Binnenkijken bij Kubra - My Simply Special
28/02/2018

Binnenkijken bij Kubra

Het interieur van Kubra viel me meteen op door de mooie prints die ze in huis heeft. Bij ons zijn de muren nog steeds kaal, dus dat is inspirerend om te zien. Kubra (26) is psycholoog en woont samen met haar man in Rotterdam.

Binnenkijken bij Kubra

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Mijn man en ik wonen al bijna twee jaar in ons appartement in het centrum van Rotterdam. Dat is eigenlijk ook een van de reden waarom wij voor dit appartement hebben gekozen. Wij wilden al een tijdje in het centrum wonen voordat wij over gaan naar een gezinswoning. Wij houden er van om alle vrijheid te hebben en alles last minute te bepalen; lekker spontaan uit eten gaan, een drankje doen of lekker naar de film. In de weekenden zijn wij ook altijd te vinden in de eettentjes in Rotterdam. Lekker makkelijk het weekend doorbrengen, hihi.

Het betreft een huurwoning, daarnaast is het een vrij nieuwe woontoren, dus aanpassingen waren niet nodig (gelukkig). Het enige wat wij moesten doen is verven en een vloer leggen. Het appartement heeft een giga woonkamer, aansluitend een open keuken en twee slaapkamers. De grote raampartijen was een andere reden om te willen verhuizen. Het zorgt voor zo veel lichtinval; als er iets is waar ik van houd, dan zijn het mooie, lichte interieurs.

Binnenkijken bij Kubra

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik zou mijn woonstijl omschrijven als zo licht en minimalistisch mogelijk met een aantal mooie kleurtoevoegingen. Dus bijvoorbeeld een lichte vloer met een mooi, Perzisch kleed! Ik houd van het contrast. Het witte kan snel steriel en kil overkomen, maar juist met wat prints of kleurtjes wordt het een gezellig en gebalanceerd geheel. Het knusse en huiselijke gevoel is voor mij wel erg belangrijk.

Binnenkijken bij Kubra

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik vind het erg leuk om op Instagram en Pinterest te neuzen! Daarnaast kijk ik, wanneer mijn agenda het toelaat,  VT wonen. Tijdens die momenten kijk ik altijd de woonkamer in (bedenken of ik iets ook op die manier kan doen of kan aanpassen). Mijn man die vaak naast mij zit, weet dan dat het mis is en ik weer de kriebels krijg om te gaan schuiven, hihi.

Binnenkijken bij Kubra

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is de woonkamer! Het is zo’n mega grote ruimte waar je lekker met vrienden en familie kunt zitten. Ik vind het zelf ook heerlijk om er een boekje te lezen met naast je een mooi uitzicht op mijn favoriete stad!

Binnenkijken bij Kubra

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal met wat kleuraccenten die je terugvindt in bepaalde items (zoals een Perzisch kleed).

Binnenkijken bij Kubra

Echte planten of nepplanten?

Echte planten!! Ik moet hier wel om lachen, want toen ik net op mijzelf ging wonen (mega lang geleden) had ik enkel nepplanten. Ik had totaal geen verstand van planten verzorgen, maar ik vond het wel sfeervol en belangrijk voor de zuurstof. Door de jaren heen ben ik meer planten gaan aanschaffen om te experimenten of ze bij mij zouden overleven. Zo ben ik begonnen met makkelijkere exemplaren, zoals vetplanten. Momenteel heb ik een heuse collectie en doen ze het hartstikke prima. Ik waag mij steeds vaker aan planten die meer zorg nodig hebben. Het uitrollen van nieuwe blaadjes vind ik altijd het leukste moment!

Binnenkijken bij Kubra

Schoonmaken of opruimen?

Schoonmaken én opruimen. Haha, dit is wel een moeilijke vraag; ik neig lichtelijk naar smetvrees in combinatie met OCD. Alles moet schoon en opgeruimd zijn. Van wat haartjes of stof op de grond kan ik onrustig worden en dan moet ik perse gaan schoonmaken. Daarnaast houd ik niet van slingerende en zwevende spullen overal, dus maak ik ook vaker een tour door het huis om alles op te ruimen. Als ik toch echt moet kiezen, dan opruimen. Ik word erg onrustig wanneer er te veel spullen rondslingeren.

Binnenkijken bij Kubra

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik vind Loods 5 een geweldige winkel. De combinatie van design met wat goedkopere merken maakt dat iedereen er wel wat kan vinden! Daarnaast ben ik niet in een hokje te plaatsen. Het gaat vaak om een bepaald item dat ik graag wil, dus dat betekent dat ik overal zal zoeken om juist dat ene item te vinden. Wat betreft posters, Juniqe.com vind ik een geweldige site, maar zo ook Desenio.com. Verder kijk ik bij winkels zoals VT wonen, Hay, Kwantum, Leen Bakker, Xenos, Wehkamp, Sissy Boy. Zolang er maar iets tussen zit dat ik graag wil.

Binnenkijken bij Kubra

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Haha, ik moet hier even om lachen. Ik volg heeeel veel klussers op Instagram en dat vind ik zo knap!! Ik kan het zelf namelijk absoluut niet. Volgens mij is dus ook niks zelfgemaakt in huis. Hihi.

Binnenkijken bij Kubra

Wat staat er nog op je wishlist?

Een gigantisch Perzisch tapijt!! Het is zo moeilijk om de perfecte te vinden, je moet er echt een tegen komen, dus daarom blijf ik ook geduldig.

Binnenkijken bij Kubra

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een herenpand, met hoge plafonds (inclusief ornamenten), een visgraat vloer, groot Perzisch tapijt, zwarte kozijnen, minimalistische inrichting en een giga tuin!

Binnenkijken bij Kubra

Hebben jij en je man (ongeveer) dezelfde smaak?

Gelukkig hebben mijn man en ik dezelfde smaak! Dit gaat dan echt om het grotere geheel. Hij houdt ook van een minimalistische inrichting met hier en daar wat opvallende accessoires. Wij hebben hierdoor geen moeilijkheden gehad met het kiezen van de bank en tafel etc. Waar hij absoluut niet van houdt, zijn te veel frutsels (ook bekend als tierelantijnen). Ik vind dit persoonlijk juist wel leuk, het voegt iets extra’s toe en kan veel sfeer hebben. Maar wel met mate! Te veel is ook niet meer leuk met het schoonmaken.

Binnenkijken bij Kubra

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Bij de verhuizing hebben mijn man en ik samen de inrichting bepaald en op basis daarvan hebben wij ook alle meubels gekocht. In het begin zijn wij letterlijk elk weekend naar allerlei woonwinkels gegaan om samen spullen te gaan kopen. Ik vond dit ook erg fijn, omdat ik vaak kan twijfelen over bepaalde dingen. Mijn man gelukkig niet en kan snel de knoop doorhakken. Ik merk wel op dat wanneer het om frutsels gaat mijn man te vaak en te snel de knoop doorhakt. Meestal is het dan een nee. Hij houdt er niet van en vindt het onnodig. Tijd leert, dus dat soort spullen koop ik lekker alleen, hihi.

Binnenkijken bij Kubra

Welk item van je man zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Mijn man en ik kwamen allebei uit een studentenwoning met weinig meubels. Dit kwam bij het samenwonen erg goed uit. Alles wat wij bezitten, daar is samen over nagedacht; lekker een frisse start samen. Er zijn volgens mij wel wat items die hij leuk vindt, deels ook gekregen van familie, maar die vind ik zelf ook erg leuk! Zo heeft hij bijvoorbeeld een klein nijlpaardje van zijn zus gekregen, meegenomen uit Zuid-Afrika. Ik vind hem zo leuk dat hij een prominent plekje heeft in de woonkamer. Ik denk dat ik hem juist leuker vind dan hijzelf. Er zijn dus geen geliefde items van mijn man die ik liever weg zou willen gooien.  

Binnenkijken bij Kubra

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Blijf vooral rommelen en proberen in huis! Zo kom je er achter wat je echt leuk vindt. Zie er ook niet tegen op, anders blijf je met iets zitten, waar je niet volledig tevreden mee bent. Dus lekker de knoop doorhakken en gewoon doen; wat heb je immers te verliezen!

Binnenkijken bij Kubra

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s, Kubra! Willen jullie meer van Kubra zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Kubra”
  Lisan

  March 1, 2018

  wat een prachtig appartement! Zo mooi licht en ruim.  March 1, 2018

  Ziet er super leuk uit!


  monique kardinaal

  March 7, 2018

  Hele mooie planten, echte eye catchers in dit interieur


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie