Binnenkijken bij Lucienne - My Simply Special
14/02/2018

Binnenkijken bij Lucienne

Als ik naar het interieur van Lucienne kijk, dan word ik daar helemaal rustig van. Alles past mooi bij elkaar, is interessant om te zien, maar het is helemaal niet druk. Heel fijn! Lucienne (24) is pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en woont samen met Kees en Snoet (de poes) in Dirksland (Zuid-Holland).

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Maart 2017 zijn wij samen gaan wonen in een nieuwbouwhuis in Dirksland. Wij waren één van de eerste die ons in hadden geschreven voor dit project en hadden dus ook de eerste keus qua huis. Al snel hadden we onze beslissing gemaakt. Dit huis had in de slaapkamer franse balkonnetjes met openslaande deuren. Hoe leuk?! Wij zijn allebei niet heel erg handig dus hebben een hoop laten doen. Wel is alles helemaal naar ons zin omdat we alles zelf hebben kunnen uitkiezen.

Binnenkijken bij Lucienne

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Scandinavisch met een beetje een industrieel tintje. Wij waren er al snel uit dat we het lekker ruim en licht wilde hebben en houden!

Binnenkijken bij Lucienne

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Instagram is toch wel mijn grootste inspiratiebron. Ik volg zoveel leuke mensen die dezelfde passie hebben en waar je ook zelf zoveel ideeën van opdoet. Leuk om het zo met elkaar te kunnen delen!

Binnenkijken bij Lucienne

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is het hoekje met de HK-living stoel. Ik hou er van om daar in weg te kruipen met een goed boek of tijdschrift en een lekkere, grote kop thee.

Binnenkijken bij Lucienne

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal. Ik ben helemaal niet zo van de kleur. Het is dat Kees één gekleurde muur wilde maar als het aan mij lag, had er op die muur beton ciré gezeten. (Wie weet ooit nog ;-))

Binnenkijken bij Lucienne

Echte planten of nepplanten?

Helemaal geen planten eigenlijk. Wel heb ik graag iedere week een leuke en verse bos bloemen in huis staan. Daar word ik dan wel weer erg blij van!

Binnenkijken bij Lucienne

Schoonmaken of opruimen?

Ehmmm.. toch opruimen, dan lijkt het schoon toch?! Voor de mensen die nu schrikken, ik maak heus wel schoon hoor, maar het is niet één van m’n grootste hobbies. Verder mag ik niet klagen, Kees zit in de continue diensten dus hij doet best veel in huis.

Binnenkijken bij Lucienne

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Zonder twijfels zijn dit Loods 5 & Country at home. Allebei heerlijke winkels om in rond te neuzen!

Binnenkijken bij Lucienne

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Zoals ik net aangaf zijn wij allebei niet handig dus eigenlijk staat hier niets dat echt helemaal zelf gemaakt is. Oeps!

Binnenkijken bij Lucienne

Wat staat er nog op je wishlist?

Een zwarte, stalen deur richting de gang lijkt mij echt waanzinnig! Wie weet ooit nog.

Binnenkijken bij Lucienne

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een oud huis met leuke stenen muurtjes binnen, gietvloer, zwarte kranen en veel beton ciré.

Binnenkijken bij Lucienne

Hebben jij en Kees (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja eigenlijk wel, wij waren het overal samen over eens. Daar was ik zo blij mee, want dat scheelt weer een hoop discussies.

Binnenkijken bij Lucienne

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, we hadden een gezamenlijk “ bord” op Pinterest aangemaakt en daar deelde we dan onze leuke plaatjes. Dat combineerde we met tijdschriften van de VT wonen en wat rondjes door woonwinkels en zo kwamen we tot een besluit.

Binnenkijken bij Lucienne

Welk item van Kees zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Eigenlijk niets?

Binnenkijken bij Lucienne

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Koop niet alles bij de zelfde winkel (geen set van eettafel, salontafel en tv meubel). Zo houd je het lekker speels! Volg inspiratiebronnen op Instagram en Pinterest en denk goed na over je keuzes!

Binnenkijken bij Lucienne

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s, Lucienne! Willen jullie meer van Lucienne zien? Neem dan eens een kijkje op haar mooie Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living4 reacties op “Binnenkijken bij Lucienne”

  February 14, 2018

  Wauw, wat een super leuke inrichting! Alles klopt bij elkaar, heel mooi.


  Joyce

  February 14, 2018

  Prachtig, denk wel 1 van mijn favorieten tot nu toe. Lekker luchtig.  February 19, 2018

  Ohh wauw, helemaal mijn smaak dit! Ben ook echt verliefd op dat kleed!


  Elvira

  November 20, 2019

  Ik vind het mooi maar door het gebrek aan planten doet het voor mij te steriel aan. Mijn tip: zet aan weerszijden van de ramen aan tuinzijde twee kamerhoge planten neer met grote bladen en een waanzinnige pot. Bijv een bananenplant en een Monstera met van die opengewerkte bladen. Als stylingelement zijn die planten echt gaaf. Ze maken je interieur compleet, omlijsten je raampartij en vormen een mooie overgang naar de tuin toe.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie