Binnenkijken bij Floor - My Simply Special
10/01/2020

Binnenkijken bij Floor

Ik deel al een hele tijd om de week een mooie binnenkijker met jullie en ik blijf het leuk vinden om te doen. Dit keer mogen we een kijkje nemen in het huis van Floor (36). Ze heeft gekozen voor een rustig interieur maar is niet bang om heel donkere elementen toe te voegen. Floor werkt in de jeugdzorg en woont samen met haar hubby Bas, twee zoons (5 en 2) en twee poezen in Drenthe.

Binnenkijken bij Floor

Zou je iets kunnen vertellen over je woning? 

Sinds 3,5 jaar wonen wij in onze nieuwbouwwoning in hartje Drenthe. Alhoewel ik erg van het karakteristieke van oude woningen hou en in eerste instantie niet open stond voor rechttoe-rechtaan nieuwbouw, is het comfort van een nieuwbouwwoning toch wel heel erg fijn. Warm als het winter is, koel als het zomer is, we horen geen buren of lawaai van buiten en we hebben amper onderhoud aan de woning. Voor ons vrij bezige gezin met twee jonge mannetjes is dit echt een fijne bijkomstigheid! Doorslaggevend was het feit dat het huis gebouwd werd in een mooi groene, niet al te grote nieuwbouwwijk aan de rand van het Drentse Aa-gebied. Als we de straat uitrijden zitten we midden in de natuur! De woning is een projectbouwwoning, maar we hebben zelf nog een aantal aanpassingen verricht na de oplevering om het helemaal ons paleisje te maken. Zo hebben we zelf onze keuken, de badkamertegels en het sanitair gekozen, de woonkamer laten uitbouwen en later, toen onze tweede zoon op komst was, de zolder verbouwd tot een extra slaapkamer met walk-in closet. Genoeg ruimtes om mijn veranderdrang op los te laten dus.

Binnenkijken bij Floor

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Het is lastig om ons interieur in één stijl te gieten doordat ik niet echt vast hou aan één ding en ons interieur elementen bevat uit verschillende stijlen. Scandinavisch is misschien nog de beste omschrijving, maar ik hou ook van wat klassieke en bohemian accenten. Een rustige basis, strakke lijnen en rustige kleuren kenmerken ons interieur.

Binnenkijken bij Floor

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie doe ik op via Instagram, waar ik urenlang kan scrollen tot ik een heleboel ideeën heb en ik ons hele huis wil veranderen. Vaak blijft dit een tijdje in mijn hoofd rondzingen en komt uiteindelijk mijn eigen idee opploepen. Hierdoor lijkt het eindresultaat helemaal niet meer op de inspiratie die ik had opgedaan, maar dat vind ik juist wel leuk. Lekker eigenzinnig!

Binnenkijken bij Floor

Wat is je favoriete plek in huis?

Zowel de woonkamer als onze tuin zijn mijn favoriete plekken. Als ik niet bezig ben in huis of met mijn studie, dan kijk ik graag in mijn hoekje op de bank een serie, of ik zit samen met mijn mannetjes een filmpje te kijken met wat kaarsjes aan. Zodra het zonnetje schijnt en er geen muts, sjaal of handschoenen meer nodig zijn, ben ik buiten in de tuin te vinden. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik kan heel zen worden van onkruid wieden en snoeien!

Binnenkijken bij Floor

Neutraal of kleurrijk?

Kenmerkend  voor ons interieur is de rustige grijs/witte basis, met zwarte accenten. Nu het winter is, komt er iets meer kleur in huis, zodat het warmer oogt. Ik ben nu groot fan van de kleur Brique (heet tegenwoordig ook vaak Brick her en der), een echte herfstkleur. Subtiel, want hier zal je niet snel veel kleur zien.

Binnenkijken bij Floor

Echte planten of nepplanten?

Ik ben absoluut van de echte planten, hier in huis is geen nepplant te vinden. Inmiddels heb ik aardig groene vingers gekregen (en ben ik dan ook zeer verbaasd en verontwaardigd als alsnog een plant het leven laat) en staan in elke ruimte plantjes. Vaak stek ik zelf mijn mooiste exemplaren. De Strelitzia Nicolai is absoluut mijn favoriet op dit moment.

Binnenkijken bij Floor

Schoonmaken of opruimen?

Een opgeruimd en schoon huis maakt mij héél blij. Nu we een gezinnetje hebben, is het schone vaak van korte duur, maar opgeruimd is het vrijwel altijd (op het speelgoed van de kinderen na). Ik kan niet zo goed tegen rommel en stapeltjes her en der, tikkeltje neurotisch misschien, maar daar word ik erg onrustig van.

Binnenkijken bij Floor

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik shop graag bij Kwantum en Xenos, daar hebben ze regelmatig leuke koopjes voor je interieur. Verder slaag ik bij H&M Home vaak voor leuke accessoires. Webwinkels als Casashops, Loods5 en VTwonen maken dat ik snel bovenmatig gevulde winkelmandjes heb die ik voor het betalen gedeeltelijk weer leeg omdat het anders uit de klauwen loopt. Via Instagram koop ik ook geregeld accessoires voor in huis bij kleinere webshops. Ik weet dat het lastig is om zichtbaar te zijn voor die winkels.

Binnenkijken bij Floor

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is op dit moment ons bed! In een spontane bui heb ik die samen met onze handige buurjongen gemaakt. Ook de make-over van het bed van Seth vind ik leuk. Supersimpel, maar het resultaat is zo tof!

Binnenkijken bij Floor

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik zou heel graag nog een houtkachel willen in de woonkamer. Als eeuwige koukleum lijkt dat me zo heerlijk! En een zwartstalen pui staat ook hoog op het lijstje. Daarnaast heb ik een immer groeiende lijst met ideetjes die ik nog heb voor het huis. Maar allereerst gaat onze keuken in de make-over!

Binnenkijken bij Floor

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Uiteindelijk zou ik -later als ik groot ben- een mooi boerderijtje willen verbouwen, met mooie, oude deuren en gebinten, gecombineerd met strakke, gestucte muren, een brickwall, een moderne woonkeuken en het liefst een groot raam, uitkijkend op onze achtertuin. #dromenmag

Binnenkijken bij Floor

Hebben jij en Bas (ongeveer) dezelfde smaak?

Ik denk dat als mijn man ons huis had ingericht, het er heel anders uit had gezien, maar hij vindt het interieur zoals het nu is wel mooi. Als we samen iets nieuws kiezen, dan zitten we wel op één lijn.

Binnenkijken bij Floor

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Alhoewel ik degene ben die ons huis inricht, stem ik meestal wel even af met manlief wat ik van plan ben. De ballotagecommissie is hier vrij goed gemutst, dus meestal mag ik daarna mijn plannetjes uitvoeren. Ideaal!

Binnenkijken bij Floor

Welk item van Bas zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Hmmm… Dan zouden dat toch zijn sportspullen zijn. Al mag ik niet klagen, want zijn fitnessattributen zijn inmiddels al verhuisd naar de garage en maken geen onderdeel meer uit van ons interieur, gelukkig.

Binnenkijken bij Floor

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Begin met een rustige basis, en voeg daar steeds iets (kleur, accessoires) aan toe zodat je je interieur kunt opbouwen en het mooi in balans blijft. Een moodboard kan heel erg helpen om kleuren en materialen uit te kiezen. En natuurlijk zijn Instagram en Pinterest dé plekken om inspiratie op te doen voordat je zelf losgaat op je eigen huis.

Binnenkijken bij Floor

Dankjewel Floor voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie