Binnenkijken bij Linda - My Simply Special
22/06/2018

Binnenkijken bij Linda

Linda en haar vriend Marc wonen nog niet zo heel lang in hun nieuwbouwhuis in Waddinxveen, maar het ziet er al wel helemaal af uit. Linda (24) werkt bij Intratuin en volgt daarnaast een thuisstudie interieurstyling. Daar heeft ze duidelijk gevoel voor als je naar haar huis kijkt!

Binnenkijken bij Linda

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Sinds september 2017 woon ik samen met mijn vriend in onze nieuwbouwwoning. In een nieuwe en jonge wijk waarin starters de gelegenheid krijgen om een eengezinswoning te kopen. Doordat het zo populair is, hebben wij snel moeten beslissen. Naast dat we erg enthousiast waren over het huis en de ligging, was het moment van het kopen gunstig voor ons. De beslissing was snel genomen, we gingen ervoor en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Het betreft een rijtjeshuis van 125 vierkante meter met een redelijk grote tuin. Een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers en een zolder die tot nu toe nog uit een grote ruimte bestaat. Wat we allebei zo fijn vinden aan een nieuwbouwhuis is dat alles zo nieuw is (logisch) en kaal natuurlijk, waardoor je het helemaal kan inrichten naar eigen smaak. Veel grote aanpassingen hebben we niet hoeven doen. We hebben alleen direct een trapkast laten plaatsen en in de slaapkamer een wandje geplaatst voor een inloopkast, jaaaaa, leukk!!

Binnenkijken bij Linda

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik blijf het moeilijk vinden om mijn inrichting een bepaalde stijl te geven. Ik denk dat het grotendeels toch Scandinavich is met een industriële touch. Ik doe eigenlijk waar ik zin in heb en koop altijd wat ik leuk vind. En ja, soms sla ik de plank wel eens mis.

Binnenkijken bij Linda

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Pinterest en Instagram. Dat zijn wel echt de grootste inspiratiebronnen voor mij. Daar kan ik mezelf ook echt de hele avond mee vermaken. Al vindt mijn vriend dat niet erg, dan kan hij lekker z’n suffe series op Netflix kijken. Al het leuks wat ik tegen kom, sla ik op in een mapje op mijn telefoon. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om rond te neuzen bij Loods5 of bij Woonstore in Capelle.

Binnenkijken bij Linda

Wat is je favoriete plek in huis?

De bank! En dan in de hoek lekker met de beentjes omhoog.

Binnenkijken bij Linda

Neutraal of kleurrijk?

Oh nee, geen kleur. Ik ben bijna allergisch voor kleur, haha. Ik heb het echt geprobeerd. Vanuit de bouw waren de kozijnen blauw geschilderd. Ze noemen het antraciet maar dat was het zeker niet. Maar nee, ook die gaan binnenkort een andere kleur krijgen: Zwart! Ik vind natuurlijke tinten gewoon het mooiste en daarnaast houd ik erg veel van zwart/wit.

Binnenkijken bij Linda

Echte planten of nepplanten?

Alleen echte planten. Ook al ben ik zelf niet altijd even handig met planten, ik vind het wel echt veel mooier dan de nepperds. Ja, er gaat er heel af en toe wel eens eentje dood, maar dan kopen we toch gewoon weer een nieuwe.

Binnenkijken bij Linda

Schoonmaken of opruimen?

Oeh, lastig. Dan kies ik toch voor schoonmaken. Het is echt wel eens een rommeltje hier in huis, vooral ‘s ochtends. Ik heb namelijk altijd haast. Maar ‘s avonds na het eten zorg ik er altijd voor dat het opgeruimd en schoon is voordat ik ga zitten. Anders zit ik niet lekker. Vooral kruimels tussen de bank vind ik echt vreselijk. Ik zuig daarom de bank wel bijna iedere dag.

Binnenkijken bij Linda

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Voor meubels heb ik niet echt een favoriete winkel. Onze meubels komen bij allemaal verschillende winkels vandaan. We bleven rondsnuffelen totdat we het juiste gevonden hadden. Voor accessoires ga ik graag naar de Kwantum. Maar ook bij de Action, Wibra, Leen Bakker of Xenos koop ik vaak leuke dingen. Het hoeft ook niet duur te zijn om een leuk interieur te creëren.

Binnenkijken bij Linda

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik vind DIY’s echt hééél erg leuk en daardoor ben ik altijd wel bezig in huis met een nieuw projectje. Mijn favoriete item is alleen niet echt een item. Ik heb achter de TV een soort betonlook muur geschilderd met twee kleuren krijtverf. Daar zijn we nog steeds zooo verliefd op.

Binnenkijken bij Linda

Wat staat er nog op je wishlist?

Oh, nog zóóó veel. Wij zitten hier natuurlijk nog maar ruim een half jaar dus je kan je voorstellen dat ik echt nog lang niet klaar ben hier, haha. Helaas staat er geen geldboom in de tuin dus alles gaat in kleine stapjes. Maar dat houdt het ook leuk en dan heb je steeds weer iets om naar uit te kijken. We zijn momenteel bezig met de tuin. Dus op mijn wishlist staat zeker nog wel een mooie tuintafel met bank en stoelen. Maar ook traprenovatie of een zwarte stalen deur tussen woonkamer en hal staat hoog op ons lijstje!

Binnenkijken bij Linda

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een huis met veel licht, zwarte stalen kozijnen, veel beton of een gietvloer gecombineerd met veel hout. Of een stenen muur, ja echt prachtig. Het huis hoeft niet per se heel veel groter te zijn. Je moet het ook allemaal schoonhouden, ja zo denk ik dan!

Binnenkijken bij Linda

Hebben jij en Marc (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, gelukkig wel! We houden allebei van natuurlijke tinten, materialen en niet te veel kleur. Er is één dingetje dat hij echt niet mooi vindt. Ik heb een zwarte flamingo waar een waxinelichtje in kan. Hij is echt cute, maar Marc zet hem liever in de kast.

Binnenkijken bij Linda

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

In grote lijnen wel! De vloeren, meubels en kleuren op de muur hebben we samen uitgekozen. De aankleding met accessoires laat hij aan mij over. Eigenlijk zou hij liever helemaal geen accessoires zien, maar uiteindelijk vindt hij het toch wel leuk als het er eenmaal staat.

Binnenkijken bij Linda

Welk item van Marc zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Eigenlijk geen één!

Binnenkijken bij Linda

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Een mooi interieur hoeft niet veel geld te kosten. Door leuke DIY’s kun je heel leuke dingen maken of door meubeltjes of muurtjes een likje verf te geven kun je weer een hele andere look creëren. Maar ook door accessoires te verplaatsen. Doordat ik vaak spullen van boven naar beneden haal of van links naar rechts verplaats, hoef ik niet altijd iets te kopen om voor m’n gevoel iets nieuws te creëren.

Binnenkijken bij Linda

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Linda! Willen jullie meer van Linda zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Linda”
    karin

    September 10, 2018

    Kun je mij vertellen waar je die leuke nachtkastjes heb gevonden?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie