Binnenkijken bij Karin - My Simply Special
03/02/2017

Binnenkijken bij Karin

Karin durft wel een beetje risico te nemen geeft items regelmatig een nieuwe look. Karin (38) is leerkracht ZML en freelance interieurstylist. Samen met Victor (39) twee zoontjes Senn (4) en Finn (1) en golden retriever Nyssa (4) woont ze in Groningen. Kijken jullie mee naar haar huis?

Binnenkijken bij Karin

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Sinds mei 2015 wonen we in deze 2-onder-1 -kap van het bouwjaar 2000. Daarvoor woonden we in een kleinere 2-onder-1-kap van 1956. Oudere huizen vinden we beiden wel veel meer sfeer en charme hebben, maar voor de kinderen is een wat nieuwere wijk wel heel erg leuk. We wonen nu recht tegenover een speeltuin en in de wijk zijn veel kinderen om mee te spelen. We waren ook aan het kijken in oudere huizen, maar drie weken na de bevalling verkochten we ineens ons oude huis en moesten we vrij snel wat anders vinden. Zo kwamen we bij dit huis terecht. De inrichting was total niet onze smaak, maar door de relatief lage prijs konden we het huis helemaal eigen maken. Zo hebben we uiteindelijk de zolder gestript, beide trappen opnieuw bekleed, de voor- en achtertuin helemaal leeggehaald en opnieuw ingericht, de wc is gerenoveerd evenals de badkamer en we hebben een aanbouw en nieuwe keuken geplaatst. Kortom; we dachten minder werk te hebben met een nieuwer huis, maar dat was dus niet het geval. Echter het huis is nu wel helemaal naar onze eigen smaak en het ademt ook sfeer uit.

Binnenkijken bij Karin

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Combinatie van basic, Scandinavisch, stoer industrieel en een vleugje klassiek.

Binnenkijken bij Karin

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Televisie, op straat, woonbladen, en sinds kort ook Instagram. Maar ik vind het ook erg belangrijk en heerlijk om gewoon aan de slag te gaan en de inspiratie uit mijzelf te laten komen en wat vernieuwend te zijn.

Binnenkijken bij Karin

Wat is je favoriete plek in huis?

Absoluut de schapenvacht op de bank, maar binnenkort gaan we naar Texel en dan wil ik er nog maar een erbij kopen, want het is tegenwoordig vaak strijd wie er op mag zitten/liggen.

Binnenkijken bij Karin

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal.

Binnenkijken bij Karin

Echte planten of nepplanten?

Echt!! Wij houden niet zo van nepplanten. De enige plek waar er twee staan is de wc, omdat alle planten hier dood gingen. Uiteindelijk heb ik toen maar gekozen voor twee nepplantjes.

Binnenkijken bij Karin

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen! En eens in de 2 weken grondig soppen. Verder bijhouden zodat het voor het oog schoon is.

Binnenkijken bij Karin

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Als ik Groningen in ga, ga ik voornamelijk om in woonwinkeltjes te shoppen. Ik heb dan mijn vaste route, waarbij ik alle leuke winkeltjes meepak. Een van mijn favorieten is Laif en Nuver aan de Vismarkt.

Binnenkijken bij Karin

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

We hebben meerdere dingen in huis, die niet volledig zelf zijn gemaakt, maar waar ik wel een eigen touch aan heb gegeven. Bijvoorbeeld de kast, waar de televisie boven hangt. Deze hebben we gekocht in het zwart bij Ikea, maar vervolgens nog zelf een ander kleurtje gegeven en van leren handgreepjes voorzien. Ook de kinderspeelhoek is een favoriete plek in huis. Het past mooi binnen het geheel en na het spelen is door de vele opbergmogelijkheden het speelgoed zo weer uit het zicht.

Binnenkijken bij Karin

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuwe bank en nieuwe eetkamerstoelen, maar dat doen we wel als de kinderen iets ouder zijn (en hopelijk minder knoeien).

Binnenkijken bij Karin

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een vrijstaand huis uit de jaren 30 of begin 1900. Met veel hoge ramen en balken aan het plafond. En natuurlijk niet te vergeten een mooie leefkeuken.

Binnenkijken bij Karin 

Hebben jij en Victor (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja! Hoewel ik soms wat overredingskracht nodig heb om hem te overtuigen dat het echt mooi zal staan. Daarom overleg ik nog maar zelden en verander ik meestal dingen als ik alleen thuis ben.

Binnenkijken bij Karin

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Grote aankopen wel, kleine aankopen, de indeling en kleur e.d. is mijn aandeel.

Binnenkijken bij Karin

Welk item van Victor zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Geen. Toen we net gingen samenwonen waren er wel een paar dingen, maar door het bijvoorbeeld een mooie lijst te geven of in een groepje te zetten met andere dierbare dingetjes kan je er een heel eigentijds “pronkhoekje” van maken. Ook met dingen die je wat minder mooi vindt. Maar gelukkig had hij ook geen verzameling van bierglazen of autootjes o.i.d.

Binnenkijken bij Karin

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Maak groepjes en denkbeeldige lijnen om er eenheid in te krijgen. Een likje verf (ook voor accessoires) doet wonderen om meer een geheel te creëren. En durf! Wat geeft het als de kleur niet staat die je hebt gekozen, dan verf je het weer over. Kost je hooguit een middag en een pot verf.

Binnenkijken bij Karin

Dankjewel Karin voor het delen van je enthousiaste verhaal en leuke foto’s! Willen jullie meer zien van Karin, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account of haar nieuwe blog.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikCategorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie