Binnenkijken bij Hilgré - My Simply Special
15/09/2017

Binnenkijken bij Hilgre

Hilgré (27) is student Premaster Orthopedagogiek en begeleider van ernstig meervoudig gehandicapte kinderen. Ze heeft het geluk gehad een appartement in het centrum van Groningen te vinden en heeft dat vervolgens ook nog heel mooi ingericht. Ze geeft ons een kijkje!

Binnenkijken bij Hilgre

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Het huis waar ik nu woon, was echt een gelukje. Ik woonde in een studentenhuis met gezellige huisgenoten, maar ik miste soms wat privacy. Vooral in combinatie met mijn onregelmatige werktijden. Tijdens mijn zoektocht kwam ineens dit appartement op mijn pad en het ligt ook nog op een prachtig plekje midden in het centrum. Deze kans zou ik niet weer krijgen, dus ik heb er niet lang over na hoeven denken.

Er moest veel gebeuren. Er lag een rode vloer in en er zat donkerbruin behang op de muur met een barok print. In eerste instantie heb ik alles gewoon wit gemaakt, zoekende naar wat ik wel wilde. Gedurende de tijd heb ik het dan ook steeds meer aangepast aan mijn eigen smaak. Een proces dat nog steeds gaande is.

Binnenkijken bij Hilgre

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik vind het lastig om mijn inrichting in één stijl te omschrijven. Het heeft wat basic elementen, industriële en stoere items, maar ook een Scandinavische touch. Een mix en match van stijlen dus, zodat het echt mijn eigen ding wordt.

Binnenkijken bij Hilgre

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Zoals waarschijnlijk velen ben ik actief op Instagram, een fijne plek om inspiratie te delen en te zoeken wat betreft interieur. Daarnaast haal ik mijn ideeën van Pinterest en uit woonbladen. Ook het bezoeken van beurzen of woonwinkels kan inspiratie opleveren. 

Binnenkijken bij Hilgre

Wat is je favoriete plek in huis?

Dan kies ik toch voor de slaapkamer. De stoere betonnen muur in combinatie met de zachte kussens en dekens maken het een fijne plek om tot rust te komen.

Binnenkijken bij Hilgre

Neutraal of kleurrijk?

Oeh, lastig! Dan kies ik toch voor neutraal. Van teveel kleur word ik onrustig.

Binnenkijken bij Hilgre

Echte planten of nepplanten?

Echte planten. Al blijft het wel een puntje om deze goed te verzorgen. Gelukkig ontwikkelen mijn groene vingers zich steeds verder.

Binnenkijken bij Hilgre

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen, ik heb graag overzicht. Vaak volgt het schoonmaken er na, maar dat zijn echt van die klusjes die moeten. Waar ik mij toe moet zetten.

Binnenkijken bij Hilgre

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Groningen heeft tè leuke winkels met woonaccessoires. Laif&Nuver, Holtbar en Folk zijn favoriet. Ze hebben prachtige, unieke items waardoor het erg moeilijk wordt om de winkel met lege handen te verlaten.

Daarnaast scoor ik ook met regelmaat accessoires bij de kringloop. Met een lik verf kan je een ouder item een tweede leven geven. Online bestel ik weinig. Als ik het doe, probeer ik vaak eerst te slagen bij de kleinere ondernemers.

Binnenkijken bij Hilgre

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Momenteel heb ik weinig zelfgemaakte items in huis. Ik vind het wel erg leuk om dingen zelf te maken, maar vanwege drukte door mijn studie kom ik er gewoon niet aan toe. Hopelijk heb ik snel weer meer tijd!

Binnenkijken bij Hilgre

Wat staat er nog op je wishlist?

De zwarte reader vloerlamp van Zuiver staat al een tijdje boven aan mijn lijstje, maar mijn eerste prioriteit is momenteel een vloerkleed. Ik ben al een tijdje op zoek, maar deze twijfelkont kan daarin geen keuzes maken. Haha!

Binnenkijken bij Hilgre

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een sfeervolle jaren-dertig-woning met een fijne tuin. Het lijkt mij echt super leuk om een huis weer helemaal opnieuw te kunnen inrichten.

Binnenkijken bij Hilgre

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Blijf bij jezelf en probeer niet met alle trends en aanbiedingen mee te gaan. Persoonlijke spulletjes en foto’s maken het echt tot een interieur van jezelf.

Binnenkijken bij Hilgre

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Hilgré! Willen jullie meer van Hilgré zien? Neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Hilgré”

    September 18, 2017

    Wauw, prachtig ingericht!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie