Binnenkijken bij Maaike - My Simply Special
20/03/2015

Binnenkijken bij Maaike

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag nemen we een kijkje in het unieke huisje van docent sociale studies Maaike (27) en haar kat George.

Binnenkijken bij Maaike

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Laat ik beginnen met vertellen dat ik ontzettend veel geluk heb gehad. Dit huisje is onderdeel van een hofje uit de 19e eeuw en is al jaren geleden benoemd tot Rijksmonument. Omdat het een bijzonder woonproject is, kun je hier alleen maar komen wonen als je wordt voorgedragen door iemand die er woont. Een vroeger buurmeisje van mij ging binnen het hofje verhuizen naar een groter huisje en dit kwam vrij. Ik had haar al jaren niet meer gesproken en kende dit hele hofje ook niet. Onze ouders zijn echter al jaren goed bevriend en toen mijn moeder hoorde dat ze ging verhuizen, heeft ze meteen geroepen dat ik het wilde en ik aangedragen moest worden. Ik wist van niks.

Ik ben gaan kijken en ik was meteen verliefd! Het is maar 45m2, dus echt een poppenhuisje, maar het heeft twee verdiepingen en ontzettend veel sfeer en karakter. Het was voor mij alleen wel een gewetensvraag of ik het moest accepteren, want een paar dagen later zou ik vertrekken voor een reis van 3 maanden door Zuid Afrika. Dat was waar ik al maanden voor had gespaard dus een nieuw huis kon ik er eigenlijk echt niet bij hebben. Toch vond ik dat ik zo’n bijzondere kans die ik maar één keer kreeg en ik heb, nog de dag voor mijn vertrek, het huurcontract getekend.

Ik woon hier inmiddels sinds april 2014 met ontzettend veel plezier! Omdat het een huurhuis is kan ik alleen de basis aanpassen. Tijdens mijn reis door Zuid Afrika heeft mijn familie mijn hele huis opgeknapt. Ik had het al een beetje door maar dat was een grote en hele bijzondere verrassing toen ik terugkwam!

Zelf heb ik heel veel tijd gestoken in de inrichting en er een heel project van gemaakt om het zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Zo heb ik bijvoorbeeld de hele keuken een make-over gegeven. Verbouwen mag niet dus ik heb het zo goed mogelijk geprobeerd op te knappen door bijvoorbeeld de tegels te verven, de deurtjes te beplakken met hoogglans plakfolie, de deurgrepen te vervangen etc. Nu is het helemaal naar mijn zin!

Binnenkijken bij Maaike

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn interieur is een mix van veel eigenlijk. Modern, Scandinavisch, hip, fris, vintage en vooral persoonlijk.

Binnenkijken bij Maaike

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik heb al jaren abonnementen op woontijdschriften zoals (eerst) 101woonideeën, LINDA.wonen en VTwonen. Dat laatste blad heeft nu ook een heel inspirerend tv-programma op SBS waar ik geen aflevering van mis. Verder kan ik uren rondlopen bij Loods5, kringloopwinkels en de wat bekendere ketens. Ik ben ook heel actief met een interieuraccount op Instagram.

Binnenkijken bij Maaike

Wat is je favoriete plek in huis?

De hoek op de bank! Ik heb hele grote ramen dus dan kan ik de tuin en de vogels zien.

Binnenkijken bij Maaike

Neutraal of kleurrijk?

Beide eigenlijk. Ik houd van neutrale kleuren. Dus dan kom je op de natuurtinten zoals zand, leemgroen, wit en zwart. Dit is nu het derde huis waar ik zelf woon en elke keer begin ik helemaal wit, omdat ik denk dat ik dat prettig vind, maar binnen no time verf ik dan toch weer een muur in een rustige tint of koop ik een kleed met veel verschillende tinten.

Binnenkijken bij Maaike

Echte planten of nepplanten?

Dat vind ik bijna geen vraag. Nepplanten vind ik echt afschuwelijk, ze zijn zo sfeerloos en klinisch. Ze stinken ook altijd naar plastic en hebben een kunstmatig groene kleur. Echte planten doen zoveel voor je huis! Ze zuiveren de lucht, geven zuurstof en enorm veel sfeer. Ik had eerst een grote plant in mijn woonkamer staan, maar helaas heeft George er ’s nachts een paar keer in geplast en ontdekte ik dat dus heel laat waardoor hij hem om zeep heeft geholpen. Ik had er snel nieuwe potgrond in gedaan maar helaas heeft hij het niet gered.

Binnenkijken bij Maaike

Schoonmaken of opruimen?

Het één kan voor mij eigenlijk niet zonder het ander. Als ik bezig ben met opruimen en schoonmaken ben ik ook altijd weer aan het verplaatsen en aan het restylen.

Binnenkijken bij Maaike

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Voor accessoires ga ik veel naar Flying Tiger, H&M home en Zara home. Ik vind het leuk om bij de bekende ketens zoals Xenos, Hema en Woonexpress spullen te kopen en die dan te mixen met de mooie merken zoals Hay en Pols Potten. Ik koop ook heel veel via Marktplaats, zoals bijvoorbeeld mijn mooie houten eettafel en de veilingkistjes. Als ik iets wil hebben van Ikea, zoals het bankje bij mijn eettafel, dan zoek ik het op Marktplaats. Echt iedereen heeft wel iets van Ikea dus Marktplaats loopt over.

Binnenkijken bij Maaike

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik maak eigenlijk heel veel zelf in huis. Ik ben bijvoorbeeld blij met hoe ik van mijn standaard huurhuis-keuken toch een moderne keuken heb weten te maken. Het laatste dat ik heb gemaakt is de kunst boven de eettafel. Ik ben snel uitgekeken op spullen en vervang ze altijd snel weer. Dit is ook de reden dat ik nooit hele dure items koop. Ik heb nu bij de Xenos de grootste maat canvas gekocht. Hier kun je dus steeds iets anders omheen spannen. Voorheen had ik er een lap stof omheen gespannen met een grafische zwart-wit print. Nu zit er basic cadeaupapier omheen van de Hema en heb ik er met stempeltjes twee zinnen op gezet; ‘terwijl we aan tafel gaan, schuiven ook de verhalen aan’. Zo heb je elke keer voor €5,- weer compleet iets anders!

Binnenkijken bij Maaike

Wat staat er nog op je wishlist?

Een gave loop-/kooiachtige lamp voor in de keuken!

Binnenkijken bij Maaike

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik vind heel veel mooi. Een loft, een omgebouwde oude school, een jaren-30-huis met veel originele details etc. Belangrijk vind ik dat het uniek is en heel veel sfeer en karakter heeft.

Binnenkijken bij Maaike

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Probeer bijzondere items te vinden via kringloop, marktjes, kunst van een lokale kunstenaar. Hier kun je bijvoorbeeld naar zoeken op de kunstacademie. Bijzondere items maken je huis persoonlijk!

Binnenkijken bij Maaike

Dankjewel Maaike voor je verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Maaike, neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living13 reacties op “Binnenkijken bij Maaike”

  March 20, 2015

  Zulk soort artikelen vind ik altijd zo leuk! Mooie inrichting!
  Liefs  March 20, 2015

  Wat leuk zeg! En sfeervol… En die George, wat een cutie!  March 20, 2015

  Die vloerbedekking is ontzettend leuk!  March 20, 2015

  Wauw wat prachtig!<3 ik kan altijd wel wegzwijmelen bij mooie interieur  March 20, 2015

  ziet er heel erg mooi en super strak uit!  March 20, 2015

  Aaaah de poes er steeds ook bij. Wat leuk om te zien!  March 20, 2015

  Altijd leuk, bij iemand binnenkijken! Mooie stijl!  March 20, 2015

  Prachtige foto’s, ik vind die kledingrekken erg leuk, denk er ook aan zoiets te doen ipv een kleerkast  March 20, 2015

  Prachtig huisje! Jammer dat er geen foto’s van buiten zijn, ik had wel eens willen zien hoe dat hofje er dan uitziet


  Justine

  March 20, 2015

  Wauw, ideale inrichting dit. Iemand enig idee waar het zigzag tapijtje van is?


  MySimplySpecial
  March 21st, 2015


  Op de Instagram account van Maaike las ik dat hij bij de H&M Home vandaan komt. Ik heb net even gekeken, maar online zie ik ‘m alleen niet meer staan. Al staan er wel een hoop andere hele leuke kleden op!


  Saskia Henne

  March 23, 2015

  Leuk huis! En mooie fotos  March 23, 2015

  Hele mooie inrichting! Vooral de foto van dat keuken hoekje is erg gaaf, zo simpel maar juist daarom heel erg mooi.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie