Binnenkijken bij Kimberly - My Simply Special
08/03/2019

Kimberly (27) heeft een interieur waar ik vrolijk van word! Ze heeft de basis rustig gehouden, maar ze is niet bang geweest om kleur toe te voegen met meubels en accessoires. Kimberly woont in Sliedrecht, is marketing/webshop medewerker en vandaag vertelt ze ons alles over haar woning!

Binnenkijken bij Kimberly

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ik woon in een portiekwoning uit de jaren 60. De woning is 51 m², wat voor mij alleen prima is. Oorspronkelijk waren er 3 slaapkamers, maar 1 van de slaapkamers is door de vorige bewoners uitgebroken en bij de woonkamer getrokken. Daar ben ik heel blij mee omdat ik nu een flinke woonkamer heb, waar ik zowel een fijne zithoek als eethoek gecreëerd heb.

Ik heb gereageerd op deze woning zonder er ooit geweest te zijn. Ik kon helaas niet bij de bezichtiging zijn, dus had ik mijn moeder op pad gestuurd. Ik was wel eens eerder in een soortgelijke woning wezen kijken maar deze had minder slaapkamers. Als het er netjes uit zag kon het niet slecht zijn, toch? Eind december 2017 heb ik de sleutel gekregen en ik wist niet hoe snel ik moest gaan kijken. Toen ik de sleutel in het sleutelgat deed en de voordeur opende, waande ik me in één groot geel paradijs. Alles. Was. Geel. Twee dagen later ging ik op vakantie. Ik had al aardig wat geshopt, de bank was besteld en op het strand ging het online shoppen ook gewoon door. Toen ik halverwege januari terug kwam, was er niets meer van het gele paradijs terug te zien. Mijn vader had alle muren wit geverfd en behangen. De basis stond, ik kon verder met shoppen! Eén van de belangrijkste redenen waarom ik op mezelf wilde wonen: ik kon eindelijk mijn eigen huis inrichten, met alleen maar dingen die ik echt mooi vind.

Binnenkijken bij Kimberly

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik doe eigenlijk maar wat. Ik koop wat ik mooi vind en toevallig past het allemaal best goed bij elkaar. Een aantal van mijn meubels hebben meer de Scandinavische stijl, maar ik heb ook wat klassiekere stukken, zoals het groene kastje (wel opgefrist met een likje verf). Andere mensen zeggen altijd dat ik in een echt vrouwen huis woon. Waarschijnlijk omdat er veel roze terugkomt in mijn interieur. Ik hou er van om lekker te schuiven met accessoires en kleine meubels. De basis staat in principe goed, daar valt ook niet heel veel aan te veranderen. Maar het roze kastje en het bankje van Ikea bijvoorbeeld hebben al op verschillende plekken gestaan. 

Binnenkijken bij Kimberly

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Uit veel verschillende bronnen zoals Instagram, Pinterest, woonbladen en de bekende interieur programma’s op tv zoals Eigen Huis & Tuin en Weer verliefd op je huis. Mijn favoriete bron is toch wel Instagram. Meerdere malen per dag scroll ik door mijn feed en maak ik ook vooral gebruik van de ‘verken’ functie. Ik word elke keer weer blij als ik een leuk, nieuw account ontdek!

Binnenkijken bij Kimberly

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek is de woonkamer. Dit is ook de plek waar ik de meeste tijd doorbreng en de ruimte die helemaal naar mijn zin is. Ik heb twee slaapkamers, waarvan er één ook echt dient als slaapkamer en de andere als kledingkast, wasruimte en studeerkamer in één. Het minst blij ben ik met de keuken, want die is totaal niet mijn smaak.

Binnenkijken bij Kimberly

Neutraal of kleurrijk?

Een neutrale basis met kleurrijke accessoires. Roze, groen en goud zijn de kleuren die ik in mijn huis vaak toegepast heb. Zoals je op je foto’s kunt zien, heb ik de muren wit gehouden en heb ik uitgepakt met een aantal kleurrijke kasten. Roze is een kleur die vaak terugkomt in mijn interieur. Ik moet oppassen dat ik hier niet te ver in doorsla, want het hoeft geen roze Barbie paradijs te worden.

Binnenkijken bij Kimberly

Echte planten of nepplanten?

Het liefst echte planten. Maar aangezien ik niet zulke groene vingers heb, zien niet al mijn planten er nog zo mooi uit als toen ik ze kocht en zijn er al meerdere in de prullenbak beland… Ik had een heel mooie Monstera plant gekocht, na lang zoeken eindelijk gevonden. Ik was er zo blij mee! De zomer heeft hij helaas niet overleefd. Een tweede poging durfde ik niet aan, niet met een echte plant in ieder geval. Ik heb bij Kwantum een heel mooie echte nepper gevonden en deze staat nu al een tijdje te shinen in mijn woonkamer.

Binnenkijken bij Kimberly

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen! Aan schoonmaken heb ik echt een hekel. Ze zeggen wel eens ‘een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’ en dat is zo waar! Ik kan doordeweeks wel eens een en ander laten slingeren. Maar als ik de tijd heb en wat langer thuis ben kan ik me daar zo aan irriteren. Als alles dan weer is opgeruimd voel ik me ook een stuk rustiger.

Binnenkijken bij Kimberly

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Kwantum is mijn absolute favoriete winkel voor leuke én betaalbare woonaccessoires. Ik kom hier dan ook wekelijks. Daarnaast shop ik ook graag bij H&M Home, Karwei, Leen Bakker en Hema. Sinds kort ben ik groot fan van de kringloopwinkel. Het, inmiddels roze, kastje en theekastje komen daar vandaan. Ook heb ik er een aantal mooie, goudkleurige fotolijstjes gescoord. Ik vind het leuk om een beetje af te wisselen in accessoires, daarom hoeven ze van mij niet heel duur te zijn.

Binnenkijken bij Kimberly

Wat staat er nog op je wishlist?

Oh genoeg! Voornamelijk accessoires. Waar ik wel al een tijdje mee in mijn hoofd zit, is een paneelschuifdeur voor mijn slaapkamer en een nieuw bed. Het exemplaar dat ik nu heb is veel te groot voor de ruimte en totaal niet praktisch. Oh, ik wil trouwens héél graag een mooi palmbomen behangetje in mijn slaapkamer.

Binnenkijken bij Kimberly

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Op dit moment zit ik hier prima. Zolang ik nog niet samenwoon met mijn vriend en nog geen kinderen heb is dit een fijn plekje. Ik zie mezelf ‘later’ toch wel wonen in een grote mensen huis met een mooie grote tuin. Ik heb nu twee balkonnetjes, die eigenlijk net te klein zijn. Ik hou wel echt van het buitenleven. Nu huur ik, maar mocht ik gaan verhuizen dan zou ik graag iets willen kopen. Het idee dat je dan echt alles eigen kan maken is al een droom op zich. Iets anders wat ik mis is een fijne badkamer, want die ik nu heb is vooral heel klein en praktisch. Er is niets gezelligs aan.

Binnenkijken bij Kimberly

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Maak moodboards! Ik heb voor elke ruimte een moodboard gemaakt met de meubels en accessoires die ik mooi vond en uiteindelijk ook heb gekocht. Bepaalde dingen vond ik best wel spannend om te kopen omdat je toch nooit weet hoe het er in jouw huis uit gaat zien. Door middel van moodboards zie je sneller of dingen bij elkaar passen en krijg je er meer gevoel bij.

Binnenkijken bij Kimberly

Dankjewel voor het delen van je verhaal en prachtige foto’s, Kimberly! Willen jullie meer van Kimberly zien? Neem dan eens een kijkje op haar vrolijke Instagram!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Kimberly”

    March 8, 2019

    Wat een mooi interieur! 😍    March 8, 2019

    Wauw, wat een super gave stijl! Echt heel erg leuk ingericht. Zo veel te zien ook, love it!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie