terug te laten komen. Ik hou van rust in huis en passende details, ik vind het belangrijk dat alles een eenheid vormt. 

Binnenkijken bij Emi

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram, Pinterest en uit woonbladen. Ik ben altijd wel aan het kijken, lezen en luisteren naar inspiratie voor nieuwe hoekjes in huis, maar ik neem niet alle trends klakkeloos over. Als iets hip is, geef ik er mijn eigen draai aan. Bovendien komt iets “hips” alleen in huis als ik het ook werkelijk leuk vind. Zo heb ik niets met koper, cactussen en schedels. Bij anderen staat het leuk, maar het is niet mijn smaak. Op Instagram circuleerde een tijdje de hype om in je toilet een wordbanner met “Shit Happens” op te hangen. Ik moest hier erg om lachen. Nadat ik mijn toilet opnieuw geverfd had, heb ik deze tekst ook opgehangen. Maar niet d.m.v. een wordbanner, maar een ingelijste A4 printable (die ik overigens ook gratis aanbied via mijn Instagram).

Binnenkijken bij Emi

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de voorkant van mijn woonkamer. Hier kan ik heerlijk relaxen op mijn bank. Mijn tv-meubel vind ik het mooiste meubelstuk in huis en ik krijg er ook altijd veel vragen over. Het zijn Besta kastjes van Ikea, maar met een eikenhouten plank erop. Een idee dat ik tegenkwam op Pinterest. Het is simpel en goedkoop, maar geeft zo’n mooie uitstraling!

Binnenkijken bij Emi

Neutraal of kleurrijk?

Absoluut neutraal! Ik hou van rust in huis, en met neutrale kleuren creëer je dit volledig.

Binnenkijken bij Emi

Echte planten of nepplanten?

Nepplanten want mijn katten hebben de neiging alles om te gooien wat in vazen zit. Zo zonde! Zijdebloemen zijn de oplossing, hier zitten ze gelukkig niet aan. Bovendien heb ik ook geen groene vingers, dus dat komt goed uit! Echte planten en bloemen zijn natuurlijk het mooiste, maar ik zoek de neppers uit op echtheid. Er zit enorm verschil in een nepper van een budgetwinkel of van een kwaliteitsmerk!

Binnenkijken bij Emi

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen! Schoonmaken is niet mijn hobby, dus ik heb vaste momenten in de week waarop ik “moet” schoonmaken/huishouden, hierdoor hou ik me er goed aan. Opruimen vind ik fijn om te doen, een leeg huis is een leeg hoofd! Vaak stapelt zich ongemerkt en overal en nergens van alles op. Eén keer in de zoveel tijd neem ik de tijd om kritisch te kijken naar wat bewaard moet worden en wat weg kan.

Binnenkijken bij Emi

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Hema, Karwei, Dille & Kamille, Ikea, Katrein Kunst (Sneek), Sterk & sVeer (Sneek), Laif & Nuver (Groningen), Søstrene Grene (Groningen). Ik vind het heerlijk om door die winkels te lopen en ik kom echt nooit met lege handen naar buiten.

Binnenkijken bij Emi

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik ben niet zo van de DIY, maar er is één item waar ik heel trots op ben; een poster van de stad Sneek. Hij is geïnspireerd op Scandinavische ontwerpen met metrolijnen of stadsplattegronden van wereldstedenn en ik maakte er eentje met de hoofdwegen van Sneek. Het spreekt zoveel mensen aan, dat ik er een aantal bij heb laten drukken voor de verkoop. Dat loopt zo goed dat ik inmiddels ook met andere (Friese) steden bezig ben!

Binnenkijken bij Emi

Wat staat er nog op je wishlist?

In dit huis is alles wat mij betreft goed zo. Natuurlijk zijn er altijd kleine dingen die ik zou willen aanpassen, maar dat is meer accessoire-gericht. Ik zou wel graag willen verhuizen naar een huis met een tuin, ik heb nu alleen een klein balkon. Je kan er zitten, maar daar is ook alles mee gezegd. Technisch gezien mis ik trouwens een vaatwasser! En ik zou graag een systeem willen hebben waardoor muziek rechtstreeks vanaf mijn laptop of iPod op mijn home cinema set te beluisteren is.

Binnenkijken bij Emi

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een huis in de binnenstad van Sneek. Een ruim huis in jaren 30-stijl met een ruime tuin. Aan de straatkant de keuken, aan de tuinkant het zitgedeelte. Zo woon je in de gezellige drukte van de stad, maar zijn je woonkamer en tuin een oase van rust. Heerlijk lijkt me dat! De stijl van het interieur zal ongeveer hetzelfde zijn als mijn huidige woning, veel wit en eikenhout. In de tuin weinig vaste beplanting, maar wel een ren met een paar kippen. Ik heb al een behoorlijk duidelijk plan, nu het schip met geld nog!

Binnenkijken bij Emi

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Volg niet klakkeloos alle trends maar kies wat je mooi vindt. Wil je rust in je interieur, zorg er dan voor dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn.

Binnenkijken bij Emi

Dankjewel Emi voor je leuke verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Emi, neem dan eens een kijkje op haar heerlijke Instagram account of haar nieuwe blog.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living11 reacties op “Binnenkijken bij Emi”

  April 17, 2015

  Prachtig stekje !  April 17, 2015

  Ik vind het interieur echt prachtig! Hele mooie stijl.  April 17, 2015

  Wat een fijne binnenkijker. Lekker rustig ingericht, daar hou ik echt van.  April 17, 2015

  Ik vind het er daar daadwerkelijk super uitzien!  April 17, 2015

  Heel mooi en licht. Ik vind de stijl heel mooi doorgetrokken en volgens mij kan ze echt genieten in dit mooie huisje!  April 17, 2015

  Wat een fijn huisje! Mooie rustige kleuren en I the quotes!  April 17, 2015

  Wat heeft ze een prachtig huis. Kan zo op Pinterest!  April 17, 2015

  Wat heeft ze het leuk en strak ingericht.  April 18, 2015

  Wauw! Erg leuk huisje!  April 21, 2015

  Prachtige woning! Leuke speelt met de accessoires ook!


  Mirjam

  July 10, 2016

  Welke kleur heb je achter de miur van het zelfgemaakte kastje?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie