Binnenkijken bij Ilse - My Simply Special
01/09/2017

Binnenkijken bij Ilse

Ilse (32) is interieurstylist en -adviseur en dat zie je natuurlijk ook aan het huis waar ze samenwoont met haar man Jasper en hond Jackie. Ze weet bijvoorbeeld precies hoe je kleur toe kan voegen, zonder dat het druk wordt. Kijken jullie mee?

Binnenkijken bij Ilse

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen sinds juli 2015 in onze nieuwbouwwoning aan de rand van het centrum. We wilden graag dicht bij het centrum wonen, maar wel de gemakken van voldoende parkeerplek, een tuin en genoeg ruimte binnen. Gelukkig kwam dit nieuwbouwproject op ons pad. We hebben alles zover mogelijk casco laten opleveren (keuken, badkamer), zodat we daarna onze eigen keuzes konden maken en niet aan projectbouw vastzaten.

Binnenkijken bij Ilse

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

De basis van onze inrichting is Scandinavisch, aangevuld met stoere elementen zoals zwart en hout. Maar ook kleur komt veel in ons huis terug, vooral geel, blauw en groen zijn regelmatig terug te vinden bij ons. Verder probeer ik het huis zoveel mogelijk persoonlijk te maken door de toevoeging van DIY-projecten. Deze projecten deel ik ook op mijn blog. Zo leuk om te zien wanneer anderen mijn ideeën overnemen!

Binnenkijken bij Ilse

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik vooral van Instagram, maar ook van Pinterest en uit tijdschriften en woonboeken. Daarnaast zijn beurzen, hotels en restaurants een grote inspiratiebron voor mij.

Binnenkijken bij Ilse

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is toch wel de bank in de woonkamer. Gewoon omdat hij zo lekker zit. Het is heerlijk om hier na een drukke dag te ontspannen. Dat het er ook nog eens mooi uitziet is natuurlijk helemaal fijn, haha.

Binnenkijken bij Ilse

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk! Ik vind neutrale interieurs bij een ander erg mooi, maar in ons huis moet gewoon kleur zijn. Wel wissel ik dit af met wit, zwart en grijs zodat het niet te druk wordt.

Echte planten of nepplanten?

Ik heb wel een paar nepplanten, maar de meesten zijn echt. We hebben alleen allebei geen groene vingers dus er sneuvelt nog wel eens een plant.

Binnenkijken bij Ilse

Schoonmaken of opruimen?

Eigenlijk allebei niet, maar als ik moet kiezen dan kies ik opruimen. Het ziet er hier niet altijd zo netjes uit als op de foto, haha.

Binnenkijken bij Ilse

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Loods 5 is absoluut favoriet en online bestel ik veel bij de Wehkamp. Maar dit probeer ik af te wisselen met kleinere webwinkels, zoals Moodadventures. Er gaat toch niks boven pakketjes die met aandacht zijn ingepakt.

Binnenkijken bij Ilse

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

De lambrisering van sloophout in de slaapkamer. Het ging niet zo makkelijk als gehoopt, maar het resultaat mag er zijn.

Wat staat er nog op je wishlist?

Qua groot project wil ik heel graag de woonkamer nog 1 á 2 meter uitbouwen. Qua kleinere dingen wisselt mijn wishlist per maand. Er staan bijvoorbeeld altijd wel kussentjes op.

Binnenkijken bij Ilse

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ons huidige huis is eigenlijk mijn droomhuis. Het huis zou echt perfect zijn met een grotere tuin en grotere woonkamer, maar dat gaat op deze gewilde locatie niet gebeuren. Wij zien ons al oud worden in dit huis!

Binnenkijken bij Ilse

Hebben jij en Jasper (ongeveer) dezelfde smaak?

Onze woonsmaak is ongeveer hetzelfde. Mijn man heeft een iets klassiekere, (stoerdere,) nostalgische smaak, maar gelukkig is hij helemaal tevreden met onze inrichting.

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ik heb de hoofdlijnen bepaald en mijn man geeft daar dan weer feedback op. Hij laat mij meestal mijn gang gaan, maar als hij iets echt niet mooi vindt, dan geeft hij het wel aan.

Binnenkijken bij Ilse

Welk item van Jasper zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Hij heeft een ‘mancave’ waar zijn verzameling voetbalspullen staat. Dit is echt niet mijn ding, maar gelukkig hoeft het niet in de woonkamer.

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Durf! Toon lef! Doe niet wat je altijd al hebt gedaan, maar probeer eens wat anders uit. Zo ontstaan de mooiste dingen.

Binnenkijken bij Ilse

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Ilse! Willen jullie meer van Ilse zien? Neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account of op haar site!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Ilse”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie