Binnenkijken bij Lotte - My Simply Special
12/06/2015

Binnenkijken bij Lotte

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag nemen we een kijkje bij Lotte (24) in huis. Lotte is interieurontwerptster en woont samen met Walter en de twee konijnen Woezel en Pip in Werkendam.

Binnenkijken bij Lotte

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Toen ik 20 jaar oud was ging ik samenwonen met mijn vriend, die is namelijk een stukje ouder. Ik studeerde nog, dus een woning kopen zat er toen niet in. We waren heel blij toen we konden gaan huren en een fijn plekje voor onszelf konden creëren, dus dat is wat we hebben gedaan. Omdat het een huurhuis is kunnen we niet alles veranderen, maar wat we konden veranderen is ook wel aangepast!

Binnenkijken bij Lotte

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Dit vind ik een lastige, ik wil mijn stijl namelijk niet graag in een hokje plaatsen haha! Maar als ik dan toch een omschrijving moet geven valt het wel in de Scandinavische stijl. Ik heb namelijk gekozen voor heel veel wit met af en toe een houttint, maar ik geef er wel een eigen draai aan zodat ik me de stijl eigen maak en niet andersom. In mijn woonkamer zijn ook een aantal vintage items te vinden en heel veel DIY-projecten. Dat is een goede manier om je eigen stijl te laten ontstaan.

Binnenkijken bij Lotte

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Instagram is voor mij de grootste inspiratiebron die er is. Dit omdat ik weinig tijd heb om er echt op uit te gaan of rond te snuffelen in kringloopwinkels. (Dit één van mijn favoriete bezigheden, maar komt helaas niet zo veel voor). Bij mij helpt het ook vaak als ik juist niet op zoek ben naar een bepaalde verandering of een bepaald item, dan kom je de meest leuke en inspirerende dingen tegen voor je interieur.

Binnenkijken bij Lotte

Wat is je favoriete plek in huis?

Stiekem toch wel het hoekje op de bank in de woonkamer, dan heb ik namelijk het overzicht door de gehele woonkamer. Deze is sinds kort helemaal zoals ik ‘m voor ogen had en dan is dat extra genieten! Ieder hoekje is speciaal, maar overzicht is toch wel heel fijn.

Binnenkijken bij Lotte

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal, ik vind kleur erg leuk maar dan vooral bij een ander. Voor mij moet de basis rustig en basic zijn en af en toe mag en kan er echt wel een uitschieter tussen zitten. Zo heb ik namelijk ook een rood vloerkleed en een rood schilderij van een vrouw. Maar deze is zo speciaal voor mij, omdat mijn vader hem gemaakt heeft. Het is niet dat ik allergisch ben voor kleur, maar ik ben er wel heel voorzichtig mee.

Binnenkijken bij Lotte

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Ik heb totaal geen groene vingers haha! Maar ik probeer wel elke week een nieuwe mooie bos bloemen neer te zetten. Dat ruikt altijd zo lekker en fleurt de boel zo lekker op. Daarnaast heb ik inmiddels een flinke verzameling cactussen, waaronder één hele grote! Dit was een gelukje van de kringloop.

Binnenkijken bij Lotte

Schoonmaken of opruimen?

Haha geen van beide, mag dat ook? Opruimen is niet mijn favoriete bezigheid, ook omdat ik eigenlijk altijd te druk ben met allerlei andere dingen. Maar zo nu en dan moet het toch gebeuren. Als ik daar eenmaal mee bezig ben is dat ook wel heerlijk, het geeft zoveel rust in je hoofd! Eigenlijk geldt dat ook voor schoonmaken, het is heerlijk als het eenmaal klaar is.

Binnenkijken bij Lotte

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Oeh dat vind ik een lastige, er is tegenwoordig zo veel! Ik snuffel vaak bij Stoer Metaal, XcuseMe en Wonen met LEF!. En sinds kort heb ik ook via Instagram de prachtige posters van Animaal Amsterdam ontdekt, ik ben echt verliefd!

Binnenkijken bij Lotte

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Onze salontafel. Ik vind het zo leuk dat één van onze beste vrienden hierbij geholpen hebben. Zij hebben namelijk een metaalfabriek. Toen ik hem uitlegde wat ik van plan was, reageerde hij zo enthousiast dat een paar dagen later het onderstel al bij mijn schoonvader in de schuur stond om geverfd te worden! Mijn schoonvader is eigenlijk een “alleskunner”. Hij heeft namelijk het blad op de tafel gemaakt, het onderstel geverfd en geholpen met nog veel meer projecten in ons huis. Op deze manier krijgen je meubels ook veel meer betekenis als de mensen om je heen je er een handje bij helpen.

Binnenkijken bij Lotte

Wat staat er nog op je wishlist?

Een mooie witte trap! Ik heb zo’n spijt dat ik er tijdens het verbouwen niet voor gekozen heb om deze op te schuren!

Binnenkijken bij Lotte

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een oud huis, het liefst aan een dijk net buiten een dorp. Een beetje vrijheid en een huis dat leeft, dat een verhaal vertelt.

Binnenkijken bij Lotte

Hebben jij en Walter dezelfde smaak?

Best wel, maar soms verschillen we wel. Ik zet namelijk het liefst iedere week alles op een ander plekje en daar heeft hij soms wel moeite mee haha, maar dat begrijp ik ook wel. En als ik iets wil veranderen wil ik wel heel graag dat hij het er mee eens is, ik woon hier natuurlijk niet alleen.

Binnenkijken bij Lotte

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Meestal gaat het zo dat ik toe ben aan een verandering en mijn vriend vaak nog niet. Dan pak ik het heel tactisch aan door het even te laten rusten, het later nog een keer te vragen, hem wat bedenktijd te geven en dan beslissen we samen of we het wel of niet doen. Dus uiteindelijk bepalen we onze inrichting samen.

Binnenkijken bij Lotte

Welk item van Walter zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Ooit kwam hij thuis met een vooral heel praktische weermeter. (Volgens mij heet dat zo.) Hij is dan wel weer wit, maar staat weggestopt ergens in de vensterbank. Hahaha typisch een mannending, moet kunnen toch?

Binnenkijken bij Lotte

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Geef er je eigen draai aan zorg dat jij de stijl beheerst en niet andersom. En het hoeft echt niet duur te zijn!

Binnenkijken bij Lotte

Dankjewel Lotte voor je leuke verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Lotte, neem dan eens een kijkje op haar heerlijke Instagram account of op haar webshop/blog.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 

 Categorieën: Interieur, Living8 reacties op “Binnenkijken bij Lotte”

  June 12, 2015

  Ontzettend mooi! Vooral de cactus plantjes maken het helemaal af
  Liefs  June 12, 2015

  Wat een gaaf interieur! Al die frisse kleuren en gave details, vooral de plantjes en het kaartenrek vind ik hele erg tof. Het ziet er echt prachtig uit  June 12, 2015

  Wat een droom interieur zeg!  June 12, 2015

  Wow, wat ziet het er prachtig uit!  June 12, 2015

  Wat een leuke plaatjes zeg!! Alles mooi op elkaar afgestemd en toch origineel!  June 12, 2015

  Wauw ook al zo mooi !<3  June 12, 2015

  wauw nog zo’n mooi huis! lijkt net uit een tijdschrift. ben jaloers  June 15, 2015

  Lieve Margot,

  Dankjewel voor deze leuke publicatie! En wat een lieve reacties allemaal, dankjulliewel!

  X Lotte


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie