Binnenkijken bij Ina - My Simply Special
06/07/2018

Binnenkijken bij Ina

Een kavel kopen en zelf een huis laten bouwen, dat is iets dat ik ooit nog wel een keer zou willen doen. Ina heeft dat al wel gedaan en vandaag mogen we binnenkijken in haar mooie woning. Ina (39) werkt in het voortgezet onderwijs en heeft recent de opleiding tot interieurstylist afgerond. Samen met haar man Marcel en kids Floris (11) en Oscar (9) woont ze in Heerenveen. Oh, en vergeet poezen Milou en Puk en de twee Franse hangoren Felix en Flo niet!

Binnenkijken bij Ina

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We hebben in 2009 een kavel gekocht. Hier hebben we zelf een huis op laten bouwen. Dat is leuk, dan kan je veel woonwensen vervullen. Al zou je het achteraf vaak weer anders gedaan hebben. Ze zeggen toch weleens dat je 5 keer een huis moet bouwen voordat het helemaal perfect is. Dat gaan wij niet doen. Het was een erg hectische periode, die bouwtijd. Toen waren onze kinderen dan ook nog klein. We wonen er nu 8 jaar en hebben het enorm naar de zin. Het is een ruim huis met een heerlijke tuin. We hebben ervoor gekozen alle ruimtes zoveel mogelijk open te houden. Vanuit de living is alles zichtbaar, zoals keuken en eetruimte. Een beetje het idee van een loft.

Binnenkijken bij Ina

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Monochroom. Ik heb veel zwart en wit. Ik houd van stoer wonen met natuurlijke materialen. Soms een meer Scandinavische tint, dan weer een klein beetje boho. Vaak is het vrij sober maar op het moment heb ik best veel accessoires zoals een wandkleed en een groot Marokkaans dienblad. Ben benieuwd hoelang ze deze keer mogen blijven

Binnenkijken bij Ina

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Met name van Instagram. Ik volg een aantal accounts die echt inspirerend voor mij zijn. Ik lees de VT wonen en soms andere woonbladen. Pinterest is ook favoriet. En als het lukt, bezoek ik af en toe een woonbeurs.

Binnenkijken bij Ina

Wat is je favoriete plek in huis?

Als het om binnen gaat, dan heb ik zeker een favoriete plek. Dat is in de hoek van onze bank, die ligt zalig! Ook zit ik graag aan de eettafel, zeker met vrienden. Eigenlijk zitten we dan altijd daar. En bij mooi weer vind je mij zeker buiten. Daar hebben we ook een fijne bank, maar de houten ligstoelen blijven favoriet.

Binnenkijken bij Ina

Neutraal of kleurrijk?

Absoluut neutraal! Bij mij in huis vind je amper kleur. Ja oké, we hebben een groene bank. Waarvan ik op korte termijn de kussens ga vervangen door witte. Maar dat is natuurlijk weer super besmettelijk… Maar wel mooi!

Binnenkijken bij Ina

Echte planten of nepplanten?

Ik ben niet echt een plantenmens. Wel heb ik momenteel een aantal cactussen en een heel mooie monstera. Maar zeker echte planten. Nepperds komen er niet in.

Binnenkijken bij Ina

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen! Ik houd erg van een opgeruimd huis. Alles heeft zijn eigen plekje, soms tot grote ergernis van onze andere gezinsleden. Ik kan totaal niet tegen rondzwervende rommel of bijvoorbeeld teveel kussens op de bank. Bij anderen vind ik het heerlijk als er zo geleefd mag worden, maar helaas word ik er onrustig van.

Binnenkijken bij Ina

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Oei. Als ik iets leuks zie, probeer ik het vaak te kopen via internet. Op Instagram bijvoorbeeld, als ik dan iets zie bij iemand, stuur ik gerust een berichtje met de vraag waar ik dat kan kopen. Ik ben niet echt een fysieke shopper. Soms gaan we wel naar Ikea. En een grote woonwinkel bij ons in de buurt heeft een VT wonen afdeling waar ik graag mag kijken. Helaas blijft het daar niet bij, want het wordt altijd kopen. En omdat ik niet van een vol huis houd, probeer ik mezelf niet teveel bloot te stellen.

Binnenkijken bij Ina

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik maak niks zelf. Ben totaal niet handig. Mijn man heeft wel onze wandkast gemaakt van bestaande kasten en die hebben we aan de binnenzijde mat zwart geschilderd. Hier ben ik nog steeds blij mee. En laatst heb ik met een giveaway op Instagram zelfgemaakte kussens gewonnen, met een plus- en peaceteken. Die zijn ook heel gaaf! Maar zelf…nee helaas.

Binnenkijken bij Ina

Wat staat er nog op je wishlist?

We zouden heel graag een veranda willen. Momenteel zijn we ons aan het oriënteren over de juiste plaats en wat we precies willen gaan bouwen. Hout is een optie maar glad gestucte muren vind ik ook erg gaaf! En dan een mooie houtkachel erin omdat we altijd zoveel mogelijk buiten willen zitten.

Binnenkijken bij Ina

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een groot stuk grond in een rustig gebied waar ik dan in een bungalow zou wonen, alles gelijkvloers. Ik zou weer alles zo open mogelijk willen en dan wellicht zelfs geen deuren.

Binnenkijken bij Ina

Hebben jij en Marcel (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja dat hebben we. Gelukkig wel! Ik krijg dan ook alle vrijheid over hoe we ons huis inrichten. Ben ik super blij mee!

Binnenkijken bij Ina

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De basis wel, die hebben we samen gekozen. Maar ik ben vaak wel degene die iets vervangt of toevoegt. Als het om grote dingen gaat zoals eetkamerstoelen, laat ik ze zien en meestal is het dan gelukkig al prima.

Binnenkijken bij Ina

Welk item van Marcel zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Ik kan echt niks bedenken. Nou ja misschien wel…..Dan gaat het om electronica. Dat hoef ik niet te zien. Maar zo hebben we bijvoorbeeld wel een centerspeaker onder de TV. Daar ga ik niet moeilijk over doen en gelukkig valt de keuze altijd wel op iets wat qua formaat bescheiden is. Maar de vuilnisbak…nee! Een goed geluid is ook fijn!

Binnenkijken bij Ina

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ik houd van een rustige sfeer. Dat kan je bereiken door een stijl door te voeren. Maar geef er wel een persoonlijke draai aan. Oud combineren met nieuw vind ik erg mooi. Dat wil ik zelf graag meer doorvoeren. En ik krijg de kriebels van bijvoorbeeld de salontafel combineren met een bijpassende eettafel. Het mag allemaal best wat nonchalanter.

Binnenkijken bij Ina

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Ina! Willen jullie meer van Ina zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Ina”
    Debby

    July 7, 2018

    Hoi Margot! Deze rubriek vind ik altijd erg leuk om te zien! Wat mij wel vaker opvalt aan de foto’s is dat sommige asseccoires “hergebruikt” worden in de foto’s.. bv bij deze de + en place kussens en het rieten mandje.. het stoort me niet, daar niet van! Vind de rubriek nog steeds leuk, k ga dan extra op zoek naar dubbele accessoires haha    July 9, 2018

    Echt prachtig!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie