Binnenkijken bij Gemma - My Simply Special
11/12/2015

Binnenkijken bij Gemma

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag laat Gemma (29) haar huis zien. Gemma is marketing-medewerker bij Payroll Intermediair en woont samen met Gert Jan en hun twee katten Bink en Knofje in Enschede.

Binnenkijken bij Gemma

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Sinds juni 2015 wonen wij in deze opgeknapte jaren 30 woning, na meer dan een jaar op zoek te zijn geweest naar het ideale huis. Mijn voorkeur ging echt uit naar een ouder huis met karakter en dat heeft deze woning zeker. Beneden zijn er mooie hoge plafonds en de oude deuren en balken zijn er nog waar je aan kunt zien dat het een kamer en suite is geweest. Echt grote aanpassingen hebben wij niet gedaan, alleen heel veel schilderwerk. Liters witte verf op de muren, plafond en kozijnen.

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Het is een mix van stijlen. Door veel gebruik van wit, hout en pasteltinten oogt het Scandinavisch, terwijl de zwarte elementen van de balken, kozijnen en muur het iets industrieels geven. Voor mij is het belangrijk dat het niet te druk is. Vandaar dat ik niet veel gebruik maak van of ik probeer mij te beperken door één kleursoort.

Binnenkijken bij Gemma

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Al tijden ben ik een enorme Instagram- en Pinterest-verslaafde en daar haal ik ook de meeste inspiratie vandaan. Ik ben er wel van afgestapt om alle trends te willen volgen. Ik volg nu veelal mijn eigen gevoel en dat is vaak tijdloos. Natuurlijk zijn er wel een paar items volgens de laatste trends in huis te vinden, zoals de cactus, de kleur blauw, koper/goud en natuurlijk de stolp.

Binnenkijken bij Gemma

Wat is je favoriete plek in huis?

Op de bank. Niet om te relaxen of tv te kijken, maar vanaf de bank kan ik de hele woonkamer zien. Als ik uitkijk op de tafel, de openslaande deuren naar buiten en de mooie spullen, dan ben ik uiterst tevreden en dat is met mijn drang om steeds dingen te veranderen nogal lastig.

Neutraal of kleurrijk?

100% neutraal, met een kleuraccent. Neutraal brengt rust, kleur is voor mij echt te druk.

Binnenkijken bij Gemma

Echte planten of nepplanten?

Oei, lastig. Zeker wel echte planten, alleen dan wel planten die weinig tot geen verzorging nodig hebben. Op de één of andere manier vergeet ik ze altijd en daarom zie je veel cactussen bij mij in huis.

Binnenkijken bij Gemma

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen doe ik iedere dag. Ik word gek van uitgetrapte schoenen in de woonkamer of sleutels op tafel. Zelfs voordat ik naar bed ga ben ik nog geneigd om de kussens recht te leggen. Schoonmaken is vaak een hel. Als ik eenmaal bezig ben wil ik het hele huis doen, wat een dagtaak is. Gelukkig heb ik Gert Jan die mij soms helpt en vaak duidelijk maakt dat niet alles tegelijk hoeft.

Binnenkijken bij Gemma

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

De meeste meubels in ons huis zijn zelfgemaakt. Zo zijn de tv-planken en de vakjeskast zelfgemaakt met steigerhout. De tafel heeft een vriend van ons gemaakt. De bank is van de Trendhopper, wat echt een topwinkel is, en de tafeltjes van Zuiver en de Kwantum. De eetkamerstoelen komen uit een café of van Marktplaats. Ik probeer het vaak low budget te houden, zodat je vaker kunt afwisselen. Vandaar dat je mij voor de accessoires vaak kunt vinden bij de Hema, Ikea, Kwantum, bol.com (voor leuke aanbiedingen van Zuiver) en Huis&Meer. Wel ben ik verslaafd aan het kijken op webshops van Wonen met Lef en Xcuse me.

Binnenkijken bij Gemma

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Onze vakjeskast! Inmiddels is deze kast al een hype op Pinterest, terwijl het best ‘easy’ was om te maken. Het is een ‘pronkkast’, alle mooie spulletjes kan je erin zetten. Daarnaast staat hij ook erg goed, past hij bij ons interieur en verveelt hij nooit.

Binnenkijken bij Gemma

Wat staat er nog op je wishlist?

Een schommel in de woonkamer, een mooie meidenkast die je nog kan pimpen in je eigen smaak, of een cognackleurige stoel. Onwijs veel dus, daar kan ik geen keuze in maken.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

De woonkamer zou qua sfeer zijn zoals onze huidige woonkamer, alleen dan met een mooie grote woonkeuken waar je echt in kan leven. Veel licht, hoge plafonds en met veel karakter. Een oud fabriekspand omtoveren tot woonhuis lijkt mij echt geweldig.

Binnenkijken bij Gemma

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Hou het in het begin rustig en probeer daarna gewoon dingen uit. Een litertje verf is niet zo duur namelijk. De meubels hou je neutraal, denk alleen wel aan de contrasten. Denk niet teveel in grijs, dat geeft geen spanning in je interieur. Maar vooral: hou het betaalbaar zodat je kan blijven wisselen. 

Gert Jan, hebben jij en Gemma dezelfde smaak?

Gemma houdt alles vaak neutraal, wat voor mij prima is. De grote meubels hebben wij samen uitgezocht, de rest doet zij. Ik heb nog niet iets in huis gehad wat echt niet mijn smaak was.

Binnenkijken bij Gemma

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Deels. Gemma heeft in het begin heel wat plannen en tekeningen gemaakt. Een aantal spullen hebben wij meegenomen uit ons oude huis. Dus toen wij hier kwamen wonen wist ik hoe het eruit kwam te zien. Aangezien Gemma nogal veranderlijk is, is het nu alweer totaal anders. Toch vraagt zij altijd wel eerst toestemming, maar dan op zo’n manier dat ik geen ‘nee’ kan zeggen.

Welk item van je Gemma zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Haha, geen idee. Ik ben een man, ik zie soms niet eens dat ze weer een nieuw ‘hoekje’ heeft gemaakt, laat staan dat daar een nieuw vaasje staat. Ik kan dus ook niet zien of het mij wel of niet aanstaat. Tot nu toe heb ik nog niets schrikbarends gezien.

 Binnenkijken bij Gemma

Dankjewel Gemma voor het delen van je verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Gemma, neem dan eens een kijkje op haar leuke blog en fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living4 reacties op “Binnenkijken bij Gemma”

  December 11, 2015

  Heel apart! Fotolijstjes maar ze hangt de quotes erbuiten! Nog nooit eerder gezien.  December 11, 2015

  Wat super leuk en toevallig! Gemma zat bij mij op de basisschool en ze heeft inderdaad een geweldig leuke smaak !


  MySimplySpecial
  December 13th, 2015


  Wat toevallig! Leuk!  December 11, 2015

  Wat een super leuke stijl! Ik ga zeker die fotolijstje na-apen!
  Dikke kus Zweden xx Esmee


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie