Binnenkijken bij Greta - My Simply Special
10/06/2016

Binnenkijken bij Greta

Greta heeft een paar jaar gewerkt als interieurstyliste en dat is te zien aan haar eigen interieur! Greta (41) is nu personal shopper bij een herenmodezaak en woont samen met Peter en hun twee kinderen in Friesland. Oh, en ze hebben een te schattig katje dat luistert naar de naam Binkie!

Binnenkijken bij Greta

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Onze woning is gebouwd in 2008 en is een twee-onder-één-kap in jaren-dertigstijl. De woningen zijn in en aan een oud park gebouwd waardoor de wijk een eigen sfeer heeft. We zijn de eerste bewoners en hebben de woning naar wens kunnen inrichten binnen het budget dat we toen hadden. We besloten bij de bouw gelijk een aanbouw te maken omdat dit het wooncomfort een stuk zou vergroten.

Binnenkijken bij Greta

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Modern met Scandinavische invloeden. Ook hou ik wel van een beetje retro en vintage objecten die ik op rommelmarkten of bij familie heb gevonden. Juist in contrast met het nieuwbouwhuis doen oude spullen het wel goed en zorgen ze voor sfeer.

Binnenkijken bij Greta

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik van Instagram, uit woonbladen en van blogs. Maar het liefst laat ik me gewoon door mijn eigen spullen inspireren en ga ik lekker los met opnieuw stylen. Ik heb zelf ook een blog maar ben helaas momenteel niet meer actief door een armblessure.

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek is de nieuwe stoel in de woonkamer, deze is van Pode. Na een lange zoektocht naar het juiste exemplaar kwamen we uiteindelijk op deze stoel. Hij is simpel van vorm, design met een eigenwijs tintje en ook wel een beetje retro. Ik kan heerlijk met een tijdschrift in het zonnetje zitten nu!

Binnenkijken bij Greta

Neutraal of kleurrijk?

Dan kies ik voor mijzelf voor een neutraal interieur, waar je soms een beetje kleur tegenkomt in de accessoires. Maar ik kan op Instagram ook erg genieten van kleurrijke interieurs waar het goed is doorgevoerd.

Binnenkijken bij Greta

Echte planten of nepplanten?

Altijd echte planten en bloemen. Bloemen koop ik niet altijd, maar planten mogen in mijn interieur niet ontbreken. Ze brengen een interieur tot leven! Ik kies meestal voor een paar mooie orchideeën en hou van de vergrijsde kleuren van vetplanten. De bloemen brengen meestal wat kleur in mijn huis!

Binnenkijken bij Greta

Schoonmaken of opruimen?

Ik ben eerlijk gezegd meer een opruimer dan een schoonmaker, als ik een keer per week overal langs geweest met een doekje vind ik het wel genoeg. Maar rommel kan ik helaas niet zo goed tegen.

Binnenkijken bij Greta

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Omdat ik zelf in een winkel werk vind ik het belangrijk om in “echte” winkels te kopen, maar soms koop ik natuurlijk ook wel eens iets via een webshop. Het meeste voor mijn interieur heb ik al langer of loop ik toevallig tegenaan. We hebben net een nieuwe stoel, salontafel en Ixxi (wanddecoratie) gekocht en daar de muur op aangepast, deze is nu Seagreen van VTwonen.

Binnenkijken bij Greta

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Vroeger maakte ik veel meer dingen in huis, vooral toen ik nog voor mijn blog schreef, maar de laatste tijd doe ik dat wat minder. Ik houd wel van DIY maar vanwege mijn arm komt het er niet veel van. Maar het kussen met driehoeken is wel mijn meest geliefde zelfmaker. Ik kocht een theedoek van Ferm Living en maakte daar een langwerpig kussen van door de zijnaden door te stikken en de overslag te sluiten met koperen drukkers. Ik krijg nog regelmatig reacties op dat kussen op Instagram.

Binnenkijken bij Greta

Wat staat er nog op je wishlist?

Volgend jaar een nieuwe bank, maar dan moet de kat eerst iets rustiger zijn. Verder ben ik helemaal blij met mijn interieur. Op Instagram word je nogal eens aangestoken om ook iets te kopen van wat voorbij komt, maar ik probeer dat te reduceren en alleen nog dingen te kopen die ik echt mooi vind.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een gemoderniseerd jaren-dertighuis waar we niet aan hoeven te klussen

Binnenkijken bij Greta

Hebben jij en Peter (ongeveer) dezelfde smaak?

Mijn man vindt niet alles mooi waar ik mee aankom, maar we komen er samen altijd wel uit! Ik ben een paar jaar als interieurstyliste aan de slag geweest, nu ik gestopt ben vind ik het weer extra leuk om met ons eigen huis bezig te zijn. De laatste aankopen hebben we samen uitgezocht.

Binnenkijken bij Greta

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Jazeker, ik overleg altijd wel wat hij ook mooi vindt. Gelukkig zie ik altijd meerdere opties en wat we dan beiden mooi vinden wordt er uiteindelijk aangeschaft. Qua kleuren en accessoires laat hij me mijn gang gaan.

Binnenkijken bij Greta

Welk item van Peter zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Zijn pantoffels (Het zijn van die blauwe badslippers en ze slingeren altijd in de kamer rond. Maar ach van mij slingert er ook weleens wat rond.)

Binnenkijken bij Greta

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Neem de tijd en laat je interieur groeien door dingen toe te voegen die jij echt mooi vindt, en niet te kijken naar wat op dat moment helemaal in is. Maak eerst een inspiratiebord op Pinterest zodat je je eigen stijl leert kennen.

Binnenkijken bij Greta

Dankjewel Greta voor het delen van je verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Greta, neem dan eens een kijkje op haar blog of leuke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Greta”

  June 10, 2016

  Wat een leuk huis! Een mooie mix.  June 10, 2016

  Leuke binnenkijker geworden zo Margot! Bedankt daarvoor, groetjes Greta.


  MySimplySpecial
  June 13th, 2016


  Fijn om te horen dat je ‘m leuk vindt!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie