Binnenkijken bij Erica - My Simply Special
17/01/2018

Binnenkijken bij Erica

Ik blijf het leuk vinden om de binnenkijkers met jullie te kunnen delen en al helemaal nu we zelf een nieuw huis aan het inrichten zijn. Vandaag mogen we een kijkje nemen bij Erica en dat geeft weer fijne inspiratie! Erica (61) is met vervroegd pensioen na 35 jaar gewerkt te hebben als leerkracht in het basisonderwijs. Ze woont samen met Wim in Alkmaar. Haar kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar ze heeft wel al drie kleinkinderen.

Binnenkijken bij Erica

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij woonden in Haarlem op een flat. Eerst met 1, daarna met 2 kinderen. De woningen in Haarlem waren alleen te duur of te oud, dus zo kwamen wij in 1982 in Alkmaar terecht waar toen veel gebouwd werd. Ons huis is milieuvriendelijk met overal vloerverwarming en uitstekende isolatie. Het is een ruitjeshuis op een kindvriendelijk woonerf.

Toen de kinderen de deur uit waren, hebben we van 3 slaapkamers, 2 ruime kamers gemaakt en op de grote zolder zijn 2 kamertjes voor de kleinkinderen die hier regelmatig slapen. We hebben op zolder ook ruimte om te sporten, want we houden van bewegen. Op zolder hebben we een grote dakkapel en dakramen laten plaatsen zodat het daar heel ruim en licht is. Beneden hebben we de achterpui vervangen door 4 openslaande deuren en er is een groot raam in de keuken geplaatst.

Je snapt het, we hebben het hele huis naar onze zin aangepast en wonen hier al 36 jaar met veel plezier.

Binnenkijken bij Erica

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

De inrichting is in de loop van de jaren vaak veranderd, van romantisch naar wit en hout en naar de jaren 60 stijl compleet met flipperkast. Op dit moment is de inrichting vooral stoer en stevig met veel zwart wit. Het moet wat mij betreft altijd kloppen, wat voor stijl het ook is. Ik ga door tot het tot in detail klopt. Zo heb ik pas alle deurkrukken door zwarte vervangen. Ik vind ook details als stopcontacten en plinten heel belangrijk.

Binnenkijken bij Erica

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Voor een deel zit het gewoon in me. Ik weet niet beter dan dat ik er altijd al mee bezig geweest ben, ook voor Instagram en alle tv programma’s. Als kind veranderde ik mijn kamer al vaak. Nu ik gepensioneerd ben, haal ik veel inspiratie uit Instagram en blogs. Op de VT wonen ben ik al eeuwig geabonneerd, dat is wel echt mijn lijfblad. Ook de natuur is een grote inspiratiebron, dus we hebben veel planten in huis. Verder bezoek ik regelmatig de kringloop .

Binnenkijken bij Erica

Wat is je favoriete plek in huis?

Zowel aan de eettafel met een kop koffie als mijn hoekje op de bank.

Binnenkijken bij Erica

Neutraal of kleurrijk?

Op dit moment redelijk neutraal, daar word ik rustig van.

Binnenkijken bij Erica

Echte planten of nepplanten?

Echt natuurlijk!

Binnenkijken bij Erica

Schoonmaken of opruimen?

Aan beide heb ik geen hekel. Omdat ik erg visueel ingesteld ben, moet het opgeruimd zijn en schoonmaken mondt bij mij altijd uit in veranderen, dat is dus bijna dagelijks.

Binnenkijken bij Erica

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik koop weleens wat op internet als ik precies weet wat ik wil, maar ik vind het veel te leuk om lekker op jacht te gaan. Mijn favoriete plekken zijn Loods 5, de kringloop, Ikea en boekwinkels.

Binnenkijken bij Erica

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Op dit moment mijn grote vloerkleed dat nu een wandkleed is. Ik heb de achterkant wit geschilderd met een grote zwarte # erop. Ook de kaalgemaakte betonnen muur met de zwarte plus erop is nog steeds favoriet. Ik ben eigenlijk altijd wel met iets bezig. Zo brei en naai ik graag en ook de kwast heb ik zowat wekelijks in mijn handen.

Binnenkijken bij Erica

Wat staat er nog op je wishlist?

Er is niet een directe, grote wens, maar we kijken weleens naar een andere vloer. Helaas dat geeft zo’n gedoe dat we het dan wel weer oké vinden.

Binnenkijken bij Erica

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Als als….. ik zou geen groot huis hoeven maar een huis met wat meer ruimte er omheen zou ik leuk vinden. Scharrelruimte noem ik dat.

Binnenkijken bij Erica

Hebben jij en Wim (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja hoor, we vullen elkaar perfect aan. Ik maak de plannen en hij zorgt voor de technische uitvoering.

Binnenkijken bij Erica

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Altijd.

Binnenkijken bij Erica

Welk item van Wim zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Niets. Alles is al weg.

Binnenkijken bij Erica

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Zorg eerst voor een goede basis met duidelijke plekken voor zitten en eten. Verzamel niet te veel kleine spullen en maak het persoonlijk. Zet dingen ook eens in een andere ruimte, zo kun je veranderen zonder dat het iets kost. Ga een keer kijken in de kringloop. Wees niet bang om te verven, in dezelfde kleur past heel veel leuk bij elkaar.

Binnenkijken bij Erica

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Erica! Willen jullie meer van Erica zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Erica”
    Christine

    January 17, 2018

    Wauw, ik zou dit eens aan m’n eigen ouders en m’n schoonouders moeten laten zien.. die leven allebei in de inrichting die ze met hun trouwen hebben gekocht (leeftijden van 53 tot 59).. echt een geweldig interieur waarin alles mooi op elkaar afgestemd en persoonlijk is, het plezier van het inrichten straalt er vanaf! M’n complimenten, leuk, Erica!    January 17, 2018

    Hoe gaaf is die kalender bij het eetgedeelte! Vind het weer een prachtig interieur ook!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie