Binnenkijken bij Lianne - My Simply Special
20/01/2017

Binnenkijken bij Lianne

Romano en ik gaan dit jaar verhuizen naar een nieuwbouwwoning, maar Lianne woont juist in een heel mooi oud huis. Heel erg leuk om te zien! Lianne (40) is assistent bedrijfsleider bij Pico en woont samen met haar vriend Stef en kat Dikkie in Enschede. Kijken jullie mee naar haar interieur?

Binnenkijken bij Lianne

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Vanaf 1 maart dit jaar woon ik samen met mijn vriend Stef in onze eerste gezamenlijke woning. De woning dateert uit 1911 en is voorzien van veel originele details, zoals glas-in-lood, en-suite-deuren, hoge plafonds, mooie plafond-ornamenten, enz. Toen we voor het eerst de woning kwamen bezichtigen waren we eigenlijk gelijk verkocht. We kwamen in November 2015 de drempel over lopen en werden verwelkomd door een brandende houtkachel en er stond een heerlijk muziekje op. We wisten gelijk dat dit onze droomwoning was en hebben daarom gelijk toegehapt.

De woning was voorzien van bruine vloerbedekking, gekleurde wanden en donkere gordijnen. We hebben kamer voor kamer alles grondig aangepakt. We zijn begonnen in de woonkamer en hebben hier de onder de vloerbedekking verscholen houten vloer geheel wit afgelakt, alle wanden en plafond gesaust en de kozijnen en deuren wit gelakt. Na de woonkamer waren de eetkamer en de serre ook aan de beurt en die hebben dezelfde behandeling ondergaan. De keuken hebben we aangepakt door de bovenkastjes te verwijderen om zo meer ruimte te creëren, we hebben de onderkasten camouflage-groen laten spuiten en ook hier de wanden, plafond, kozijnen en deur voorzien van een frisse witte kleur.

Vorige week hebben we de bijkeuken onder handen genomen en de keuken zelf wit gelakt en hier ook alles verder wit gemaakt. Met de inrichting beneden schiet het ook mooi op. In de woonkamer heeft mijn vriend naast de open haard een meubel gemaakt voor de opslag van hout, en ook de salontafel, eetkamertafel en moderne kroonluchter zijn door hem gemaakt.

Binnenkijken bij Lianne

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

De stijl zou ik omschrijven als Scandinavisch met rustige kleurtinten. De inrichting bestaat uit een mix van moderne, Scandinavische en vintage spullen.

Binnenkijken bij Lianne

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit de woonbladen, Pinterest, Instagram en ik mag ook graag interieurwinkels bezoeken.

Binnenkijken bij Lianne

Wat is je favoriete plek in huis?

De serre. Hier hebben we een heerlijke plek gecreëerd met zicht op onze achtertuin.

Binnenkijken bij Lianne

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal.

Binnenkijken bij Lianne

Echte planten of nepplanten?

Echte planten. Naast de olijfboom in de serre hebben we enkele cactussen in huis, een leuke zelfvoorzienende plant in pot en hangplant op de mooie apothekerskast.

Binnenkijken bij Lianne

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen.

Binnenkijken bij Lianne

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Loods5, Annemarie Wonen in Holten, Goods for Home in Enschede en FD.

Binnenkijken bij Lianne

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is voor mij de eettafel gemaakt door mijn vriend.

Binnenkijken bij Lianne

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik zou nog wel mooie eetkamerstoelen van Hay willen hebben.

Binnenkijken bij Lianne

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Dit is echt mijn droomhuis, wij gaan hier voorlopig niet meer weg!

Binnenkijken bij Lianne

Hebben jij en Stef dezelfde smaak?

We houden allebei wel van een rustig interieur met een leuke mix van vintage, Scandinavisch en modern.

Binnenkijken bij Lianne

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, we vinden dat erg leuk om daar samen over na te denken.

Binnenkijken bij Lianne

Welk item van Stef zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Heb ik niet eigenlijk.

Binnenkijken bij Lianne

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Ga eerst heel veel inspiratie opdoen en ga eerst wonen in een huis voordat je alles gaat inrichten. En koop niet alles bij dezelfde winkel, maar maak een mix van nieuw en vintage.

Dankjewel Lianne voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Lianne, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Lianne”

  January 20, 2017

  Ontzettend mooi huisje


  Conja

  January 24, 2017

  Grappig, ik heb al je posts van ‘Binnenkijken’ bekeken, en zie dat je steeds dezelfde style interieurs uitkiest. Licht, Scandinavisch, met veel cactussen, lijstjes, en die spreuk van Warbol hangt zo’n beetje bij iedereen aan de muur. Mijn stijl is weer héél anders, dat komt omdat ik geen Pinterest heb of woonbladen lees. Dus kies ik meer wat ik zelf wil, en niet wat op dit moment hip is.


  Marleen Dreesens

  January 6, 2019

  Prachtig interieur. Ik vind de groene glazen vaas erg mooi. Ik zoek zoiets. Waar heb je deze gekocht?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie