Binnenkijken bij Eveliene - My Simply Special
24/06/2016

Binnenkijken bij Eveliene

Eveliene is voor haar werk veel met interieur bezig en dat zie je terug in haar eigen huis. Ik vind het dus ook heel erg leuk dat ze vandaag haar verhaal met jullie wil delen. Eveliene (28) is online marketeer bij DockDesignshop en woont samen met Dirk en Freddy de kat in Heemskerk.

Binnenkijken bij Eveliene

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Anderhalf jaar geleden hebben we deze woning gekocht. We vielen vooral op de zonnige achtertuin en de ruime garage. Het is een drie-onder-één-kapwoning, wij wonen in het middelste huis. De woonkamer had al een grote aanbouw met een schuifpui, waardoor we echt een supergrote en lichte woonkamer hebben. In eerste instantie dachten we dat de grootste verandering een nieuwe keuken zou zijn maar uiteindelijk bleek er toch wel meer te moeten gebeuren. Omdat dit tegen onze verwachtingen in was, viel dit best wel zwaar. We hebben uiteindelijk een half jaar verbouwd, maar nu zijn we zo trots en blij! 

Binnenkijken bij Eveliene

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Vintage met een vleugje industrieel. Ik houd van meubels en accessoires met een verhaal. Zo komt een dekenkast in onze woonkamer van de oma van mijn vriend en deze heb ik legergroen geverfd. Een ander kastje met glazen deurtjes is van mijn oma geweest. Ook hebben we een Rohe stoel geërfd van mijn oma. Allemaal spullen die ons ontzettend dierbaar zijn. Verder houd ik van donkere meubels en hebben we een zwarte keuken met beton-look blad. De lampen boven de eettafel zijn van HKLiving en zien er industrieel uit. Ook de It’s about RoMi vloerlamp is industrieel, dus daar zie je de mix van stijlen terug.

Binnenkijken bij Eveliene

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik werk bij DockDesignshop en we verkopen online design meubels. Ik zie dus de mooiste inspiratie dagelijks voorbij komen! Verder vind ik het superleuk om iedereen op Instagram te volgen en op Pinterest te neuzen. Ook blader ik graag door woongidsen als VTwonen.

Binnenkijken bij Eveliene

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is sinds kort onze nieuwe achtertuin. We hadden een prachtige tuin (not) geërfd van de vorige bewoners en deze is recent volledig opgeknapt. Ik heb zelf het ontwerp gemaakt, dus ik ben er extra trots op! Nu alleen nog een beetje leuk aankleden en dan kunnen we volop gaan genieten. Laat die mooie dagen maar komen!

Binnenkijken bij Eveliene

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk! Ik vind neutrale huizen ook prachtig hoor, met witte wanden en houten meubels. Ik merk bij mezelf alleen dat ik behoefte heb aan kleur en ik ben gek op blauw en (leger)groen. Als ik iets moois zie, heeft het ook vaak deze kleur. De slaapkamer heb ik ook laatst groen geschilderd, dit voelt veel beter voor ons.

Binnenkijken bij Eveliene

Echte planten of nepplanten?

Sowieso echte planten! Meestal lukt het me ook goed om ze in leven te houden. Ik had afgelopen januari een palm gekocht toen de kerstboom het veld moest ruimen. Dat is de eerste plant geweest die het niet heeft overleefd. Ik denk stiekem nog steeds dat het niet aan mij lag, maar dat de palm gewoon niet goed was ;-) Ook ben ik soms iets te scheutig met water, vooral de cactussen kunnen daar niet goed tegen….

Binnenkijken bij Eveliene

Schoonmaken of opruimen?

Euhh, allebei een beetje. Schoonmaken is niet bepaald mijn hobby, maar het hoort er nu eenmaal bij. Ik probeer het sowieso altijd opgeruimd te houden. We merken vooral dat de eettafel een magneet voor rommel is. Daar leg je zo snel even iets op en voor je het weet ligt ie bezaaid met rotzooi, folders etc.

Binnenkijken bij Eveliene

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

DockDesignshop, Stoermetaal, VTwonen, Combitex en Marktplaats.

Binnenkijken bij Eveliene

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De lamp in de keuken, daar ben ik trots op. Ook heb ik her en der wel een kleedje of kussentje gehaakt.

Binnenkijken bij Eveliene

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuwe FEST Amsterdam bank, die staat heel hoog op de lijst. Ook krijgen we binnenkort een nieuwe achterpui en willen we de badkamer nog aanpakken.

Binnenkijken bij Eveliene

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een boerderij met van die romantische luiken aan de buitenkant, zoals je in Frankrijk ziet. Of een mooi dijkhuisje. In ieder geval een huis met veel karakter en authentieke onderdelen.

Binnenkijken bij Eveliene

Hebben jij en Dirk (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, over het algemeen gaat het hartstikke goed. We vinden allebei vintage en industrieel gaaf. Meestal stel ik iets voor en dan mag hij beslissen of we het wel of niet doen. Ik merk wel dat ik iets ‘gekker’ durf te gaan dan hij. Daarom komen veel ideeën niet langs de jury… Zoals een hoge lambrisering van hout en daarboven grid-behang lijkt me super tof in de woonkamer. Helaas vindt hij het niet zo’n goed idee.

Binnenkijken bij Eveliene

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Nee, eigenlijk heb ik die min of meer bepaald. Hij komt bijna nooit met voorstellen, dat doe ik altijd. Ik vind ik niet erg hoor, zo kan ik lekker mijn eigen gang gaan!

Binnenkijken bij Eveliene

Welk item van Dirk zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Niets! Tenminste, niets wat in de woonkamer staat. Hij heeft zijn eigen projectje in de schuur/garage. Daar drinkt hij graag met vrienden een biertje, dus die pimpt hij beetje bij beetje.

Binnenkijken bij Eveliene

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Als vrienden bij ons over de vloer komen, vinden ze altijd dat het net is of ze in een woonwinkel lopen (dat is dan positief bedoeld hoor). Ik denk dat het te maken heeft met dat we een uniekere woonstijl hebben met items die qua kleur op elkaar aansluiten. Omdat ik met interieur werk, durf ik misschien meer dan anderen. Mijn ultieme tip is om een samenhangend geheel te maken door kleuren terug te laten komen in accessoires en (kleine) meubels.

Binnenkijken bij Eveliene

Dankjewel Eveliene voor het delen van je verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Eveliene, neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living7 reacties op “Binnenkijken bij Eveliene”

  June 24, 2016

  Wat een prachtig interieur! Ik heb jouw blog trouwens even in het zonnetje gezet op m’n blog, hoop dat je het leuk vindt!  June 24, 2016

  Wauw, dit ziet er heel mooi uit allemaal.  June 24, 2016

  Het ziet er echt heel mooi uit! Prachtige inrichting.


  Henrieke

  June 29, 2016

  Dat ziet er echt geweldig uit! De liefde voor legergroen die deel ik. Onze deurkozijnen zijn mooi camouflagegroen geworden.

  Die groene wand in de slaapkamer is ook gaaf.


  Coos

  April 20, 2019

  De lamp in de keuken is echt super! Kun je dit ergens kopen? Zo ja waar?


  Annie

  May 12, 2020

  Dag Evelien, die lamp in de keuken is super mooi. Heb je die zelf gemaakt of ergens gekocht. Kan je met dit even doorgeven aub. Alvast bedankt annie


  MySimplySpecial
  May 13th, 2020


  Hi Annie, ze heeft die mooie lamp zelf gemaakt! Bij de bouwmarkt kan je stijgerbuizen kopen om het frame te maken en ook de materialen om de lampen er aan te hangen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie