Binnenkijken bij Grace - My Simply Special
06/03/2020

Binnenkijken bij Grace

Grace houdt van blauw en dat zie je terug in haar interieur. Aangezien wij nu zelf ook een blauwe muur in huis hebben, viel haar Instagram account me dus meteen op. Grace (34) is bezig met een studie tot sociaal medewerker, heeft een bijbaan als postbode en is verder vooral mama. Ze woont samen met Anne-Jan en zoon Arnoud (9) in Enschede.

Binnenkijken bij Grace

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen hier nu 11 jaar. We hebben dit gekocht als nieuwbouwhuis en we zijn toen gevallen voor de opzet van de wijk. Het was hiervoor een oud fabrieksterrein de Bleekerij. Bij het ontwikkelen van de woonwijk is er goed gekeken naar de oude panden die er nog stonden en deze zijn deels ook intact gebleven. De bijgebouwde huizen zijn in de jaren ’30 stijl en de wijk is heel ruim opgezet qua groen. Omdat het een nieuwbouwhuis is, hebben we alles zelf uitgekozen. Tijdens de bouw hebben we geen grote aanpassingen gedaan, maar nu we er 11 jaar wonen zijn bijvoorbeeld de woonkamer en de tuin alweer gerenoveerd.

Binnenkijken bij Grace

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

De stijl is in de loop van de jaren al enorm veranderd. Van een beach look met naturel tinten in ons appartement, tot grijs en meer modern toen we hier kwamen wonen. Er is wel een rode, nou ja ik moet eerder zeggen, blauwe draad in ons interieur en dat is mijn liefde voor de kleur blauw. Altijd zijn muren of accenten die kleur geweest. We hebben onlangs de benedenverdieping grondig aangepakt, met een nieuwe vloer en stijl. Ook daarin komt weer blauw terug, maar nu is onze stijl eerder eclectisch, hotel chic geworden, met enkele oosterse invloeden. Deze keer hebben we ook meer afgewogen keuzes gemaakt, dan bij eerdere veranderingen. We hebben veel kleurtesters gekocht en demo stukjes opgevraagd. Hoe de kleur in je huis is, is natuurlijk afhankelijk van het licht en alleen in je huis kan je een goed beeld krijgen hoe alles staat. Het is zelfs zo dat we boven in de slaapkamer een blauwe kleur hebben die daar prachtig staat, maar beneden kleurde hij gewoon paars. Daar hebben we ook vrij vlot weer overheen geschilderd.

Binnenkijken bij Grace

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Dat is heel erg wisselend. Ik lees vaak de VT-wonen, al vind ik dat niet iedere keer een enorme inspiratiebron. Verder ben ik actief op Instagram en daar zie ik geregeld dingen voorbij komen, maar ook Pinterest vind ik leuk. Ook offline is er genoeg inspiratie te vinden. Ik hou heel erg van (woon)winkelen bij bekende ketens, maar kleine woonwinkeltjes vind ik net zo goed leuk, juist omdat je daar vaak wat anders ziet. Het zijn dan ‘kleine’ dingen die me inspireren. Maar eigenlijk is mijn vriend Anne-Jan mijn klankbord. Als we wat leuks zien, delen we dat gelijk met elkaar, en vaak ziet de ander dan weer nieuwe mogelijkheden of toepassingen. Dat geeft heel veel inspiratie. Maar we zijn wel heel eerlijk, vind de ander het echt niets, dan komt het er niet in.

Binnenkijken bij Grace

Wat is je favoriete plek in huis?

Ik heb mijn favoriete plek op de bank, vlak bij het raam en de verwarming. Daar kruip ik lekker in het hoekje met een fluffy dekentje en dan ga ik het liefst Netflixen of Candy Crush spelen. Maar we zitten tegenwoordig ook graag aan tafel. We hebben sinds kort vier vintage, Gispen stoelen en die zitten erg prettig. Na het eten merken we dat we gezellig wat langer aan tafel blijven zitten en kletsen om zo de tijd even te vergeten. Daar maakt onze zoon dankbaar gebruik van, om tot later op te kunnen blijven.

Binnenkijken bij Grace

Neutraal of kleurrijk?

Blauw is mijn lievelingskleur, dus ik ga voor kleurrijk met blauw. Maar ik houd wel erg van rust in een interieur. Ik kan zeker genieten van de Scandinavische look met veel wit, of alles wit. Maar daar zal ik zelf niet aan beginnen, want dat houden we hier echt niet smetteloos wit.

Binnenkijken bij Grace

Echte planten of nepplanten?

Het zou beter zijn als ik nepplanten zou hebben, maar ik ben toch wel van de echte. Ze overleven het meestal niet lang bij mij in huis, want ik ben ontzettend slecht in de verzorging. Ik krijg een cactus nog dood. Laatst had ik mijn zinnen gezet op een echte bonsai en die zijn best wel duur. Gelukkig was er bij het tuincentrum een mevrouw die wat wist over hoe ze in leven te houden, en die adviseerde mij het niet te doen omdat de plek waar hij moest komen echt niet geschikt was. Hoe moeilijk ik het ook vond, want het plaatje zat al in mijn hoofd, ik heb de bonsai niet gekocht. In ons nieuwe interieur hebben we wel planten toegevoegd en ben ik hard bezig mijn leven te beteren. Maandag is nu dus ‘plantenverzorgingsdag’ en mijn vriend zei: “goed bezig, ze overleven het hier al 2 weken”.

Binnenkijken bij Grace

Schoonmaken of opruimen?

Allebei en beide niet en dat is natuurlijk wel gek. Vroeger was ik mevrouw Helderder (uit Pluk van de Petteflat) en werd ik onrustig als iets niet opgeruimd of schoon was, zo ben ik opgevoed. Maar wijsheid komt met de jaren zeggen ze en nu vind ik andere dingen gewoon soms belangrijker. Nou is het hier absoluut geen zwijnenstal, want er schuilt nog stiekem een kleine mevrouw Helderder in mij. Maar ik kan tijdens een gezellig weekend of vakantie de huishouddingen nu goed laten liggen. Tot het me teveel wordt. Dan krijg ik het op mijn heupen en poets het hele huis in één dag. Hetzelfde geldt voor opruimen, geen geMarie Condo voor mij of ontspullen. Twee keer per jaar ga ik alle kasten door en zoek ik uit wat weg kan, want dan kom ik op een punt dat de zooi me te veel word. Ik ben wel meer bezig met de levensduur van spullen, dus ik gooi niet zomaar weg, maar verkoop het op Marktplaats of breng het naar de kringloop.

Binnenkijken bij Grace

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

We houden enorm van vintage en speuren regelmatig Marktplaats af. Daar hebben we al heel wat mooie items gevonden zoals de Kartell lamp, de oude schoolkast en onze vintage Gispen stoelen uit de Jaren ’60. Toen we ze kochten zagen ze er niet uit, met vieze en vale bekleding. Mijn vriend heeft er heel wat uren in gestoken om ze opnieuw te stofferen. Verder ben ik wel fan van Loods 5, maar die zit hier helaas niet dicht in de buurt. Online winkelen vind ik wat lastiger omdat ik het graag even vasthoud om goed te bekijken, maar Fonq heeft wel heel leuke dingen. En laatst werd ik getipt door een vriendin over een winkeltje in de buurt. Het heet 1974 by Cocon en daar hadden ze geweldige kaarsen waar ik al heel lang naar opzoek was. Van dat soort dingen kan ik heel blij worden.

Binnenkijken bij Grace

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

We hebben een aantal opknappertjes en mijn vriend heeft ons mooie tv-meubel zelf gemaakt. Maar eigenlijk is een favoriete zelfmaker het schilderij met de vogeltjes die ik heb gemaakt. Ik heb al een aantal schilderijen van mijn moeder hangen die me heel dierbaar zijn, maar mijn vriend bleef zeuren dat ik er zelf ook eens eentje moest maken. Ik heb toen voor ons 15 jaar samenwonen 3 vogeltjes op een tak geschilderd. Ze staan voor ons gezin en eentje heeft een bloementje vast, dat staat voor ons stil geboren zoontje.

Binnenkijken bij Grace

Wat staat er nog op je wishlist?

Die verandert elke keer! Zo stond de kandelaar van Pols Potten lang op het lijstje, maar die hebben we nu. Ik kan beter zeggen wat staat op het to-do-lijstje, want die is hier altijd eindeloos. Een bouwmarkt had ooit de slogan “omdat je huis nooit af is” en dat is hier ook echt zo. We willen na beneden nu graag boven aan de slag, dat zal niet zo’n grote verbouwing zijn, maar de slaapkamers krijgen een nieuw kleurtje en onze zoon krijgt een tienerkamer. En met de zomer zullen we ook weer in de tuin aan de slag gaan. Daar is het grote werk wel klaar, maar is het meer onderhoud en ik zal het wel weer anders gaan stylen. Dat betekent trouwens niet dat we dan veel nieuw kopen, maar bestaande items worden gepimpt of ik trek wat anders van zolder.

Binnenkijken bij Grace

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ons droomhuis is een echt jaren ’30 huis. Een opknapper met mooie ensuite deuren, of een huis aan de rand van het dorp/stad met een klein weilandje en een schuur. Ik ben dol op schapen en heb altijd gezegd: ik wil ooit eigen schapen hebben. De schuur is voor mijn vriend, zodat kan hij klussen aan alle nieuwe projecten die we bedenken.

Binnenkijken bij Grace

Hebben jij en Anne-Jan (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, we hebben best wel dezelfde smaak en kunnen elkaar ook goed overtuigen van wat we mooi vinden. We doen nooit iets wat de ander echt niet ziet zitten, maar we gunnen elkaar ook items. Mijn vriend was weg van de Gispen stoelen, waar ik wat over twijfelde en ik was weg van de lamp boven de eettafel en de Kartell.

Binnenkijken bij Grace

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Absoluut samen. Over de laatste verandering hebben we een half jaar gebrainstormd. Het plan is in die tijd verschillende keren gewijzigd, want elke keer kregen we weer nieuwe inspiratie en ideeën. Maar er zijn ook dingen die niet goed uitpakten. Een kleur die tegenviel op de muur bij het testen of het kastje dat we hadden gekocht dat te hoog bleek te zijn.

Binnenkijken bij Grace

Welk item van Anne-Jan zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Een moeilijke vraag, in dit interieur zou ik het niet zo goed weten. Misschien het glaswerk in de kast of de plant die nu in de keuken staat. Die is ook half dood en de pot past wat minder goed in de stijl van de kamer.

Binnenkijken bij Grace

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ga niet over 1 nacht ijs, bekijk heel goed welke stijlen je mooi vindt en hoe je die kan combineren. Bedenk ook: in de winkel staat het altijd anders dan bij jou thuis, dus smeer kleurtesters op de muur, vraag stalen op van vloeren/stoffen/behang. Maak een tekening van de indeling, maar zet ook nieuwe meubels uit met bijvoorbeeld oude kranten en leg die op de plek waar de meubels moet komen. Dan kan je pas zien welke ruimte het inneemt en of het daadwerkelijk past. Daarbij hoeft een mooi interieur niet duur te zijn. Marktplaats staat vol met leuke dingen en een ander kleurtje, pootje of knopje maakt een wereld van verschil. En wat ik iedereen graag mee zou willen geven, durf het gewoon te doen. Een nieuwe bank koop je niet zomaar, maar een muur kan je altijd weer sausen.

Binnenkijken bij Grace

Dankjewel Grace voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Grace”

  March 6, 2020

  Je moet inderdaad niet alles direct willen kopen, je moet er tegenaan lopen.. en zo pakken wij het de laatste tijd ook aan.


  Irma

  March 6, 2020

  Te leuk Grace 🥰🥰
  Ziet er heel gaaf uit…


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie