Binnenkijken bij Lisa - My Simply Special
29/09/2017

Binnenkijken bij Lisa

Vandaag heb ik iets bijzonders voor jullie, want we mogen een kijkje nemen in een huis in Sydney. Lisa (of eigenlijk Lisanne, maar dat kunnen ze daar niet uitspreken) is in 2007 op een Working Holiday Visa naar Australië gegaan en voelde zich er meteen helemaal thuis! Het prachtige land, de vriendelijke mensen, het langzamere tempo en natuurlijk de Koreaanse- Aussie waar ze verliefd op werd, maakten dat ze nooit meer wegging. Lisa (36)  is onderwijs manager in de pleegzorg en woont dus samen met Lawrence in Sydney, Australië.

Binnenkijken bij Lisa

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We zijn een jaar geleden verhuisd naar ons nieuwe huis. Daarvoor woonden we bijna twee jaar bij mijn schoonouders. We hebben namelijk een stukje grond gekocht en daar ons huis op laten bouwen. We hebben het samen met een architect ontworpen en hebben nu dus een huis dat 100% ‘ons’ is. Het is een mooie combinatie van mijn liefde voor ruimtes met veel licht en natuurlijke materialen, en mijn mans interesse in Feng Sui.  Het is een heel warm huis geworden, het voelt echt als thuis.

Binnenkijken bij Lisa

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

We gebruiken voornamelijk lichte en natuurlijke materialen, en ik denk dat onze stijl omschreven zal worden als Scandinavisch. Maar toch is er wel een beetje een twist. Zo hebben we veel spulletjes van onze reizen meegenomen en staan er een aantal opgeknapte tweedehands spullen in huis. Ook heb ik wat spulletjes van mijn vader in huis staan. Zijn blikken speelgoed en oude camera zijn fijne herinneringen. Hierdoor is onze stijl persoonlijker en heeft het echt een identiteit. 

Binnenkijken bij Lisa

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Overal! Tijdschriften, blogs, Pinterest, Instagram, maar ook uit winkeltjes, cafeetjes etc. Tijdens onze reizen zie ik ook vaak prachtige dingen die ik met een ‘twist’ ook in ons interieur zou kunnen toevoegen.

Binnenkijken bij Lisa

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is een heel moeilijke vraag om te beantwoorden. Omdat we het huis zelf ontworpen hebben, is er niet echt een plek waarvan ik zeg dat ik zou willen dat hij anders was. Op dit moment is de huiskamer mijn favo plekje. Het is nu winter in Sydney en het is heerlijk om ‘s avonds bij de open haard op de bank te kruipen. Het voelt zo knus en gezellig. Maar ik ben ook nog steeds erg blij met de slaapkamer. Het behang zorgt voor een heerlijk luxe sfeertje. Oh, en ons thuiswerk kantoor, daar kan ik heerlijk werken  aan het ingebouwde bureau. Op het moodboard en op de plankjes vind je altijd spulletjes en spreuken die me inspireren. Een fijne werkplek dus.

Binnenkijken bij Lisa

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal! Toen ik mijn eerste huis kocht waren de muren groen, paars, oranje en blauw. We woonden in een soort van tv-set. Ik zeg altijd dat ik alle kleur toen heb opgebruikt! Ik kies nu overduidelijke voor neutrale tonen, met af en toe een kleine splash kleur. Zoals het behang in de gang.

Binnenkijken bij Lisa

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Ik ben niet heel goed in het in leven houden van planten, maar ik blijf het proberen. Ze geven sfeer en warmte aan een huis. Maken het persoonlijk en het is ook nog goed voor je om planten in huis te hebben! Ik zou nooit een nepplant overwegen.

Binnenkijken bij Lisa

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen… Het huis ziet er altijd netjes uit. Troep, daar houd ik niet van. We hebben dan ook extra veel bergruimte in ons huis laten inbouwen. Ik denk dat dit ook wel een beetje door mijn opvoeding komt. Toen ik nog thuis woonde, klaagde ik altijd dat het huis eruit zag als de cover van een tijdschrift en dat ik nergens troep mocht achterlaten. Nu doe ik precies hetzelfde in mijn eigen huis

Binnenkijken bij Lisa

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik koop niet veel via de grote winkels, maar probeer zoveel mogelijk via kleine onafhankelijke bedrijfjes te kopen. Maar als ik toch iets bij een grotere (online) winkel koop is het Temple and Webster en Life Interiors.

Binnenkijken bij Lisa

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik heb op Gumtree (Aussie versie van Marktplaats) een oudere Parker stoel op de kop weten te tikken. Hij was in vreselijk slechte staat, maar ik heb ‘m helemaal opgeknapt en opnieuw laten bekleden en nu is het een pronkstuk in ons interieur. Ik ben ook heel blij met het moodboard in de studeerkamer en het badrekje in de badkamer. (Op mijn website vind je een stap voor stap uitleg hoe je dit zelf ook kunt doen.)

Binnenkijken bij Lisa

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik wil heel graag mooie nieuwe stoelen voor aan de eettafel. Maar de stoelen die ik op het oog hebt zijn ruim $800 per stuk, dus we moeten nog even doorsparen!

Binnenkijken bij Lisa

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn huis is mijn droomhuis en ik wil hier voorlopig niet weg! Het enige wat ik eraan zou willen veranderen, is de locatie. We wonen nu aan de buitenrand van Sydney. Het liefst zou ik het huis optillen en op het platteland van New South Wales neerzetten. Uitgestrekte graslanden met huppelende geitjes en de bergen op de achtergrond….

Binnenkijken bij Lisa

Hebben jij en Lawrence (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, we zijn het vrijwel altijd gelijk met elkaar eens. We hebben nooit ruzie of onenigheid gehad over iets wat de een wel wilde en de ander niet. Heel fijn dus!

Binnenkijken bij Lisa

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

In het begin heb ik me meer bezig gehouden met de inrichting, maar mijn man heeft ondertussen zijn smaak aardig ontwikkeld. Hij komt regelmatig met iets moois thuis.

Binnenkijken bij Lisa

Welk item van Lawrence zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Ik heb het geluk dat alle spullen die ik niets vond, nooit dit nieuwe huis zijn ingekomen. Dus op dit moment ben ik blij met alles en hoeft er niets meer weg! Hoera!

Binnenkijken bij Lisa

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Bedenk goed of en waar een bepaald meubelstuk of accessoire in je huis past. Je kan die tafel of lamp wel prachtig vinden, maar klopt het met de rest van de spullen die je hebt? Het geeft een rustiger gevoel als je bij één stijl blijft. (Of je moet voor eclectic gaan, maar dat is een lastige!)

Binnenkijken bij Lisa

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Lisa! Willen jullie meer van Lisa zien? Neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account of haar nieuwe website!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Lisa”

    October 1, 2017

    Mooi, al dat ‘subtiele’ hout!


    Lisan

    October 2, 2017

    Wat een prachtig huis! Ik vind vooral de ‘stukjes’ statement behang leuk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie